CAPRA CU TREI IEZI
Raspunsuri - Pagina 2
Andrada spune:
quote:
Originally posted by andapanda
A propos de asta, trebuie sa va spun despre o faza la care am fost martora, pe vremuri...la teatrul Ion Creanga, la piesa Scufita Rosie, se ajunge la momentul dramatic cind lupul se pregateste sa o manince pe scufita rosie, sare ca ars un baietzel de vreo patru-cinci ani dintr-un rind mai in fata, agitind un pistol de jucarie..."stai-sssstai-sssttttai ca te'npusc", "las-o in pace", "te omor"...complet agitat, bilbiit si traind momentul. Inutil sa va spun ca toata sala a picat la podea rizind isteric iar de momentul dramatic s-a ales praful intrucit actorii rideau si ei cu gura pina la urechi. Cel mai nasol a fost pentru ceilalti copilasi din sala, care nu s-au aratat prea dumeriti de ce se intimpla ...
Excelenta faza!
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
ancadm spune:
Sa stiti ca si mie mi se par acum unele povesti foarte crude si violente si aleg sa le schimb pe ici pe colo ca sa se potriveasca intelectului unui copil de 2 ani si 4 luni. Sa va dau numai un exemplu de poveste care pe mine pur si simplu m-a socat: "Copilul cel obraznic" - Fratii Grimm. E o povestioara de jumate de pagina despre un copilas care era foarte rau si obraznic si care nu isi asculta si iubea mama deloc. Intr-o zi s-a imbolnavit si a murit, iar mama la innormantat. Numai ca copilul plingea si tipa intr-una din mormant si scotea in fiecare noapte minutele afara asa ca mama l-a dezgropat si la batut cu nuielusa peste minute. Dupa care copilul s-a linistit. The end.
Problema mea este urmatoarea: acum eu pot sa aleg sa nu ii citesc povestea asta de groaza, dar cum i-o interzici pe la 7-8 ani cind va sti sa citeasca singura? Rupi foile din carte, ascunzi sau arunci volumul cu povestile complete ale fratilor Grimm? Si inca nu am reusit sa citesc toate povestile de acolo, asa ca cine stie ce surprize vom mai avea...
Sanatate,
Anca.
micaela spune:
Citind titlul povestii cred ca as fi fost tentata sa i-o citesc si eu copilului meu, dar dupa ce ai povestit-o fii sigura ca nu o s-o fac. Nu cred ca am auzit o poveste mai oribila. Nu pot sa cred ca poate exista asa poveste pentru copii.
petruta spune:
Imi amintesc cum mama inventa povesti pentru sora mea. Dapa care ne innebunea sa-i spunem aceiasi poveste in fiecare seara ( luni la rind), tot timpul comenta, ca seara trecuta nu ai zis asa...sau s-o mai dezvoltam ( faza cu Scufita cu cosuletul, ce continea...).
Nu exista carticele cu povesti pentru cei mici , altele ( povestile) decit cele arhicunoscute) ? Vesele ?!
Petruta & bb Mihai
cl spune:
Brrrrr, Anca este groaznic sa dai peste asa ceva! Un lucru insa voi face eu: voi tria, cu grija, cartile si desenele animate, chiar daca asta se numeste cenzura!
Claudia
dori spune:
quote:
Originally posted by cl
Brrrrr, Anca este groaznic sa dai peste asa ceva! Un lucru insa voi face eu: voi tria, cu grija, cartile si desenele animate, chiar daca asta se numeste cenzura!
Claudia
Eu zic ca e grija pentru copilul tau, nu cenzura.
Mugur spune:
Am ajuns de la capra cu 3 iezi la "Tinerete fara batranete...". Aveam basmul acesta pe un diafilm. Il vedeam seara cu fratele meu cand aveam 4-5 ani. Tatal meu ne citea subtitrarea. Ma stresa mereu cand ajungea tipul inapoi si deschidea cufarul. As fi vrut sa se termine altfel...Hai sa facem ca povestile sa se termine cu "happy end", de dragul copilasilor nostri!
petruta spune:
Or fi ele cu morala ( cred ca pentru adulti) dar de ce triste.
Dar desenele animate ?
Petruta
micaela spune:
Problema este multa mai grava la desenele animate. Nu stiu la ce se gandesc cei ce fac si difuzeaza desenele animate, oricum nu la copii. In marea majoritate a desenelor de pe Cartoon este prezenta violenta. Ce poate place unui copil, si mai ales ce poate invata din acel desen (oricum nimic bun)?. De aceea noi preferam filmuletele lui W. Disney : Alba ca Zapada, 101 Dalmatieni, Pisicile aristocrate, Doamna si vagabondul, Cartea junglei, Peter Pan, Dumbo.
quote:
Originally posted by petruta
Or fi ele cu morala ( cred ca pentru adulti) dar de ce triste.
Dar desenele animate ?
Petruta