roseola

roseola | Autor: nadine2004

Link direct la acest mesaj

"Roseola este o boala infantila, o infectie care se ia in copilarie si care lasa o imunitate, nemaifacandu-se la varsta adulta.Este cel mai des prima boala pe care copilul o face intre 6 si 18 luni.SE manifesta prin temperatura ridicata 39° , 40° . Coplilul pare in buna forma.Uneori el poate refuza biberonul.Aceasta febra poate dura de la 3 la 5 zile, apoi scade brusc.A doua zi apare o fina eruptie roz, pe abdomen si pe fata sau membre.Apoi totul intra in ordine si copilul isi revine la normalin cateva zile. Boala, de origine virala, nu necesita nici un tratament, doar se trateaza febra."


Acum o saptamana fetita mea a intrat in contact cu un bebe de aceasi varsta, 7 luni si a contactat aceasta boala. La inceput nu am stiut despre ce este vorba. Ne-am speriat pt ca temperatura era destul de ridicata, insa starea ei era in rest f buna. Manca normal, era vioaie, ca de obicei. Am incercat sa-i scadem temperatura prin eferalgan si bai mai putin calde cu 2 grade fata de temperatura corpului, am dezbracat-o cat mai mult posibil, mai ales noaptea.
Dupa doua zile am ajuns si la urgenta si s-a constatat ca nu are nimic la urina si ca nu e grav.
Am revenit apoi a doua zi pt ca a scazut temperatura dar pe corp aparuse acea eruptie de culoare roz-rosu si ne-am speriat crezand ca e rujeola sau rubeola..
Acum ni s-a confirmat ca este vorba de roseola. Aceasta eruptie a durat 3 zile. Pe perioada eruptiei fetita mea a fost mai apatica, plangacioasa, voia numai in brate si dormea mai mult decat de obicei ziua.
Azi e in forma si sunt bucuroasa ca nu a fost nimic mai grav.

Am scris experienta mea aici pt ca , cautand pe internet nu am gasit mare lucru despre aceasta boala, dar si pt a ajuta unele mamici care pot sa se confrunte cu o sitiatie similara.

Multa sanatate!

Nadia si dragostea ei, Anaļs Alexia( 21 AUGUST 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nadvin53/my_photos
http://www.picturetrail.com/anaisalexia
http://www.dropshots.com/nadvin2003

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna!
Printr-o astfel de experienta am trecut si noi de curand, cu aceleasi simptome: febra 39-40 grade trei zile (dimineata devreme si dupa-amiaza tarziu), eruptie tot vreo 3 zile, cu somnolenta,nervozitate!!
Am facut dozarea de anticorpi anti-rujeola si anti-rubeola si a reiesit ca nu facuse atunci aceste boli (facuse ROR cu cateva luni in urma- de aceea am vrut sa-i facem aceste analize desi nu este prea placut pt. copil).
La infectionist nu am fost decat dupa ce au iesit rezultatele, cand deja boala trecuse ; 99% eu sunt convinsa ca si el a facut roseola.
Din pacate i-am dat si antibiotic dupa 2 zile de febra (simptome de rosu in gat), ceea ce nu ar trebui in aceasta situatie

Sanatate multa!

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Roseola Infantum este o boala foarte cunoscuta pe continetul Nord American: SUA si Canada. Cam toti bb o fac pāna pe la 2 anisori. Si Gabisor a facut-o la 7 luni - aparent nu a intrat īn contact cu vre-un alt copil cu roseola. Nu stiu de unde a luat-o. Nu este deloc periculoasa si se pare ca da imunitate pe viata. Pt mai mule info puteti intra pe web-sit-urile www.babycenter.com si www.americanbaby.com si da o cautare cu "roseola". Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

si noi ne am confruntat cu acesta problema at cand cristian avea 10 luni.a debutat cu febra,am fost la med de fam care nu a gasit nimic in neregula.i am dat antitermice,dar febra scadea putin si revenea,spre disperarea mea....dupa a treia zi de febra,fara nici un alt simptom,eu,care sunt f prapastioasa,am hotarat sa merg cu copilul la budimex,mai ales ca avea in antecedente o inf urinara.ziua a 4 a a fost ultima zi de febra,la budimex i s au facut analizele si i s a administrat preventiv un antibiotic,intravenos,pt o eventuala recidiva a inf urinare...a cincea zi,rezultatele la urina si sange au iesit bune,asa ca med ne a trimis acasa,fara nici o explicatie a febrei...ajunsi acasa,am constatat ca baietelului ii iesisera pe trunchi si pe membre niste bubite marunte...am luat repede cartea,dupa care ma mai ghidasem si altadata,aceea neagra,scrisa de un psiholog american,imi scapa acum numele si mi am dat seama ca baietelul avea roseola infantum...am mers cu el la dermatologie,dar medicul mi a spus ca e vb de o intoxicatie...cand i am spus de roseola, s a uitat ciudat la mine si mi a zis ca roseola e un fel de sifilis si ca nici vb de asa ceva....med de fam mi a spus ca e rubeola....dar eu sunt ferm convinsa,ca de fapt,a fost roseola...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Mi se pare mie sau medici romani nu au prea auzit de boala asta?

Nadia si dragostea ei, Anaļs Alexia( 21 AUGUST 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nadvin53/my_photos
http://www.picturetrail.com/anaisalexia
http://www.dropshots.com/nadvin2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

quote:
Originally posted by nadine2004

Mi se pare mie sau medici romani nu au prea auzit de boala asta?

Nadia si dragostea ei, Anaļs Alexia( 21 AUGUST 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nadvin53/my_photos
http://www.picturetrail.com/anaisalexia
http://www.dropshots.com/nadvin2003




Hm, ma cam indoiesc, avind in vedere ca inca prescriu antibiotic pentru temperatura care trece de 38 juma, indiferent de motiv...

Io shi plozii turbulentzi


In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolutza spune:

la fel si noi la 1 an jumate, aceeasi simptomatologie, dgn med de fam a fost rubeola, avea si ganglionii mariti. incep sa cred ca e roseola. e prima data cind am auzit de aceasta boala. i-am dat numai antitermice, dar dupa a racit- tuse, nas infundat si dr i-a dat antibiotic. tusea n-a trecut nici acum, dupa o 8 zile de trat. mai face rubeola sau cele n-au nici o legatura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Acum aflu de aceasta boala infantila si, uitandu-ma cu ochii mintii i urma, imi dau seama ca intradevar pediatrii nostri habar n-au de roseola.

Pentru febra de 39,6 fara nici un alt simptom, medicul de familie ne-a prescris AUGMENTIN scornind un "inceput de rosu in gat". A doua zi, pentru ca era weekend si medicul de familie plecase din localitate, ne-am prezentat cu febra (din nou!!!!) si cu eruptie pe abdomen la spitalul de copii. In urma consultatiei, ne este prescris cu ochii inchisi un alt antibiotic pe baza de penicilina, ca vezi Doamne, eruptia roz este reactie alergica la Augmentin. Eu abia acum imi dau seama ca a fost vorba de roseola si nu de "rosu in gat" sau altceva. Nu pot decat sa ma felicit ca, de teama sa nu faca si la penicilina vreo reactie alergica, nu i-am mai dat copilului antibioticul prescris a doua oara. Chiar ma mirasem la vremea respectiva de vindecarea "miraculoasa" doar cu antitermice.

Tot ce pot sa spun este ca sunt foarte intrigata de usurinta cu care medicii prescriu antibiotice dupa ureche. Pentru ei febra e un fel de bau-bau care se sperie numai de antibiotic si probabil ca de roseola nici nu au auzit. Nu ar fi asta o mare problema, daca s-ar sinchisi macar sa faca niste analize minime sau sa ia un exudat din gatul copilului inainte sa-ti tranteasca sub nas o reteta plina de medicamente.



Simona 36+ sapt si Sorina 12 Noiembrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Mai fetelor,cu cata usurinta se dau antibioticele astea in Romania!

Am uitat sa mai spun ca fetita mea a fost si ragusita cam de cand i-au aparut bubitele si doua zile dupa. Dr a vazut si nu i-a prescis nimic. Deci a trecut de la sine!

Nadia si dragostea ei, Anaļs Alexia( 21 AUGUST 2005)
poze
http://www.dropshots.com/nadvin2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Binenteles ca se stie si se invata si-n Ro despre aceasta boala infectioasa...numai ca nu este asa de des intilnita ca pe continentul Nord American.

As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina.

Mergi la inceput