Acte pt vama la rezervare directa prin Internet
Raspunsuri - Pagina 2
madade spune:
Noi mergem de vreo 7 ani in Grecia pe cont propriu - adica alegem o destinatie si ne cazam acolo unde ne place mai mult - evitam si surprizele in acest fel, plus ca ne costa muuuult mai putin decat prin agentie.
De fiecare data (mai putin anul trecut) am avut invitatie de la un prieten grec stabilit la Bucuresti, invitatie facuta prin consulat.
Anul trecut (eu gravida 7 luni + copil de 2.5 ani) am facut rezervare pe net cu avans platit moneygram si am conceput si trimis (email) la hotel textul rezervarii pe care ei l-au trecut pe o hartie cu antet, semnatura autorizata, l-au scanat si mi l-au retransmis prin email.
Rezervarea (in engleza, bineinteles) continea perioada, nr camere, nume, cnp, serie pasaport pt. fiecare (inclusiv copii). Daca te ajuta formularea exacta caut mailul si ti-l trimit.
Ar mai fi de mentionat ca pe parcursul celor 7 concedii in GR singura vama care ne-a cerut documentele care sa ateste asigurarea cazarii a fost cea ROMANA...
magda
melina34 spune:
madade, spune-mi si mie te rog cum trimiti banii cu money gram pt rezervare si cam ce suma? platesti avans 50% sau cit?banuiesc k e safe asa decit sa dai detalii pe net despre card.
M.
ps.pe kassandra ai fost?
madade spune:
quote:
Originally posted by melina34
madade, spune-mi si mie te rog cum trimiti banii cu money gram pt rezervare si cam ce suma? platesti avans 50% sau cit?banuiesc k e safe asa decit sa dai detalii pe net despre card.
M.
ps.pe kassandra ai fost?
dev xero ellinika...
Eu am platit 3 nopti cazare in avans(din 17) dar depinde de la un hotel / studio la altul (din ce am vazut eu cam intre 10 si 50 %). Prin Moneygram am trimis cam 700 euro cu comision cam 35 euro din cate imi aduc aminte. Trebuie insa sa intrebi la hotel daca accepta asa - practic titularul tranzactiei trebuie sa faca un drum pana la cel mai apropiat centru MG sa ridice banii - ajung cam in 3 ore.
Nu am "aprofundat" deloc ceea ce se cheama Grecia continentala pentru ca ceea ce am vazut pe drum spre insule (si am tot vazut...) nu mi-a dat nici un motiv...Probabil si pentru ca primul drum a fost intr-o insula (Thassos) iar la intoarcere am zabovit o noapte in Platamonas (continent) - diferenta este covarsitoare.
lbelciug spune:
Fetele, va multumesc mult pt info.
Crista, nu cunosc proprietarul vilei unde vom fi cazati. Am ales studioul cu pricina numai pe baza informatiilor de pe site-ul lor. Nu sunt f sigura, dar cred ca totusi functioneaza sub o forma juridica (macar PF cum e la noi), dar o sa mai cer informatii. Cred ca invitatie ne-ar putea face fara probleme, ramane sa vad daca imi pot o copie de pe "chitanta" ca sa zic asa.
Anemona, multumesc pt pontul cu Interamerican! Imi poti spune te rog si cam cat costa la el asig de sanatate pt 2 adulti si 1 copil?
Madade, multumesc mult pt reply. Te rog sa-mi trimiti la lirimia@usa.com emailul cu textul formularii pr rezervare. Poate ajuta.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Motzul si Prima aniversare
crista-s spune:
Liviana formularea in engleza a rezervarii si cu o stampila eventual , numarul de inregistrare la registrul comertului sau ceva de genul asta .. adresa studioului, numar de telefon .. in plus toate datele cum zice Madade e mai mult decit suficient ..
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
anemona spune:
Lavinia, nu stiu sa-ti spun cat costa ian Interamerican, pentru ca noi am avut la Tiriac, unde este ceva mai scump (cam 1,3 mil pentru doi adulti si un bebe pentru 11 zile). Dar sigur este mai ieftin, pentru ca Tiriac este dintre cele mai scumpe.
Poate, daca pleci tu inaintea mea, o sa-mi spui tu cat costa, ca noi anul acesta vom merge in Grecia la sfarsit de august - inceput de septembrie si sigur vom face asigurari la Interamerican.
lbelciug spune:
Sigur, anemona, te anunt cand aflu pretul!
lbelciug spune:
Anemona, am dat telefon la Interamerican, dar prima impresie nu a fost prea buna. A trebuit sa spun de vreo 3 ori pana sa mi se faca legatura la un functionar care sa-mi dea info. In ceea ce priveste systemul de asistenta, mi s-a zis ca firma lor colaboreaza cu firma Coris Assistance pe care va trebui sa o contactez telefonic in caz ca am nevoie (cel mai apropiat sediu de Halkidiki fiind Atena!). DAR! Nu ei sunt cei care imi vor trimite doctorul, ci prin ei doar pot sa fac decontul banutilor pe care i-as da unui doctor din localitatea unde ma aflu la acel moment. In fine, pe langa faptul ca nu prea mi-a placut cum mi s-a raspuns la intrebari, conversatia s-a intrerupt subit si am ramas... in aer.
Pretul pt 10 zile este de 8$/persoana.
anemona spune:
Lavinia, in cazul asta inseamna ca informatiile mele nu sunt prea corecte. Eu le-am primit de la persoane de pe net si de la receptia de la hotel, deci nu am fost beneficiar direct. Oricum, de sunat suni la sediu la orice asigurare, ea fiind bineinteles intr-o capitala de tara de cele mai multe ori. Dar am inteles ca de ex in caz de accident in Grecia cei de la Interamerican pot trimite salvarea daca ii contactezi, pentru ca statii de salvare au si in alta parte decat Atena. Sigur ca trebuie verificate aceste informatii, iar daca ti se pare nesigur, mai bine mergi cu alte firme.
Eu zic ca macar cu ei nu mai trebuie sa ceri raport in engleza de la spital (mai ales daca dai peste medici care nu prea le au cu engleza, ceea ce nu este imposibil), daca doctorii il fac in greceste sigur vor intelege, plus ca va functiona mai rapid comunicarea lor si a ta cu Atena decat cu Viena sau alte locatii. Dar ti-am zis, este doar o informatie din gura altora, neverificata personal.
Cel mai bine sa nu avem nevoie, ca altfel oricum avem bataie de cap, mai mare sau mai mica.