Fetele din America (68)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Ruxi,

care e deosebirea intre EB1 si EB2?

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Cum mi se pare mie:
EB1 = 3 ani exp + pozitie tenure sau tenure track in US. + f destept + research musai.
EB2 = f. destept dar in doua grade:
f. destept1 = ca ruxij (nu vrea sa astepte sa ajunga 1)
f. destept2 = destept la un loc anume; domeniu mai larg, degree mai mic + certificare de dept de munca ca jobul necesita strict abilitatile alea + strict degree-ul ala (dar NU ca nu s-a gasit american).
There is hope.

Mergi la inceput

Michelle, nu ai rusi prin zona? parca ei vand ardei umpluti cu varza.
Stiti ce mi-am adus eu din ro? razatoarea borner a lu' mama :-)))) daca as fi eu o femeie gospodina as umple ardei cu varza si i-as pune la murat. Nu ma poci plange ca nu am avut educatie. Si telefonul in ro e totusi ieftin.

Mergi la inceput

Laura

deci trebuie aceleasi calificari la Eb1 si Eb2 dar alegi Eb1 daca ai tenure track si eb2 daca nu ai tenure track?

Mergi la inceput

Eu cam asa inteleg:
http://uscis.gov/graphics/services/residency/employment.htm#anchor20563
(sunt detalii daca dai click pe titlu).

Mergi la inceput

Laura, mutumesc mult!

cu cit citesc mai mult cu atit nu mai pricep nimic! m-am lasat pagubasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu nu am info asa complete si nu am stiut ca merge si cu degree mai mic la EB2 sau fara publicatii/citari etc. Am niste fete aici, o prietena cel putin, care m-au intrebat de EB2 pentru sotii lor si din ceea ce au povestit ele eu am crezut ca nu prea s-ar califica si asa le-am zis. Poti sa imi spui te rog cam care ar fi cerintele pentru "destept, dar nu chiar nr 1 destept?" Cineva cu Ph.D., dar fara prea multe publicatii (doar cu 1-2) ce ar putea face ca sa se califice pentru EB2?

Despre EB1 stiu de la o prietena care a luat GC asa. Nu avea tenure track, dar e mai mare ca mine cu vreo 10 ani, deci avea mult mai multa activitate stiintifica in spate si lucrase la Politehnica din Bucuresti deci si-a trecut si activitatea de acolo. Dar am inteles ca trebuie sa dovedesti ce esti scientist de talie/recunoastere internationala. In plus fata de EB2, la EB1 trebuie sa ai pe cat posibil scrisori de recomandare de la editors in chief ai jurnalelor, sa ai o carte/capitol publicata,sa fii membru in societati stiintifice unde esti primit pe baza competitiva (nu doar ca te inscrii tu), sa ai desigur mai multe citari ca la EB2, cred ca mai multe lucrari. Alta diferenta este ca la EB1 nu ti se cere sa ai job, dar la EB2 ti se cere sa lucrezi intr-un domeniu de interes national, domeniu in care ai publicatiile/activitatea stiintifica pe care o descrii in aplicatie. DAr si la EB1 si la EB2 dupa cum mi-a zis mie avocatul cica scrisorile de recomandare ar fi cruciale. Eu va spun ce am avut: 15 lucrari publicate, vreo doua premii la niste concursuri de postere, niste citari acolo, vreo 10, niste emailuri in care mi se cereau publicatii, 5 scrisori de recomandare (doua de la national lab, unul de la NSF, vreo doi profesori) si domeniul (care e important) nanotechnology. Cu doar atata nu ma calificam la EB1. Sper ca ajuta pe cineva.

Nematics, la tine cum a fost cu EB1? Aveai deja tenure track?
Laura, daca mi-ai putea spune cate ceva despre varianta nr 2 a lui EB2 as aprecia f. mult sa ii spun fetei respective ca sunt si ei ingrijorati.

In alta ordine de idei mi-au inflorit si lalelele, pe langa zambile. Si la noi acum e tornado warning. Am fugit odata in basement la mine la facultate, acum cica iar e warning si nu mai fugim stam acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Am fost si noi la Big Lots..hihi..(prima data)...dar nu am gasit muraturi...poate era unul mai micutz...

Oare gasesc aici albitura pt salata beof??? Telina am vazut numai verde...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Sinziana,

acolo unde au ness au si muraturi!

e un raft cu produse internationale

citeodata trebuie sa il cauti mult si bine pina il gasesti

albitura (pastirnac, patrunjel radacina) se mai gaseste - eu am gasit la Wallmart

telina radacina eu personal nu prea am vazut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu am vazut radacina de telina la supermarketuri. La unele nitel mai scumpe, acu' nu stiu de care ai tu in zona. Eu faceam telina cu maioneza pe vremuri, acu gasesc telina la Mejer da' mi-e lene sa o dau pe razatoare

Mergi la inceput