Scandinavii stiu DC... (112)
Raspunsuri - Pagina 4
annie_xtreme spune:
Hai mah, Sabina ca io nu intreb cu rautate. Io stiam ca Iisus a fost trimis ca sa ne curetze pe noi de pacate. Asta roughly said, ca am fost prea puturoasa sa verific ce imi povestea bunica mea. Eu vreau sa stiu, de ce atata durere fizica, de ce nu putea sa moara altfel, de ce a trebuit sa moara, de ce nu putea Doamne Doamne sa isi rezolve problema cu Moartea/Diavolu etc. personal? AH, merde, dak nu vrei nu imi raspunde, sau da un pm, ceva. Stiu ca e Saptamana Mare, blah blah, sminteala...da io nu intreb ca sa te smintesc, zi mi numa explicatia de e in Biblie. Ca as citi o singura, da ti am zis ca nu am aici.
Altfel, io voi trollui toata ziua pe aici, deoarece experiment lung si plicticos care necesita supraveghere.
Sabina spune:
annie, da n-am banuit nici o secunda rautate:)n-as putea sa-ti spun eu exact, ca nu-s teoloaga,dar parerea mea este ca pacatul inseamna scurtcircuit,si ca suferinta e necesara, si ca nimic nu iese fara chin, si ca cel mai greu nu fost pt Iisus sa care crucea si sa simta bicele, pentru ca dpdv fizic exista milioane de oameni care au suferit in mod egal, as spune chiar si mai mult, ma gandesc aici si la durerile cumplite ale unor boli,cel mai greu a fost sa pastreze increderea in Tata, si in Inviere, iar din pacate raul exista si nu poate fi anihilat pana in Vremea ce va sa vina:-),si chiar absenta Binelui inseamna de fapt raul.mai e vorba si de ideea de sacrificiu din iubire aici,sacrificiu pe care il facem toti intr-o masura sau alta,si nu il resimtim ca pe un sacrificiu cand iubim.Mai e si vorba de eliberarea din pacatul originar,care nu se face cu una cu doua, in fond Omul care e creatie Divina(Aline, nu da) nu poate fi eliberat decat tot prin creatie Divina, aka Iisus,dar dispusa sa spele raul ce-a fost si sa mai dea o sansa.iaca sa, mai mult de-atata nu ma pricep, si,fara ironie te asigur, religia nu-i stiinta(iarna nu-i ca vara,deci mai logic de-atata nu stiu sa ma explic:))
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
xenocid spune:
Mie asta cu pacatul originar mi se pare extrem de haios.
Parca'i vad pe toti aruncand vina unu pe altu pina la cel din urma care nu mai avu ce face:
-ADAAAAAM!
-Ah nu eu! Eva!!!
-Nu eu! Sarpele!!!
-SsSsScarbaa!
*segmentation fault*
doruletz spune:
xeno potoleste-te bre, ca e sarbatoare
daca tot suntem la intrebari d'astea cu greutate, am si io una:
Avea Adam buric sau nu?
Sabina spune:
doruletz,
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Sabina spune:
bre, spuneti-mi daca bat sau nu campii, Arta nu duce la cresterea entropiei, e singura cale de a invinge Timpul, am innebunit au ba?
Irimell spune:
Extremico, mi-a sarit inima din loc...Nu schiai pe pirtie? Ai mare grija cu sportul asta, ca eu de la el imi trag acum ponoasele cu vertebratul. Pup pe capsor sa treaca!
Rayu, prezent! Bintui si eu prin zona, ca tot sint free as a bird. Acum caut oportunitati de afaceri, ca devine viata grea.
Lil, Vik, originale pozele aveti acum, pacat ca nu s-au recuperat si micii...Mi-a placut pe insula!
Doruletz, ai dreptate, ca nu murise inca poienita! Mai bine zis, s-a reanimat...
De Adam, zic eu, primata fiind, ca avea buric, ca si Eva, nu?
Va pup!
PS: Extremico, eu ma gindesc ca daca sacrificiul din iubire te face sa simti mai putin durerea fizica, probabil ca filmul a fost axat eronat pe chinurile fizice si e doar cum spune Sabina, ceva comercial.
flori cele "Fiecare om ce-mi iese in cale imi e superior intr-o anumita privinta. De aceea invat de la fiece trecator." R. W. Emerson
annie_xtreme spune:
AAAh ghiavolilor care nu lasati omu sa isi traiasca agnosticismu in pace :D. Io incerc sa intzeleg lucruri aiciulea (no kiddin) si voi o luati de la VT...Pai frumos asha?
Am mai scris io niste chestii, da nu ma exprim prea bine la ora asta. Asa cum zici Sabina, mai greu e sa iti pastrezi credinta, si Iisus ar fi fost un model pentru asta (ca in ciuda durerii fizice si a pastrat taria interioara) DAR - ma gandesc ce nasol s a simtit pe cruce cand era cu desavarshire singur. Pana si el a avut un moment de slabiciune, nu i asha? Si atunci Tatal lui de ce n a facut nimic? O sa ma apuc de citit.
ECSZ: pe partie, pe partie, da fara casca si...ah, nu mai conteaza. O fost o chestie de aia de copil care se joaca cu chibriturile: oare dak fac asta (asta insemnand sa ma duc drept in jos) ce se intampla? Mentionez ca m am apucat de schiat acu 3 saptamani . Vertebrele is ok, am cazut di(n)rect in cap. Mi or facut ceva analize, cik e totul bine, da sa nu mai fac glume de astea. No sport, no tv.
Sabina, io am invatzat la scoala ca entropie mare = dezordine mare = toate sistemele cik tind la treaba asta. Recunosc ca nu am priceput niciodata de ce intampla treaba asta in alta parte decat la mine in camera. "Noua" explicatie cum ca entropie mare = grade de libertate multe mi se pare mai usor digerabila si da...arta iti ofera mai multe "grade de libertate" nu i asa? :D. Adik ai putea sa te "cuantifici" in personalitati diferite printr o forma de arta oarecare. Ce tare...Acuma nu te lua dupa mine, e posibil sa aberam impreuna, da io am o scuza ca m am lovit la cap :D.
Sabina spune:
si eu am lasat-o pe Sofia sa se juleasca nitel la genunchi ca sa invete sa mearga.nu m-am panicat la nici o cazatura.de accea au fost f f putine.Si echilibrul perfect l-a atins cand a fost ea singura pregatita.
doruletz spune:
valeu, acu se discuta principiile termodinamice in poienitza fratilor? uite ca numa de asta nu vorbisem p'acilea! Ce amintiri cosmardesti imi trezeste entropia asta, nu pot sa uit gazul ala perfect de invartit in tot felul de ecuatii. Doamne fereste si apara-ma de asa ceva
Sabina, din cate imi amintesc si io din cosmarele alea din tinerete, legea aia de trista amintire cu sistemele/procesele care tind spre cresterea entropiei (asa zisei 'dezordini') e valabila doar in sisteme inchise adeca d'alea care nu schimba nici un fel de energie cu exterioru'. E Arta un sistem inchis?
Din cate stiu io singurul cunoscut e Universul in maretia si totalitatea lui da' poate s-o mai fi descoperit vreunul intre timp. Sa ne zica Annie!
off, mi-am stâlcit creierii, ma duc la plimbare
PS Bre Annie nu te mai uita si tu la filme d'astea cu sânge, batai si impuscaturi ca pot sa dauneze grav sanatatii