"Open marriage"-da/nu/de ce/cand/cum?
Raspunsuri - Pagina 10

Chuny spune:
No bine draga, si daca tu cunosti trei finlandezi care beau, asta iti da dreptul sa extinzi generalizarea la toate tarile nordice... ce prostie !

Chuny spune:
Si ca sa raspund la subiect, nici eu NU vreau un open marriage pt simplul fapt ca ne-am facut de cap înainte de a ne casatori, iar acum nu prea mai avem nevoie. Iar daca unul din noi va avea nevoie, e liber sa plece. Voilŕ !
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/my_photos

cipcipcip spune:
Sybille, poate ca leliuta a exagerat putin, dar sa stii ca tarile nordice sint cunoscute pentru modul de week-end de a bea, adica beau o data pe saptamina dar atunci beau pina cad jos, spre deosebire de modul continental de a bea, care inseamna un pahar de vin la masa sau o bere seara cu prietenii, chiar si in fiecare zi.
In_trecere a adus ca argument Pro open-marriage rata mica de divorturi la scandinavi, care au relatii sexuale si cu altii, si in felul asta nu isi destrama casnicia. Nimic mai eronat, eu chiar am citit mult despre cultura scandinava pentru ca am trait acolo si ma intriga intr-un fel felul lor de a fi, si pot spune ca familii mai destramate si cu copii in toate partile ca la scandinavi nu exista in alte colturi ale lumii. Daca are de-a face cu faptul ca practica relatiile "deschise" sau nu, nu stiu, dar in nici un caz nu se pot lauda cu familii stabile si bine inchegate.
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Chuny spune:
Da, dar eu stiu prin o gramada de tari multe cazuri in care oamenii beau pâna cad jos in fiecare zi ... de-aia ma gândeam ca nu e bine sa generalizezi. Adica nu spui "toti scandinavii beau in week-end pâna cad jos", ci "unii scandinavi ..." ... ma rog, ceva de genul ...

cipcipcip spune:
Eu as spune asa : muuulti scandinavi beau in weekend pina cad jos. Ca mai sint si altii in alte parti care fac asta e adevarat, dar io-ti promit ca scandinavii au o problema serioasa cu bautura. Ce mi-a fost dat sa vad ca faceau colegii la chefuri acolo zau ca n-am vazut nicaieri. Oameni normali, "respectabili", beau pina nu mai stiu de ei (femei si barbati cot la cot). Si cind spun ca nu mai stiau de ei, ma refer la cazuti beti pe canapele, borit peste tot, futai la baie. Mai vrei detalii?

Chuny spune:
Cip, tu esti sigura ca n-ai fost la chefuri cu noi ??? Eu cu Ronan când ne-am întâlnit, beam de stingeam. Si jur ca n-am radacini nordice, iar el e francez "pur sânge". Dupa ce ne-am casatorit, ne-am cumintit.

cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by SibylleCip, tu esti sigura ca n-ai fost la chefuri cu noi ??? Eu cu Ronan când ne-am întâlnit, beam de stingeam. Si jur ca n-am radacini nordice, iar el e francez "pur sânge". Dupa ce ne-am casatorit, ne-am cumintit.

Dar iti dau si alt argument. Stii ca in tarile scandinave bauturile alcoolice se vind NUMAI intr-un singur magazin, care-i controlat de stat (monopol) unde trebuie sa ai 21 de ani sa poti cumpara si care se inchide in fiecare zi la 6 seara si e inchis in week-end? Unde-i o coada serioasa vinerea pe la 5 inainte sa inchida? Si monopolul asta il mentin cu inversunare, in ciuda insistentelor centrale ale Comunitatii Europene de a-l desfiinta si de a baga vinul in alimentare ca toata lumea? Doar stiu ei ce stiu...

Scuze ptr off topic

casandra spune:
Pai, Coraly,este sexualitatea prezentata de in_trecere, impersonala? Este. Ea a fost atrasa de trupul animalic al lui A, apoi de cele ale vecinului,.... Este o forta puternica? Sigur ca da, din moment ce sotul a luat imediat decizia de a satisface capriciile soatei. O guverneza aceasta forta? Da, din moment ce trebuie sa cedeze urgent chemarii trupului. A plecat pentru cateva zile, a apelat la un salvamar, la un chelner. Cum, necum sa isi satisfaca trupul, care, obisnuit asa, isi cere imperativ drepturile. Aceasta sexualitate debordanta o limiteza la nivelul de intelegere al trupului? Pai, o limiteza, caci e in permanenta cautare de trupuri, studiaza vecinii, barmanii,... Aceasta cautare e parte din viata ei, cere implicare, o istoveste, pentru a putea sa isi doreasca si altceva, dincolo de limbajul trupului.
In fine, eu n-aam nimic cu modul in care traieste in_trecere, sau oricine altcineva. Am ceva cu pretentia de superioritate a unui mod de vietuire aflat la limita omenescului.
Cam asta e ce am avut eu de spus la acest subiect.

cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by casandra
Am ceva cu pretentia de superioritate a unui mod de vietuire aflat la limita omenescului.
Exact, punctul pe i

coraly spune:
Casandra, acuma am inteles. Banuiam ce vrei sa spui, da nu eram sigura. Asa gandesc si io, ca omul, daca a evoluat ca specie nu a facut-o ca sa se imperecheze cu tot ce prinde in jur, pentru a se relaxa si a intineri... eu personal am alte metode. Dar fiecare cu nevoile lui, spirituale sau mai putin spirituale. Eu una nu o sa ajung niciodata la gradul asta de 'iubire universala'. Cel mai frumos lucru pentru mine in dragoste, cum zicea cineva mai sus e intimitatea si complicitatea pe care o ai cu persoana iubita, sa stii ca acele gesturi si cuvinte si priviri le aveti numai voi (si nu le mai ofera inca catorva). Asta e implinirea spirituala pentru mine. Ar fi trist ca aceasta pledoarie sa nu fie decat un mod de a justifica un comportament decazut si a-l imbraca in forme mai elevate si spirituale.
Coraly si bebe Sergiu
poze 1 an