"Open marriage"-da/nu/de ce/cand/cum?
Raspunsuri - Pagina 9
Elise spune:
Daca in_trecere (sau intrecere?) insista in ideea ca nu trebuie sa avem o relatie monotona, mecanica si plilctisitoare, sint 100% de acord.
E o viatza trista si care nu merita traita cea in care trebe sa mimezi sexul conjugal din cind in cind, cu gindul la ciorba de a doua zi.
Stiu cazuri, si nici eu nu inteleg cum supravietuiesc si se mai si inmultesc oamenii astia. Si de ce mai stau impreuna. Mai bine lipsa!
Daca insa pledeaza (cum am vazut eu... in majoritatea postarilor) pentru faptul ca singurul lucru de schimbat intr-o relatie poate fi partenerul (pentru evitarea monotoniei, desigur) - asta e o lipsa crunta de resurse a ambilor! De imaginatie, de disponibilitate, de implicare.
Nu ajungi nici macar sa te cunosti pe tine, cu atit mai putin sa-l cunosti pe altul in asa fel incit sa nu mai aiba ce sa-ti ofere nou - sa poti sa zici ca te-ai plictisit de el pur si simplu.
Desigur, trebuie sa iti dai interesul sa il scoti din context, pentru ca alte cauze provoaca alte reactii - dar cred ca asta e mult mai simplu (sau nu?) decit sa iei altul de pe strada.
Elise
sinzi_ana spune:
In trecere....eu cred ca relatia cu sotul tau este mai mult un....incest!!!!!
Gestul pe care il face sotul tau ca te lasa sa "intineresti" cu prietenii lui cei mai buni (in care are incredere) pare mai degraba gestul unui frate / sora care te iubeste "frateste" cu tot sufletul...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radu
si David
David
sinzi_ana spune:
Si vrei sa protejezi copilul de aflarea crudei realitati ca barza nu exista...dar nu te gandesti ca totusi, cu firea lor curioasa, te poate surprinde cu altcineva???
Ce va simti el atunci???
Sau daca se intampla (exista sanse) sa ramai insarcinata cu una din aventuri, ce faci???
Avort?
Sau il pastrezi si il creste sotul tau ca si cum ar fi al lui???
Si cum protejezi copilul de aflarea adevarului ca tatal lui a fost o "descarcare" pentru mami???
Si daca una din prietenele sotului tau pastreaza si ea un copil??
Cum se vor simti ai tai copii cand vor afla ca au un frate de care nu stiau? Dintr-o relatie "open" de-a lui tati???
Si iti mai faci griji de barza!!!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radu
si David
David
craciunitza spune:
quote:
Originally posted by J G
Craciunita, scuze, m-am exprimat gresit si am editat!
J si Carla (05.02.2006)
Pacat. Ma interesa sa iau meditatii cu in trecere.
Nu certati copiii cand viseaza!
Noi
Mitele
Caroline spune:
Mi-a facut placere sa citesc subiectul asta atata timp cat el s-a aflat la stadiul de dezbatere, de idei si argumente.
Din pacate doar azi l-am vazut si citindu-l pana la sfarsit imi pare rau ca se termina cu "maini in sold".
Subiectul asta chiar nu merita.
in_trecere, vroiam doar sa-ti spun ca eu am apreciat mesajele tale, precum si mesajele tuturor celor care au dezbatut ideea unui mariaj deschis cu o minte deschisa, chiar daca nu-ti impartaseau argumentele.
Imi place schimbul de idei si argumente, dar se pare ca nu-I locul si nici momentul.
O saptamana buna si un paste fericit tuturor!
Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi
Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,
E c-ai murit in plansetul de-aseara.
(Radu Gyr)
pareja spune:
quote:
Originally posted by redi
Eu, asa mai cu retinere sa va spun ,ma-m gandit si chiar nu de mult timp vazand o emisiune la tv , am discutat si cu partenerul meu de viata .
Si toate ar fi mai simple de discutat , neavand experienta asta , daca nu ar fi copiii in familie.Sa presupunem ca ideile acestea sunt puse in practica de doi parinti ,insa chiar cu explicatiile lui "in trecere" si prisma proprie fiecaruia dintre noi , nu cred ca acea familie , traind asa , poate sa-si educe sanatos copiii.Cat sunt mici te feresti cum poti dar pe timp ce ei cresc si inteleg este cred imposibil sa mai traiesti in felul acesta fara ca ei sa-si dea seama .
o astfel de viata nu inseamna ca se muta impreuna toti si traiesc la comun. e doar un condiment de vacanta sau eventual cate un weekend. eu cred ca daca sotia mea a reusit sa duca o viata dubla timp de trei ani fara ca eu sa banuiesc ceva (si nu ma consider chiar ultimul natarau) nici sa afle copii nu e un real pericol... si mai apoi cand ei vor ajunge la varsa sa inteleaga si sa lege indiciile.... parintii sunt prea batrani ca sa-si mai doreasca/gaseasca parteneri de open marriage
casandra spune:
Sexualitatea este cea mai puternica dintre fortele impersonale care pot guverna omul, conditionandu-l la limitarea la aceasta lume si la fortele ei. Dincolo de sexualitate este spiritualitatea, care nu controleaza, ci cheama la libertate. Tonul general al fiecarei persoane arata sub care dintre aceste reguli traieste: regula impersonalului, forta care cheama la multumirea cu limitarile acestei lumi si vieti, parasirea sarcinii dificile de a fi uman; sau regula spiritualului, chemarea de a accepta umanitatea cuiva si toate implicarile ei, refuzul de a fi multumit cu orice care nu duce omul dincolo de aceasta lume.
coraly spune:
Casandra, ai putea spune mai babeste?
Ca io n-am priceput exact.
Coraly si bebe Sergiu
poze 1 an
leliutza spune:
am citit si eu 6 pagini,
zau, teoretic suna minunat - eu te iubesc (pe tine si pe altii), tu ma iubesti (printre altele sau altii) ...
vreau doar sa spun ca lucrurile nu sunt nici pe departe asa roz cum lasa sa para cea care a initiat subiectul,
adica, in minunatele tari nordice (eu cunosc finlanda) oamenii isi ineaca in alcool problemele, in timpul saptaminii merg la servici (monoton) si in week-end iau cite un feribot si se drincuiesc pina uita de tot, si de sex in grup, si de sex singuri, etc. etc.si luni o iau de la capat, cu serviciu monoton si apoi feriboat
.
nu cred ca tre sa anatemizam pe cineva pentru modul lui de a vedea lucrurile, dar nici nu cred ca tre sa traim cu complexul ca domle - noi suntem un biet popor inapoiat cu conceptii invechite.
cum zicea cineva mai sus, lucrurile nu sunt doar albe sau negre, sunt gri.
ce mi se pare mie normal - tie ti se poate parea total nepotrivit ...
oricum eu as lua-o razna daca ar trebui sa imi impart sotul cu altii/altele ....
dar repet, e parerea mea.
astept ouale (ca rosiile nu sunt de sezon)![]()
Tino spune:
Idem leliutza
"cum zicea cineva mai sus, lucrurile nu sunt doar albe sau negre, sunt gri.
ce mi se pare mie normal - tie ti se poate parea total nepotrivit ...
oricum eu as lua-o razna daca ar trebui sa imi impart sotul cu altii/altele ....
dar repet, e parerea mea". Si a mea
!
Mamitza lui Papitza
Paste fericit tuturor!