Strainatate - locuieste cineva "la tara"?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Uite eu la un cuptor de pamant visez. Si la paine adevarata si cozonaci:

http://mha-net.org/docs/v8n2/wildac03b.htm

Altele de exterior mai dichisite:

http://heatkit.com/html/bakeoven.htm

Si de interior (superbe!):

http://www.mha-net.org/msb/html/gallery.htm

Ati vazut la cineva in strainatate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Eu am trait in primul meu an de America intr-o localitate de 2000 de locuitori, intr-o casa la marginea localitatii, aveam vreo doi vecini, in rest, camp. Am avut cateva momente deosebite in anul acela, cand am hranit niste vitelusi cu biberonul, cand am calarit pe niste dealuri manand vacile, cand am fost la un targ de animale. Dar astea au fost cateva zile. In rest am fost deprimata mai tot anul si abia asteptam sa plec de acolo. Timpul era de regula impartit intre scoala si casa si eventual la biserica, singurul loc unde se mai organizau ceva activitati sociale. Aveam 15 ani si voiam si eu sa ies cu un baiat, dar nu prea aveam unde. As fi vrut sa ma duc la o biblioteca, la niste cursuri de dans, la un spectacol de teatru (am fost o singura data in anul acela, intr-o excursie organizata cu scoala, intr-un oras la 50 de mile departare).
Nici de natura nu m-am bucurat prea mult. Cei mai multi dintre oamenii cu care am intrat in contact nu petreceau foarte mult timp in aer liber. Desi era o zona cu patru anotimpuri, nu am simtit prea pronuntat trecerea lor. Peste tot se mergea cu masina, distantele erau prea mari pentru a fi acoperite altfel, si, chiar daca puteau fi acoperite si altfel, parea nefiresc in contextul local. De la scoala pana acasa era poate o ora de mers pe jos, poate mai putin. Am mers o data pe jos, simteam nevoia, am fost privita ciudat si n-am mai repetat experienta.

In ultimii ani am stat in zone urbane si am avut mai multe activitati in aer liber decat am avut in anul acela. Si mie imi face placere sa-mi pun sticluta cu apa in rucsacel si sa-mi iau un sandvis si sa plec la plimbare pe coclauri, ca olandezii de care povesteste Lena. Si, in mod paradoxal, am mult mai multe, variate, frumoase, si mai la indemana locuri unde sa fac asta aici decat am avut acolo. In general la sfarsit de saptamana, dar si in timpul saptamanii.

Asta in ce ma priveste pe mine personal. Copii nu am inca, dar pentru cand voi avea in principiu mi-ar placea sa se bucure de natura si sa nu creasca inchisi in casa in fata calculatorului. Si poate ca mutatul intr-o zona mai rurala ar fi o solutie.. zic poate, din experienta mea nu e intotdeauna atat de evident. In plus, ma gandesc ca in momentul in care ajung la varsta adolescentei, s-ar putea sa aiba unele necesitati (sociale, culturale) care ar fi mai greu de acoperit intr-o zona mai izolata.

In orice caz, fiecare familie cu situatia si solutiile ei. ML, eu va doresc sa puteti alege varianta optima pentru voi si sa va bucurati de ea!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syracuse spune:

quote:
Originally posted by ML

quote:
Originally posted by lena
... daca ii place sa umble prin padure, asta si fac...chiar mai tarziu o sa iesim sa ne plimbam la tzara, ca sunt iezii si mielutzii abia-nascuti si fii mea e fff indragostita de ei, si o sa mirosim "fica"-floricica asa zice fii mea, prescurtat si o las sa adune frunze si sa scormone cu batul prin nisip.

Lena si t-rex Freya

Eiii, Lena ce frumos! Ieri citeam un articol despre importanta jocului in aer liber, mai bine spus in padure, locuri verzi neamenajate, contactul direct cu natura (picioruse si manute in noroi, scormonit cu batul cum spui si tu...) si altul despre "noua" copilarie in care copiii stau mai mult in casa si au uitat sa sara coarda si sotronul. Interesant este ca toate cele de mai sus se intalnesc din plin si la "sat".

Ai avut dreptate sa pui "satul" in ghilimele fiindca in SUA nici macar nu exista sat. Eu cand ajung prin acele "small town-uri" - asezarile de aici care se apropie cel mai mult de notiunea de "sat" -nu vad niciodata nici o ceata de copii jucandu-se "in mijlocul naturii". Este o pustietate si o izolare de iti vin cel putin 10 ganduri sinucigase pe ora.
In Statele Unite daca nu traiesti in cadrul perimetrului unia din orasele mari, ajungi sa innebunesti de atata plafonare, izolare, plictiseala si indobitoceala de televizor.
Eu zic "Doamne Fereste de mai rau!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by ML

Uite eu la un cuptor de pamant visez. Si la paine adevarata si cozonaci:

http://mha-net.org/docs/v8n2/wildac03b.htm

Altele de exterior mai dichisite:

http://heatkit.com/html/bakeoven.htm

Si de interior (superbe!):

http://www.mha-net.org/msb/html/gallery.htm

Ati vazut la cineva in strainatate?

Aici in Fr nu am vazut; se fac semineuri pur si simplu, inchise sau deschise, dar fara cuptor de copt. Pe de alta parte ca sa ai asa ceva iti trebuie o incapere foarte larga si mai ales foarte inalta.

Mik.

Mergi la inceput

Fetelor va multumesc ca va luati din timp si scrieti.

Lai, te cred ca la 15 ani ti se parea deprimant in acel "sat" (?!). Verisoara mea a venit in '69 (la 13) ani in Detroit. Primul lucru pe care au intrebat-o colegii la scoala a fost: "De ce vorbesti asa incet? Tu nu stii sa tipi?" si au pus-o, vrea nu vrea, sa tipe. Poate ca nu e exemplul cel mai nimerit dar banuiesc ca la 15 ani nu asteptai sa descoperi o America in care nu se intampla nimic.
Copiii mei sunt mici (4 1/2 si 3 ani) si sper ca o viata mai... curata va avea impactul dorit (de noi) asupra lor, a sotului... Apoi ei sunt obisnuiti sa nu stea pironiti in fata TVului si isi gasesc de lucru cu aproape orice, asa ca joaca afara va fi (este) un motiv de bucurie. Zapada la fel... nu au vazut-o niciodata.
Amuzant cum descrii mersul pe jos in acel sat. Noi aici in oras mic de 28000 loc. nu avem mijoace de transport in comun...
Multumesc de urare. Asa e, fiecare cu ale lui... city mouse, country mouse... Mai vedem peste 1 an...

Mergi la inceput

Syracuse unde oare mai exista cete de copii sa se joace in natura? Poate in Romania?! Eu ii vreau pe ai mei afara cu ceata sau fara. Pustiu si izolat (la noi) nu e.

Ieri m-am uitat pe:

http://www.bestplaces.net/Default.aspx

si am comparat datele oraselului (7500 loc.) din NC cu cele ale orasului din FL. Nu intru in amanunte. Eu dau la schimb bunastarea (?!) economica pe apa si aer de 9 ori mai curate, criminalitate scazuta si scoli mai bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by ML

Syracuse unde oare mai exista cete de copii sa se joace in natura?

unde locuiesc eu, intr-o suburbie a atlantei
asta a fost si motivul principal de am parasit chicago, cand a fost timpul sa ne intemeiem o familie am cautat o locatie departe de concrete jungle. ba la un moment dat ne batea gandul sa construim casa noastra direct in coasta unui deal, asa incat sa creasca iarba pe acoperis.
mi-au placut linkurile cu cuptoarele, ne pregatim sa construim si noi unul in curte.
inauntru mi-ar placea si www.tulikivi.com/www/homeeng.nsf/wwwframeset_lämmityslaitteet?OpenPage" target="_blank">astea

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Cleomax

quote:
Originally posted by ML

Syracuse unde oare mai exista cete de copii sa se joace in natura?

unde locuiesc eu, intr-o suburbie a atlantei
... ba la un moment dat ne batea gandul sa construim casa noastra direct in coasta unui deal, asa incat sa creasca iarba pe acoperis.
mi-au placut linkurile cu cuptoarele, ne pregatim sa construim si noi unul in curte.
inauntru mi-ar placea si www.tulikivi.com/www/homeeng.nsf/wwwframeset_lämmityslaitteet?OpenPage" target="_blank">astea

Hai nu zau Cleomax, chiar cete de copii? Pe aici (FL) ii mai vad afara, dar nu se joaca prea mult impreuna decat daca sunt frati si mai mereu in curtile lor.
Hi, hi, avem un vecin ceva mai incolo cu o casa construita intr-o movila (deal) de pamant, cu iarba pe deasupra, cum spui si tu, tare ciudata. Cand ma plimbam cu fetita in carucior ma tot chinuiam sa-i vad ferestrele. Are si o intrare intortocheata. Tare mi-ar fi placut sa intru in ea. Oare cata lumina au inauntru si cum e cu izolatia termica?
Cum va veti face cuptorul din curte si daca ai idee ce e "soapstone"? Gresie cumva?

Mik, eu il vreau afara, ceva simplu si in forma de dom. Cred ca am vazut asa ceva in copilarie in Oltenia in curtea taranilor. Si acum imi sta in nas mirosul painii proaspete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Soapstone nu e piatra ponce? S-ar putea totusi sa confund eu. Daca asa e, imi cer scuze anticipat!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Noi 3, cu Raluca in burtica
Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Siminaf

Soapstone nu e piatra ponce? S-ar putea totusi sa confund eu. Daca asa e, imi cer scuze anticipat!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Noi 3, cu Raluca in burtica
Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula

S-ar putea Simina. L-am intrebat si pe sotul meu si si el stia ca e o piatra poroasa.

Mergi la inceput