Acte pt vama la rezervare directa prin Internet
Buna fetele,
as dori sa plec in Grecia in concediu, cu masina personala, copilul si sotul, insa cu rezervare directa prin Internet, deci nu prin agentii. Imi poate spune si mie cineva ce acte sunt necesare ca sa nu avem probleme la vama?
Va multumesc.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Motzul si Prima aniversare
Raspunsuri
crista-s spune:
Cred ca trebuie sa ai numarul de telefon al agentiei din Grecia sau al hotelului unde mergi, trecut pe voucher-ul primit pe e-mail.Si evident voucher-ul ... Asta mai mult pt politistii de frontiera greci.
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
lbelciug spune:
Merci, Crista. Ma gandeam si eu ca imi trebuie neparat voucherul, dar nu stiam daca mai sunt necesare si alte acte.
Si inca ceva pt cine-mi poate spune: imi recomandati o agentie de asigurari buna la care imi pot face asig. de sanatate si cartea verde pt autoturism? Aveti idee cam cat trebuie sa achit (pt mine, sot si copilul de 1 an)?
Merci.
radu300 spune:
Atentie! Se pare ca necesitatea acestui voucher va fi scoasa de anul acesta (sincer eram in pom, vrem sa facem un circuit in Germania si nu aveam cum sa le dau vouchere, nu am hotarat cat si unde stam...)
crista-s spune:
Radu atentie .. s-ar putea sa nu iti mai ceara voyucher romanii la vama dar asta nu inseamna ca nu iti cer nimic ceilalti ( nemti, greci, italieni ... ) ..
Cristina
una.. alta...
nematics spune:
e nevoie de viza la greci daca ai pasaport romanesc?
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
crista-s spune:
Nematics nu e nevoie de viza dar ai nevoie sa demonstrezi "scopul si durata vizitei" ... adica invitatie de la un rezident in Grecia sau o rezervare la hotel. Cind iti faci rezervarea printr.o agentie romaneasca pt ca nu esti singurul client al acestora vamesii greci nu au multe intrebari de pus, daca iti faci singur rezervare pe net e bine sa ai toate datele hotelului pe voucher pt ca poti intilni unul mai plin de zel care sa vrea sa sune la hotel sa te verifice - au mai existat si cazuri de rezervari fictive ... Esti mai mult sau mai putin la mina lor .. Tu ai dreptul sa intri ( dreptul la libera circulatie ) dar ei nu sunt obligati sa te primeasca ... seamana un pic cu america : viza americana primita la consulat iti da dreptul sa intri in america dar ei nu sunt obligati sa te primeasca daca au ei impresia ca nu indeplinesti chiar "toate conditiile " ...
Cristina
una.. alta...
lbelciug spune:
Crista, dar daca eu vreau sa stau intr-un studio privat (deci nu hotel) in Grecia, asta presupune ca trebuie sa am o invitatie de la proprietar? Ai idee cum trebuie sa arate aceasta invitatie ca sa fie valabila pt vama?
Merci.
crista-s spune:
Nu stiu.. studio privat adica la o persoana particulara in gazda ?? acesasta persoana nu are autorizatie sa inchirieze ?? sau e un prieten ... ? scuza-ma ca te descos .. nu e oblig sa raspunzi .. deci dc e un prieten ceva unde nu platesti atrunci tb sa iti faca invitatie la primarie ( cred .. ) cu stampila pe care tu sa o traduci la un notar in Ro ... daca e cineva care inchiriaza .. nu neaparat hotel dar casa de vacanta .. atunci e platitor de taxe si are capacitate juridica si deci poate sa iti faca voucher ...
Cristina
una.. alta...
anemona spune:
Lavinia vreau sa iti spun despre asigurarea de sanatate. Daca pleci in Grecia, atunci cel mai bine este sa va faceti la Interamerican. Sunt greci si au un sistem operativ foarte rapid acolo, deci poti chema si salvare si tot, Doamne fereste sa ai nevoie, dar in caz de ceva sunt acolo si sunt rapizi. Si oricum macar stiu unde sa te trimita.
Noi am fost in vara cu fetita in Grecia avand asigurare la Tiriac care are sediul in Viena. A muscat-o pe asta mica un paianjen de ochi si a trebuit sa sun la Viena sa vorbesc, mi-au zis ca ei nu stiu nici un spital, sa-mi gasesc singura, sa cer raport medical in engleza pe care sa-l trimit prin fax de la spital si tot asa. A trebuit sa ajung tocmai la Salonic la spital si noroc ca am dat peste un dr dragut care nu ne-a mai facut nici o fisa nimic, ne-a consultat si ne-a dat drumul acasa fara plata fara nimic (copila era bine, dar sfatul in sine a contat).
Toata lumea ne-a zis acolo ca daca aveam la Interamerican imediat actionau, fiind firma greceasca, nu mai trebuia sa alerg eu sa caut.
Vacanta placuta si sa nu ai nevoie de dr mai bine !