Fetele din America (68)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ce e humus si cu ce se mananca? am vazut dar nu am luat niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Ok . In primul rand chiar insist sa faceti pt ca toata lumea zice ca fac cel mai bun humus. si mai sunt si modesta

va trebuie
2 pahare de boabe de naut fierte ( garbanzo , chickpeas)
zeama de la 1/2-1 lamaie
Tahine /Tahina - 1 lingura ( pasta de susan 100% o gasiti in supermarket langa peanut butter dar cel mai ieftin in magazinul indian)
ulei de masline cam 30 ml
usturoi 2 catei mari
apa ( cat cuprinde sa se faca o pasta relativ fluida)

se amesteca in blender ulei + 100 ml apa ( pt inceput)+ usturoiul taiat marunt + tahine + sare+ sucul de la 1/2 lamaie . se adauga treptat boabele (cam 1/2 pahar odata ) . din cand in cand opriti blenderul si amestecati cu spatula ca sa nu ardeti motorul . mai adaugati apa daca e necesar. cand ati terminat de mixat toate boabele gustati si adaugati daca mai e nevoie suc de lamaie, sare sau usturoi. daca e prea gros ( trebuie sa curga cam ca o miere groasa din blender) mai adaugati apa si continuati mixatul . e f. important sa mixati bine ca sa obtineti pasta aia fina si gustoasa

boabele de naut se vand si la borcan gata fierte dar cel mai ieftin e sa le luati din sectiunea bulk foods sau de la magazinul indian.
lasati boabele la inmuiat in frigider cu apa ( puneti multa apa ca isi dubleaza volumul ) cel putin 12 ore ( de preferat 24) dupa aia fierbeti cu multa apa la foc mare 10 minute si dupa aia la foc mediu acoperita oala pe jumatate timp de 1,5 ore. Puteti fierbe mai multe boabe odata si sa le congelati dupa ( eu congelez fix 2 pahare de boabe fierte ca sa am doza pregatita pt hummus )

Mergi la inceput

pt ca nautul e unul dintre alimentele cu cel mai mare continut de proteine 8,4% , 4,1% fibre cat si acid folic 400mg / 100 grame ( necesarul zilnic adica) vi-l recomand ca parte din dieta. Se spune ca ziua in care nu mancam suficiente proteine ( adica 1 g./ kg corp) e ziua in care imbatranim ( am auzit la Oprah asta ) .Astea fiind spuse va mai dau o reteta indiana cu naut

1 ceapa mica prajita in ulei de masline combinat cu ghee sau unt ( facultativ) se adauga 1 lingurita de usturoi razuit si una de ghimbir + sucul de la 1/2 lamaie si 1/2 cutie de rosii taiate sau 3 rosii decojite taiate marunt. dupa ce clocoteste se adauga 1 lingurita de garam masala, una de chilli si una de curry si boabele de garbanzo . se fierbe cam 15 minute si se presara coriandru verde maruntit pe deasupra. se serveste cu orez si iaurt.

puteti face un sos de iaurt din
iaurt+ menta+ spanac
sau iaurt +spanac+coriandru
iaurt+lamaie+chilli powder

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

multumesc mult!!

miine ma duc sa caut ingredientele!

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

am uitat. cel mai bun e cu paine nedospita , lipie , tortilla de grau etc ( apropo voi prajiti usor tortilla in tigaie, fara ulei??? e mult mai buna, seamana cu painea arabeasca )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si noi dam o avere pe mancare...miercuri am fost la Publix si am spart 60 de para, vineri iar 75 la Dixie si Big Lots (sa nu spun si de jucariile si alte nimicuri de joi si vineri!!!!)
Si cica suntem la economii!!!

Compensam si noi Iepurasul de sapt viitoare cu cadouri pt David...io cred ca fac greva si nu fac nimic deosebit de mancare!!! David nu ii pasa...si mie...singura...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Buna dimineata,
Michelle, sarbatoriti Anul Nou azi?

Mergi la inceput

anul nou? i don`t get it

Mergi la inceput

La colegul meu indian azi e Anul Nou (dar nu si al nevestei lui)...deci e clar ca nu e la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Stiti cumva...tocmai ce am luat si testul online de condus...acum mai am doar cel practic...
Dar trebuie sa dau ex vision si hearing...cum se dau astea??? TRebuie sa imi fac o programare separata?? Se dau pe loc la DMV???

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput