CAPRA CU TREI IEZI
Raspunsuri - Pagina 3
dori spune:
De obicei nu suport cand cineva incepe sa dea sfaturi privind copiii, si de aceea tare ma feresc sa imi dau cu parerea privind copiii altora. Dar cand vad un copil uitandu-se la oribilitatile de pe Cartoon, zau ca nu pot sa ma abtin si sa incep sa explic ca acele desene animate nu au nici un sens, nici un scop si nu pot sa faca decat rau. Si ma tot intreb cum de se continua difuzarea lor.
parpalak spune:
Da' cu feti frumosi si zine cosinzene ati incercat? Balaurul sau zmeul tot o ia peste bot, dar pina la urma poate fi si el fugarit..
missiday spune:
Cand Radu avea 4 ani, a adormit langa mine in timp ce eu ma uitam la "Titanic".Eu, prinsa de "actiune" , n-am remarcat ca s-a trezit si ca se uita cu niste ochisori mari , mari la momentul in care vasul incepe sa se scufunde.
Ei, si incepe la un moment dat sa planga in hohote si sa tipe le mine sa opresc tv.-ul,incat nu mai stiam nici unde-i telecomanda.De-atunci(si are acum 7 ani) plange de cate ori o aude pe Celine Dion cantand melodia de la final.
Cat despre desenele animate de pe Fox Kids avea unele seara "De care-i era frica" dupa cum spunea el.Este revoltator ca asemenea desene cu monstri, fantome si multa violenta sunt difuzate pe un canal pt. copii.
missiday spune:
Cat despre povestea de care spuneai tu Anca, fara nici o remuscare as scoate-o din carte ,daca ar fi nevoie as lua alta editie.
Nu cred ca am auzit vreodata o poveste atat de cumplita!!!!!
qsar spune:
Povesti si poesii care mi-au "traumatizat" copilaria:
Puiul - Bratescu Voinesti "...Nu ma lasati! Nu ma lasati!"
Caprioara - Emil Garleanu
Fricosul - Emil Garleanu
Gandacelul - (?)
Cutzu' schiop - (?)
Cerbul cu stea in frunte - (?)
Balada unui greier mic - George Toparceanu " Cri-cri-cri, toamna gri..."
Greierele si furnica - La Fontaine
etc.
De multe ori mi-am pus problema daca o sa pot sa i le citesc piticului meu... inca nu am ajuns la nici un rezultat. Sunt prea dure? Intr-o civilizatie a "pokemon-ilor" si a "stupid-dog-ilor" mai putem feri copiii de traume emotionale?
M-am hotarat sa-i inventez cateva povesti pe care sa le am la indemana ca pe o "trusa de prim ajutor"; pe unele le-am postat deja pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7332
Am vrut sa aiba si un efect "corectiv" dar toate au elemente comune:
copiilor cuminti, curajosi, ascultatori, pe care parintii ii iubesc neconditionat, nu li se intampla nimic grav. Si toate vor avea un final fericit. Sper sa reusesc.
Q (Gabriela)
andapanda spune:
Vorbind de povesti...ati vazut Shrek? absolut bestial, parca a luat toate povestile si le-a pus intr-un mixer...si a decantat stereotipurile...zau ca merita vazut!! Daca n-ati facut-o pina acum- ei bine, aveti acum tema de weekend!!
panda
ps eu l-am vazut de vreo doua trei ori si cel mai bine m-am impacat cu dvd-ul varianta si cu subtitluri in engleza pentru ca FIECARE cuvintel din dialog nu e la intimplare si doar de pe coloana sonora se mai intimpla sa-ti scape...just an idea, oricum vedeti filmul, cu sau fara subtitluri :-)
qsar spune:
quote:
Originally posted by andapanda
Vorbind de povesti...ati vazut Shrek? absolut bestial, parca a luat toate povestile si le-a pus intr-un mixer...si a decantat stereotipurile...zau ca merita vazut!! Daca n-ati facut-o pina acum- ei bine, aveti acum tema de weekend!!
panda
De vreo sapte (7) ori!! - azi dimineata cea mai recenta vizionare.E super! (dupa "The hours" - bestial!)
Pentru DivX am gasit titrare destul de buna pe NET.
micaela spune:
Si noi am vazut filmul si ne-a placut ffffffffffffffff. mult. E absolut genial. Sebi s-a indragostit de magarus.
quote:
Originally posted by andapanda
panda
ps eu l-am vazut de vreo doua trei ori si cel mai bine m-am impacat cu dvd-ul varianta si cu subtitluri in engleza pentru ca FIECARE cuvintel din dialog nu e la intimplare si doar de pe coloana sonora se mai intimpla sa-ti scape...just an idea, oricum vedeti filmul, cu sau fara subtitluri :-)
ancadm spune:
Andreea e fan declarat "fek" = shrek, asa ca mami a juns sa stie pe dinafara toate replicile...Puiul meu stie exact care e dvd-ul cu Shrek si nu avem voie sa ne uitam la nimic altceva. E un film remarcabil de care nu te plictisesti chiar daca il vezi de cel putin 4 ori/saptamana asa cum e cazul meu.
Sanatate,
Anca.
ymellda spune:
Si eu am ajuns la conclizia ca in afara de desene animate pe caseta si emisiunile cu cantecele de la TVR 1 si 2 Andra nu va avea acces. Nu la Cartoons si nici la Foxkids. Ma infior eu la prostiile astea. Nu trebuie s-o sperii pe ea !!! Deci voi recurge si eu la "cenzura" !
Alina si Andra
www.bebelus.com