Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (45)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

a, da, l-am vazut in niste filme dar nu l-am remarcat

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Mandy, ai dreptate, pe doamna dr. de pe B1TV o cheama Culcer !

Camy & Daria

Varsta Dariucai

Poze Camelia si Alexandra Daria (02.01.2006)
"A day without laughter is a day wasted!" ~ Charlie Chaplin ~

Mergi la inceput

dupa trasaturile fetei: tipul masculin conservator cu tendinte reprimate de desfranare sunt un fin psiholog, nu? n-arata rau, dar nu e genul meu

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

dr. culcer-spit. municipal- e o dr. buna dar/si e recunoscuta ca fiind portdrapelul, bastionul, mascota, cum sa-i zic, alaptarii in Romania

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

quote:
Originally posted by anda77

ripley, sa stii ca-i apar mai rar bubele. recunosc faptul ca am ramas cu crema cu corticoizi (uau, record de 2 cacofonii:), dar stii de ce: cand apar, pai ii apar, nene! adica plagi intinse, asa cat maslina, uscate, zgrumturoase de-a dreptul, combinatii de alb cu rosu si-l si mananca saracu'. si ma sperii si bag repede cortizonu':) ii apar cand se freaca de haina de strada a bonei:( ca in casa i-am dat halat. cica dermatita atopica e manifestarea unor alergii, in cazul asta, al meu face la praf sau/si detergent.
va dati seama ca sunt cu ochii in paispe la diversificarea mai avansata cand o sa bag mai multe fructe, nu vreau sa-i dau nimic cu potential alergic (sau alergogen, cum se spune?). adica si io mancai banana de mica-mica (si am alergii)si bebei p-aici papa deja, dar la al meu nu-i dau pana la 8 luni ca imi e frica. daca e sensibilos asa...poate ii fac rau, adica nu vreau sa-i irit intestinul mai rau

io-s pro sare si zahar doar dupa un an. pe langa faza cu dintii, am vazut la prietenele care au facut la fel si copii rad iaurturi d-alea acre de care io nu pot sa le inghit, nu solicita iaurturi dulci, danonino si alte gadgeturi inutile. mama m-a indulcit cu ce-a prins la mana ( si suzeta mi-o inmuia in miere:)))si eu acum nu pot sa mananc nimic nedulce.
tot din extremele maica-mii va mai relatez:)), din ciclul " nu faceti ca ea":): la noi in casa nu a existat sare zeci de ani!!! jur. ca ai mei stiau ca e nesanatoasa. rezultatul: si eu si maica-mea avem mici probleme de tiroida, dr. au zis ca de la lipsa totala de sare. probabil ca au dreptate. acum ma chinuiesc sa pun sare in farfurie ca vreau sa va zic ca a ajuns sa-mi placa mai mult fara sare...

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

Va salut intr-o noua zi!
Doar pana aici am ajuns cu cititul din urma, dar promit sa recuperez! M-am oprit la mesajul asta pentru ca mi s-a parut cam plin de informatii gresite (e doar opinia mea si, Anda, te rog nu te supara, ca nu e nimic personal, dar ma ajuta foarte mult sa-l iau pe al tau la puricat ca sa ating mai multe subiecte, pentru toata lumea, nu referitor la tine!)

1. Despre bubitele alb cu rosu, uscate, zgrumturoase... nu cumva il speli cu sapun? Sau il lasa bona cu laptic regurgitat pe fata (daca il sterge doar, fara sa il spele cu apica sau ser fiziologic, cu un tampon, ceva, degeaba).

2. Potentialul alergen al fructelor sau al altor alimente: chiar asta este, potential! Nu inseamna ca va face alergii. Oricum bebeii in perioada asta vor avea tot soiul de reactii la alimentele nou introduse, nu neaparat alergii. Nu ai de ce sa-ti faci probleme, deci. Alegiile pe care le va face (sau nu) in perioada adulta nu sunt de la ce i s-a dat in primele luni de viata. Pot aparea mult mai tarziu ca rezultat al unei multitudini de factori, pe care nici nu are rost sa-i scriu aici. Daca e sa aiba o reactie alergica la un aliment acum, acum o s-o aiba! O sa-i treaca si gata, stii ca nu-i mai dai ceva. Eu am citit mai multe carti care explica PRINCIPIILE diversificarii si dau diverse scheme, si am gasit un numitor comun cu privire la banana, un fruct atat de evitat pe aici: este PRIMUL fruct care este introdus in dieta bebelusilor fara a fi preparat termic! COnditia e sa fie ff bine coapta! Restul de fructe se dau intai coapte in cuptor, mai tarziu se dau crude... Exista si scheme (ca cea dupa care am inceput eu) care dau intai suc de mar si morcov, portocale...

3. Cat despre copiii care "nu solicita iaurturi dulci, danonino si alte gadgeturi inutile", e chestie de preferinta personala. (in paranteze fie spus, nu stiam cu exactitate ce inseamna gadget, asa ca m-am uitat in dictionar si am vazut ca este un dispozitiv mecanic sau electronic mititel... ). Barbatul meu a fost imbiat toata copilaria cu multa insistenta de mama lui cu diverse dulciuri! Nu vrea sa manance in ruptul capului! Nu-i plac. Daca inghite putin dulce, gata! Bea si zici ca a mancat o tona! Cateva zile nu mai pune botul la dulce! Eu in schimb, mananc de sparg, cred ca aprox. 2/3 din dieta mea e dulce! Stii ce rezultate avem la analize de sange? Eu glicemia intre 83-87, iar el in jur de 95!!! Fiecare organism cu necesitatile lui...

4. Cat despre sare, mai bine practicam echilibrul in toate, masura... Nu stiu exact daca ai avut sau nu probleme in sarcina cu umflatul picioarelor, insa lipsa completa a sarii din alimentatie cauzeaza anumite dezechilibre din simplul motiv ca in lipsa sarii (care este necesara in cantitati mici) organismul produce o substanta, care cauzeaza edeme. Nu m-am documentat cu privire la tiroida, asa ca nu ma bag in ce nu stiu... Eu mananc extrem de putina sare in aproape toate mancarurile (nu in toate, unele au gust atat de bun fara!!!), dar am ceva sare zilnic din ceva. Poate o sa pun o poza cu mine insarcinata in 40 de sapt, sa vedeti ce glezne de adolescenta aveam si nu am fost umflata pe nicaieri!

Si pentru Lavi si alte fete care evita mierea: este un aliment exceptional, cu atat de multe valente incat e pacat sa o scoti din alimentatia copilului.

In finalul mesajului, nu pentru a sustine ce am scris (astept pareri diferite de ce am scris cu mare placere), sa va spun ca am fost ieri in vizita la d-na dr. Culcer, de la Municipal. Nu stiu cate ati auzit de ea, insa e cunoscuta drept un medic pediatru de top. Mi-a dat inainte de plecare o schema de diversificare, pe care o da tuturor mamicilor ai caror pui ii urmareste. O sa vedeti acolo si zahar, miere (o lingurita la 100 ml), sare, banane etc. Pentru cine e interesat sa o consulte, am sa pun un scan in contul coumn. Nu de alta, dar nu trebuie nimeni sa ridice mana ca e interesat. Cine vrea, trage un ochi in cont!

Va pupic si ma intorc la treburi!

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

GATA, am ajuns la zi cu cetitu'.

CORAP, GANDACEL, DORDIA, MIRABILIS SI CORALIA, LA MULTI MULTI ANI PENTRU PITICI DE 5 LUNI....!!!!!!! SA VA TRAIASCA SI SA VA BUCURATI DE EI, FETELOR

Mai si cu CULCER, ANDA are dreptate, in spital abia dadea voie la cateva lingurite de lapte praf la mamicile carora inca nu le venise laptele. plus ca nu te externa daca nu aveai lapte si nu stiai sa tii, sa pui copilul la san.

ANDA, al meu sot nu dscarca filme decat pe DVD ...dar daca vrei astazi filmul, fac rost de el.

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

ANDA, da pe cd nu pe dvd

ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

quote:
Originally posted by Ripley

Fetelor am o intrebare: ati avut careva probleme cu iritatii la funduc cand ati dat prima oara marul? Sau un alt fruct? Ca noi i-am dat ieri putin mar si s-a iritat putin, nu mi-am pus pb. ca e de acolo, azi mai mult mar si fata mea are fundu ca maimutele: rosu-rosu ca focul, mi se rupe sufletul pt ea. Am pus mult petrini, am pus primul libero care e doar bbc100% si neimpregnat cu solutii si sper sa fie bine pana maine. Cand am scos-o din baita a inceput saracuta sa urle de mi se rupea inima, evident din cauza iritatiei. Chiar am tinut-o mai putin in baita si am facut apa mai putin calda decat de obicei.

Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Da-i cu crema Sanosan cu zinc, la fiecare schimbat. Trece ca prin minune!

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

DOAMNE VEDETI CE-I IN TARA TARA DE LA INUNDATII??????

GANDACEL, NU GASESC SCHEMA....

ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Mai JOY, cat de bine te inteleg! Am trecut si trec si eu prin crize de-ale lui Stefan, cand la tzitzi, cand la bibe. Dar tb sa-ti spun o chestie care pe mine ma uimeste, dar in mod placut: stii cum am scapat eu de stresul lipsei sau imputinarii lapticului? Prin simplul fapt ca am avut fff putin la inceput. Conform zicalei - e mai bine sa cazi de la un etaj mai jos decat de la mare inaltime - asa si eu...cat lapte reuseam sa am, ma bucuram ,chit ca eu aveam 80, iar unele fete pe aici raportau cate 150-200. Eu eram in culmea bucuriei. Ca urmare planul de bataie pe termen lung a fost urmatorul: cat este-este (ca putea si sa nu fie, ca la inceput!), iar cand nu mai este...eheeee, am alaptat pana la 4 luni - boierie! Si asa ne apucam de diversificare. Mai mult, acum Stefaneluk are perioade cand vrea numai tzitzi sau altele cand zici ca-i bag cucuta in gura. daca le-as lua pe toate in seama, as ajunge la nebuni! Asa ca si tu ai ficior deja mare, lasa tzitzile mamei lui in pace ca tb sa-l inveti cu linguritza si castronasul! .

SILVIA imi pare tare rau de stresul lui Stefanel cu mucisorii, daca nu as stii cum e , mai ales in crizele de noapte! Sanatate multa!

Nici noi nu suntem chiar OK. Sa va spun de ce:
1. suntem, deocamdata, coada tabelului. Date pt Cris: la 4 luni, 6.8kg si 62 cm. Asta insa nu ma mira, ca pitiku e de 4 zile in greva foamei si am stat de duminica pana miercuri la 6,7 kg. Apropo, Mada, Miruna mai e in greva?
2. Stefan refuza sa manance, nu stiu ce are, azi de exemplu intre 5 dimineata si 11 nu a papat nimic si la 11 i-am dat aproape cu forta 100 de bibe, ca de san nu a vrut sa auda. Si stau cu sanii tari , uite-asa, pt masa nr.2
3. Noaptea, mai nou intre 1 si 5, dar si dupa ora 6, incepe o chestie ciudata: se scarpina pronind de pe cap pana pe toata fata, de fapt mai mult se zgarie. Asa ca eu nu fac atceva decat sa-l pazesc. ceva il mananca si nu-mi dau seama de cauza. Pe dr. l-am intrebat azi si zicea ca fie a facut o alergie la ceva (dar alte simptome nu are), fie poate fi vreun parazit. Asta se leaga si de faptul ca faca kk mai moale, mai nou cu mucozitati si pute destul de urat. Mi-a spus sa-l mai observ cateva zile...eu as baga luni o coprocultura, ce ziceti?
Chestia e ca marti avem vaccin!

EEee, cam asta despre noi. ANDA - bine ai revenit!
INA - pe unde mai umbli?

Tania & BB Stefan (17.12.2005)

Mergi la inceput