Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (45)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
joy04 spune:
apropo...stiti ca se discuta sa nu se mai dea lapte gratuit decat mamicilor care au grave probleme de sanatate: sida, hepatita...
e oarecum aiurea, pt ca daca eu de bine de rau imi permit sa-i cumpar copilului laptele ce are nevoie, sunt parinti care nu au posibilitati.
si sa numai zic ca am vazut acum vreo 2 luni la tv o stire despre un bb-u care a murit de FOAME!!!! avea cam la 4 luni 3.5 kg.
ii dadeau apa indulcita cu gris!!!!!!!!
aia totusi nu este mama!!
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristinamh/cristinamh.jpg)
cristinamh spune:
quote:
Originally posted by anda77
Who.. &%#~...is colin? eu habar n-am cine e asta...da, ma gandesc ca o sa ziceti ca am pierdut juma din viata daca nu stiu cine e, asta dupa admiratia si sentimentele caldecu care vorbiti despre el...
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
Cristina
![](copilas.gif)
![](bibe.gif)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
joy04 spune:
TANIA, asa-i cu cazutu' de sus.
nus ce sa mai zic, doar ca iau lucrurile ca atare.
da de ce sunteti la coada tabelului? ca si al meu a avut la 4 luni 7.100, deci nu-i mare diferenta!!!
a..si cu statul acului la cantar, de ma dadeam cu capul de toate cele stiu cum este. cateva zile nu a luat mai nimic, intr-o saptamana numai 80 g, dar appoi in 4 zile mi-a luat 170-180g.
dar el a mai avut astfel de curbe si stau linistita.
Mai fetele care stiti si va pricepeti: soramea s-a angajat si dupa 3 luni, a intrat in medical ca era aia mica racita. la servici a dus medicalul, dar nu i l-a platit ca nu are 6 luni vechime. stiu ca trebuie sa ai 6 luni vechime, ca sa-ti faca media pt plata, dar chiar nu se plateste???
adica eu cand m-am angajat , am facut pneumonie dupa 4-5 luni si am fost platita!!!!'
plus ca acum iarasi este cu cea mica in medical, ii cere sa aduca certificatul medical, dar nu o plateste!!!!!!!
si sa va spun ceva. se duce cu pitic ala dr pe motiv de bube si bubite pe ea si nimeni nu-i da de cap ce are si ce nu, si ii zice dr ca sunt blande ca de pojar, bun...sta acasa..dupa 3 zile dispar, se duce la dr nu-i da voie la gradi ca sa mai stam si sa vedem ce si cum, iar ii apar fetei bubite, in talpi!!!!!
deci ....nu stie nimeni ce are, de la ce apar, o dr i-a zis ca s-ar putea sa fie alergica la ceva si ca atare sa o tina la regim: fara carne, oua, mezeluri, lactate (de nici un fel!!!), mancare cu sosuri sau ciorbe, fara dulciuri, fara fructe (un mar, o porto...maimerge) dar atunci ce sa-i dai unui copil de 3 ani si 3 luni???????
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
Gandacel spune:
Joy, uite acum o sa scanez si dupa ce dau sa pape copilului suc, bag in cont!
Si eu am auzit ca laptele gratis va fi numai pentru mame cu probleme de sanantate...
Cat despre suculet si alte lichide cu lingurita... eu n-am inotro, ca nu vrea deloc din biberon, iar lal lingurita deja rade si vrea sa mi-o ia din mana!
Ce aveti cu dr. Culcer?! Ce daca e adepta alaptarii pana tarziu?! Asa zice si OMS acum... deci urmeaza recomandarile internationale in domeniu. Iar dupa parerea mea e o femeie foarte hotarata, "spirt", foarte buna profesionista> e normal sa nu dea lapte praf copiilor in primele zile de viata, ca atunci chiar ca nu ofera din start nici o sansa alaptatului. iar la inceput chiar ca e important, pana se stabilizeaza lactatia... Nu mor de foame micutii! Si nu insista sa tina tzatza la gura copilului daca nu se dezvolta normal.
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anda77/anda77.jpg)
anda77 spune:
gandacel, , mesajul meu nu este plin de informatii gresite, doar ca nu esti tu de acord:))) hai sa vedem unde nu suntem de acord:)
mierea este un aliment extraordinar cu excelente proprietati nutritive, e foarte adevarat, ba chiar vindeca si niste boli, problema este doar ca la bebelusi exista riscul de Clostridium botulinum. de la medici citire.
si tot de la medici citire ca io n-am crescut 1000 de copii:) unele fructe, banana fiind printre ele, au potential alergic. cand ai copil cu alergii, sufli si-n iaurt.
daca (,) cazul in care copilul nu solicita mai tarziu decat alimente dulci/ indulcite nu te deranjeaza, spor la indulcit:). mama mea a gresit cu mine, dupa cum spuneam, eu nu mananc nimic neindulcit (si de aici am diverse probleme de sanatate), deci exemplul il am aproape, in persoana mea. nu vreau sa manance si nichita nesanatos. cazul sotului tau este un caz fericit ca nu a apucat sa deprinda gustul dulcelui.
bineinteles ca nu spal copilul cu sapun pe fata, nici macar d-ala pt. piele atopica. sunt cu ochii in paispe.
si "gadget"-uri este si o figura de stil, de mult incetatenita in diverse limbi. semnificatia originala este aceea pe care ai dat-o tu. iti amintesti de revistele pif de pe vremuri, care aveau diverse surprize haioase, de care te plictiseai in 2 minute? acelea erau gadgeturi. erau mini carti de joc, figurine din plastic etc. deci vorbim de al doilea sens al cuvantului, respectiv sensul figurat.
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
joy04 spune:
quote:
Originally posted by cristinamhquote:
Originally posted by anda77
Who.. &%#~...is colin? eu habar n-am cine e asta...da, ma gandesc ca o sa ziceti ca am pierdut juma din viata daca nu stiu cine e, asta dupa admiratia si sentimentele caldecu care vorbiti despre el...
maaa, si care credeam ca sunt singura in situatia asta
CristinaAndrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
hahahahaha...........si eu la fel......
joy si
![](bibe.gif)
ardeiasul meu umplut
dordia2000 spune:
Anda daca vrei eu pot sa ti-l aduc azi, adica sa ne intalnim si sa ti-l dau. Si daca mai vrei ceva...zi-mi.
Multzumim mult pentru urari!!!
Despre lapte...am fost la centru si nu era si am sunat la Dsp si cica nu s-a mai facut licitatie pentru Aprilie dar se va face pt Mai. Nu am auzit nimic referitor la mame cu pb sa u...alte chestii. Eu oricum ii dau Vitalact chiar daca ar fi sa-l cumpar!!!
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristinamh/cristinamh.jpg)
cristinamh spune:
fusei afara, e binisor, copil infofolit in carut, acum doarme.. inca juma de ora, ca doar a mancat pe la 11... nu cred sa doarma mai mult.
anda, cam asa e DC++, cum zici tu, diferenta e ca nu vezi TOT calculatorul celui care intra, ci doar ce pune el la dispozitie. io de exemplu sharuies 2-3 filme, sa nu sara toata lumea pe mine...
mie imi place, ca poti gasi cam tot ce-ti trece prin cap...
cu zaharul... hi hi... mei, cat zahar e in cerealele alea? sa fim seriosi... una e sa inveti copilul cu gustul usor dulceag (pariez ca nu iese portia de cereale mai dulce decat o banana), si alta e sa pui doua lingurite de zahar la cana de lapte.
glucoza am cumparat de la farmacie, pt indulcit ceai, daca o sa fie nevoiee la copii... asa, de piticul meu pe creier, tot pe idea de a nu pune zahar... dar vai... a mancat andrei o portie de crema de zahar ars (si acolo e zahar la greu), si tot nu cere laptele indulcit.
punctu 2... nu bagati fructe in iaurt de la inceput. se pare ca n-au nimic copiii cu gustul acrisor. andrei asa il bea. adica ia borcanelul cand nu suntem atenti, da cep cu dintii in folie si-l suge. sa vedeti ce soc am avut prima data cand am tras folia, fara sa vad gaurica, si am gasit borcanu' gol.
cu alergiile, si doctorii zic, daca ai cazuri in familie si copil sensibil, eviti sa-i dai alimentele care sunt pe lista cu "potential alergen". asta nu inseamna ca nu poti sa-i dai. andrei manca bine-merci capsuni si zmeura la 9 luni, si n-a avut nimic. dar alti copii puteau sa guste si sa fie plini de pete... nu e "regulament de alimentatie", ci "recomandari"...
gata, ma duc la treaba...
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
dordia2000 spune:
Anda sryyy dar vad acu' ca nu merge Dc++. probabil ca mi-au schimbat iar astia IP-ul . Daca reusesc sa il iau pana mai incolo intru sa iti zic daca nu...ia-l de la Silvia!!!
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/felicia74/felicia74.jpg)
felicia74 spune:
quote:
Originally posted by joy04
nu am apucat sa citesc tot pana acum, vreau doar sa spun ca da, pt mine cel putin conteaza f mult sa alaptez, nu tin neaparat sa fie 100%, da o sa mai vb daca am probleme sau pot sa dau cuiva vreun raspuns (acum chiar as fi vrut sa intreb ceva, dar..ma las pagubasa ca nu vreau sa sariti iar la gatul meu ca va stresez cu alaptatul asta cand voi sunteti pe formula).
sincera sa fiu, nu m-au suparat postarile mai dure, de fapt nu le-am considerat dure chiar mi-au facut bine, in sensul ca va consider ca niste prietene si este chiar normal ca un prieten sa-ti spuna cand sari calul si daca faci bine sau nu un lucru.
dar imi pare rau ca s-a suparat Ripley si imi pare rau ca va Bat la cap si voi v-ati saturat de acest subiect.
joy siVlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
Of, mai, Joy exact de asta mi-era frica: ca se va intelege cu totul altceva! Eu n-am zis sa nu se mai vb ci ca in unele cazuri nu mai este cazul sa se insiste, ca poti face mamica sa se simta prost, ca si cum nu ar face totul ptr a da bbului ce e mai bun!
Normal ca alaptarea e un subiect important al topicului, insa eu deja voi sari mesajele referitoare la el ca am trecut de etapa aceasta.
Si cu asta cred ca am rezolvat situatia.
Scuze ptr felul in care te-am facut sa te simti
![](floare.gif)
Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)