Copilasi dragalasi de ianfeb05 (10)
Raspunsuri - Pagina 11
catiflo spune:
daca va intereseaza punctele esentiale in dezvoltarea copilashilor la aceasta virsta:
13 months * Uses two words skillfully (e.g. "hi" and "bye")
* Bends over and picks up an object
* Stands alone * Enjoys gazing at his reflection
* Drinks from a cup
* Plays "peekaboo" * Combines words and gestures to make needs known
* Tries to lift heavy things
* Rolls a ball back and forth
14 months * Finger feeds
* Empties containers of contents
* Imitates others
* Initiates games
* Points to one body part when asked * Uses spoon or fork
* Matches lids with appropriate containers (e.g. pots and pans)
* Pushes and pulls toys while walking
15 months * Plays with ball
* Vocabulary increases up to five words
* Walks backward * Can draw a line
* Runs well
* Adopts "no" as his favorite word * Walks up stairs
* "Helps" around the house
* Puts his fingers to his mouth and says "shhh"
16 months * Turns the pages of a book
* Has temper tantrums when frustrated
* Becomes attached to a soft toy or other object * Discovers joy of climbing
* Stacks three blocks
* Learns the correct way to use common objects (e.g. the telephone) * Takes off one piece of clothing by himself
* Gets finicky about food
* Switches from two naps to one
17 months * Uses a handful of words regularly
* Enjoys pretend games
* Likes riding toys * Responds to directions (e.g. "Sit down")
* Feeds doll
* Talks more clearly * Dances to music
* Sorts toys by color, shape, or size
* Kicks ball forward
18 months * Will "read" board books on his own
* Can pedal when put on trike
* Scribbles well * Strings words together in phrases
* Brushes teeth with help
* Builds a tower of four cubes * Throws ball overhand
* Takes toys apart and puts them back together
* Shows signs of toilet training readiness
inca n-am citit ce-ati scris, voi reveni
tomasa spune:
Cory, am vazut si eu pozele. E o scumpete Amanda, este foarte-foarte dulce! De fapt numai fetite frumoase pe aici.
Liviana, am citit articolul si l-am gasit foarte util. Poate asa ma invrednicesc si eu sa ma tin de acelasi program zilnic, ca nu respect decat suucesiunea evenimenteleor, de ex. seara: masa, baie, nani, dar orele le cam fac varza.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)
Witchie spune:
Amo batranetea e cruce grea mai ales de unul singur.
Interesante articolele postate de voi. La cel postat de catiflo, am recunoscut deja chestii pe care irina le face si chestii pe care nu. Saracuta are toata gingia umflata in ambele parti, si sus si jos, imi musca mana cu sete de cate ori ma prinde.
Azi bona a dus-o la impartasit si n-am voie sa o pup pana seara. Dimineata mi-a fost foarte greu, abia asa constientizez ca toata ziua pup fata...
voi le luati hainute noi de Paste?
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Cuceririle lui Mamzel Zuluf
ana maria spune:
Fetelor eu intru mai rar dar sa nu credeti ca am disparut. Ma straduiesc si eu sa-l intarc si nu prea imi ies. u stomacul e bine, cel mai probabil a facut un mic derajament de la introducerea laptelui de vaca, microb nu a fost. IN acelasi timp lucrez de zor si incerc sa ma ridic la inaltimea cerintelor celor din jur, din toate punctele de vedere. Nu prea reusesc
Liviana, super articolu, m-a uns pe suflet. La inceput am crezut ca e scris de mine, asa se potrivea... Iar recomandarile ar cam trebui respectate.... Noi am reeusit sa respectam ritualul de la culcare si da rezultate foarte bune, pe asta ma si bazez cu intarcatul...
Catiflo am citit cu atentie atrricolul tau si mi se pare foarte bun, mai ales ca sa ne evaluam prichindeii din cand in cand, dar sa ne si amuzam pentru ca unele chestii le consideram cam anapoda si pe cand colo...., apar in lista de indici de dezvoltare.. Desi, sunt sigura ca toate stim ca "al nostru", al fiecareia dintre noi, e cel mai frumos si cel mai destept....
Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
PatriciaArdeleanu spune:
Cory, dragutza foc Amanda!
CAtiflo, am citit articolul. Foarte interesant, si ce m-a amuzat e ca Reb nu face unele chestii pentru virsta ei dar face unele pe care le-am regasit la virstele mult mai inaintate ;(pentru noi, 18 luni e o virsta inaintata )
Patricia si Rebecca (05.02.05)
ixxi spune:
eu sunt tot pe fuga, am atata bagaj de facut......crisu si/a modificat programul de la 2 somnicuri la unul singur in timpul zilei, bine ca e de 2-3 ore si mai pot face si eu ceva. azi am vazut ca i/a spart si maseluta nr 4 si e tare agitata.....
Liviana si catiflo bune articolele
cory sa/ti traiasca frumusetea mica si sa fie sanatoasa
Beatrice si piersicuta
Cristina bebe si Cristina copilas
bubu05 spune:
Buna fetelor!
Mai intai sa-mi laud baiatul: a dormit de aseara la 10 pana dimineata la 10, cu trezire la 6 pt. un bibe de laptic! Dar nu ma bucur prea tare, ca sunt sigura ca nu-l tine mult...m-am odihnit si eu ca lumea aseara!
Cory, draguta foc pitica in rochita albastra!
Anda, eu ii cumpar de Paste, adica i le aduce iepurasul . Azi am fost bine-dispusa si i-am luat un costumas de blugi, geaca si pantalon, simple, f. dragute! Sotul l-a pupat pe Vlad imediat ce am iesit din biserica, dupa ca l-am impartasit...nici n-am apucat sa-i spun sa nu-l pupe...asta e!
Am citit si articolele scrise de Liviana si Florina, sunt f. interesante!
Acum scriu cu o mana, ca pap o inghe Best cu zmeura!!! Vreti si voi??
Ma duc sa calc rufe, ca am o tona si jumate si profit ca a adormit si Vladucu!
Va pup, revin mai tarziu!
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
lbelciug spune:
Hehe, Ubi, ma bucur ca v-au placut bunatatzurile de la motzul lui Matei. Am muncit pt ele, dar a meritat!
Ma bucur amo2004, Cory, Tomasa, AnaMaria, Bubu ca si voi ati gasit util articolul... Stiam eu ca pica intr-un moment potrivit! Pe cel de la Catiflo il primesc si eu pe email. E intr-adevar f interesant.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Motzul si Prima aniversare
Ubi spune:
Sotul a fost plecat o saptamana la un curs. Ei bine toata saptamana fata mea nu s-a culcat de dupa-amiaza. La 8 seara cadea lata e adevarat. Incepusem sa cred ca a inceput perioada cu un somn/zi. Dar ieri si azi a dormit de 2 ori. Oare sa fie vreo conexiune cu lipsa tatalui? Desi mie nu mi s-a parut ca i-ar duce dorul.
Azi m-am plimbat prin Agronomie cu o BONA. O stiu din vedere dar azi e prima data cand merg cot la cot cu ea. Plimba o fetita de 11 luni - o papusa nu alta. Ea e atat de atasata si de grijulie cu ea ca nici acum nu-mi revin ca ea e bona si nu mama. Are 38 de ani, pensionata pe caz de boala, un baiat de 18 ani, e frumusica, blanda, placuta...nu am cuvinte. Mai rar asa o persoana.
www.ubi.ro/alexandra
www.ubi.ro
http://www.ubi.ro/botez/
sirimie spune:
Si eu am fost duminica in Cismigiu, am ajuns mai tirziu cind incepuse sa ploua si nu am recunoscut pe nimeni. Imi pare rau.
Si tot duminica m-am intilnit cu Kris in parc. Cristina, e asa de scumpa Bianca, si mamoasa Ma bucur mult ca ne-am intilnit.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot