Sezatoarea canadiana (45)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si cind e preafericita intilnire!?! Abia astept! Noi venim oriunde! Numai sa fie duminica!

Ange, la multi ani, ca sa nu fiu singura care nu ti-a urat nimic, desi initial m-am intrebat de ce, am uitat ca si Cameliile sint flori. Bine, ca tu esti ca o floare oricum... Pune retetele, si de chec (si mai ales metoda prin care ai pus cacao...) si de prajitura... Eu sint mare, mare amatoare de retete si pe cele mai multe chiar le fac.

Ira, trebuie sa-mi spui ce anume sa pun, ca eu le am scrise de mina in caietelele mele si mi-ar trebui timp sa ma apuc sa le scriu. Dar sushi iese acasa, mai ales dupa ce iti faci mina. Acum imi iese mai bun decit atunci cind ati venit la noi!

Imi place ideea cu impartasirea de secrete si trucuri, de exemplu eu caut un sos japonez, care se serveste pe la restaurante cu sushi, are culoarea laptelui cu cacao si e foarte, foarte bun (sigur nu e si sanatos)... nu stiu nici cum se numeste, nici de unde sa-l iau!

Ciocolata de casa... eu stiu o reteta fara zahar! Bine, nu are chiar gustul celei cu zahar, dar merge. Am ajuns sa o fac in Romania, pentru ca primisem de la stat mult lapte praf Nan si pentru ca eu alaptam si nu l-am folosit, am zis sa incerc sa fac ciocolata pentru mine (ca eram la cura). Si am folosit in reteta obisnuita de ciocolata, lapte praf pentru copii, care este dulce. Si de atunci numai asa o fac.

Ciocolata de casa

7 linguri de apa, 250 g lapte praf, 100 g unt, cacao, [500 g zahar]

Se cerne laptele praf si cacao si se amesteca. Se pune un pic de zahar pe foc cu cele 7 linguri de apa si untul (e nevoie de un pic de zahar ca sa se faca sirop si sa se lege – eu am facut o data si cu sirop de artar si a iesit foarte buna). Apoi se toarna in ploaie amestecul de lapte praf si de cacao. Se pot pune si bucati de nuca sau alune (daca nu e pentru copii mici si esenta de rom sau vanilie). Agatei ii fac cu stafide, pentru ca ii plac foarte mult, desi dupa 5 ani si nucile sint foarte bune (au grasimi bune pentru dezvoltarea creierului cica). De asemenea, am pus o data si unt de arahide, mi s-a parut insa foarte grea, dar mie nu-mi prea imi place gustul acestuia

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

MonaB, vaz ca o iei pe urmele lui Khristin, e un drum f bun, parca te vad si pe tine profa peste 2 ani.

Nelia, pai pune sushi-ul, te rog, dar scrie si de unde cumperi ingredientele, inclusiv treaba aia roz care taie gustul de peste. Eu imi cumpar mereu de la facultate, e 5 $ o caserola cu 8 rondele, te saturi si e si mancare sanatoasa. Si mai era si un sos negru care se punea pe ele, nu-s cum se cheama...

Sofie, 3 ani si 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ange, la multi ani si sa fii infloritoare

Propriile fapte te fac sa fii insemnat sau neinsemnat.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Daaa, vreau si eu reteta de sushi
Sosul ala ii zice wasabi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Irina, e adevarat ca ma gandesc la teaching insa nu sunt 100% sigura ca asta e ce-mi doresc; limbile straine sunt pasiunea mea, dar ma gandesc serios la o cariera in domeniul health and fitness, o alta pasiune a mea, tresa mai studiez oportunitatile si oricum hotararea definitiva o voi lua in doi trei ani cel tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Salutareeee!!! si Paste Fericit !!!
La multi ani pentru toate Florile!!!

Sa zic ca m-am mai dezmeticit si eu putin de cand am ajuns, macar cu somnul m-am mai reglat si copilul la fel doarme cate 4 ore la pranz! sper sa-l tina cat mai mult obiceiul

Nu mai stiu cine ma intreba de primele impresii de aici, ce m-a impresionat pe mine de cum m-am dat jos din avion a fost cat de maaaari sunt masinile si in general cat de imeeeeeeens este totul. O masina de asta mareeee vreau si eu cat de curand . Deocamdata am luat doar testul teoretic, mai am cel practic, ca daca n-ai masinaaaa e nasol.

Cred ca ne-am hotarat in ce zona vrem sa stam, pe unde pe langa Fairview mall sau chiar mai departe putin, dar oricum pe-acolo pe undeva, am fost ieri si am vazut niste apartamente, dar nu mi-au placut cine stie ce, adica la 1000$ m-as fi asteptat sa arate cat de cat, de fapt la bucatarie, ca in rest erau ok. Mai avem de umblat oricum ca asa toate arata bine in poza . Oricum daca stiti ceva in zona, un 2 bedr ok poate imi ziceti si mie, sa mergem sa le vedem. merci anticipat

Abia astept sa ne gasim ceva ca sa ne mai linistim si noi.

v-am pupat

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Magdone, acomodare rapida,

Fetelor cu nume de flori, LA MULTI ANI (acu'am aparut si eu, la sfirsit de zi )

sa ma treceti si pe mine pe lista la intilnire, sper sa nu lipsesc

Ana

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

multumesc frumos
uite va cinstesc si eu cum pot

nelia,ira,uite de aici am luat checul http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=6718
eu l-am facut de 2 ori.e simplu si tareeee bun.Merge incercat de Paste

ira,nu varza la borcan vreau.Deaia pusa de ei in butoaie ca la mama acasa

si cu intalnirea ar trebui sa stabilim unde si cand ca sa stim din timp.Vreti duminica?

Mergi la inceput

Apai cum doamne iarta-ma sa vrei sa slabesti, Cami, daca te uiti la forumul ala ?

Io l-am citit cu Toblerone-le in mana, ca altfel lesinam. Daca ma ingras te strang de gat.

Va pup din mers, Magdone, bine-ai venit, sa dea domnu' sa-ti tragi un condo de meleoane.

In ceeace priveste intalneala, ma las pe mana voastra, de fapt as fi preferat (deh, se putea sa ma abtin ?) o intalnire tematica, adicatelea sa si facem ceva, sa vizitam o cabane à sucre, un loc de joaca pt. pici, o zoologica, gradina botanica...ceva...ca asa, de barfe, stam destul aici...

Ce ziceti ?

Sofie, 3 ani si 3 luni

Mergi la inceput

Montrealeze dragi, de unde cumparati voi radacina de telina si pastarnac pt salata boeuf, pe urma malai f gronjos, adicatelea taiat cat mai mare cu putinta ?

Pe urma, as vrea sa colorez cu Sofie niste oua, dar nu cu vopsea din asta de-a noastra, ci cu pensula si culori, o fi existand asa ceva si sa nu fie toxic ?

Subiectul ramane deschis, c-as mai avea intrebari...

Sofie, 3 ani si 3 luni

Mergi la inceput