Alergiile

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Indra spune:

Din nefericire sint mare maestra in alergii. Atit eu cit sotul meu sintem alergici la praf, la puf, eu la metale, el la orice produs medicamentos, o serie de alimente... si pot continua. Iar la noi alergiile se lasa pe linga mincarimi, stranut, curs ochii, umflare, cu crize de astm si chiar soc anafilactic.

Deci din experienta noastra, alaturata unor maldare de analize, tratamente, consultatii la cei mai buni alergologi din tara: alergiile nu pot fi vindecate, doar cel mult tinute sub un oarecare control

Medicamentele pe care noi le avem in permanenta in casa sint: claritina, alerid, telfast, singulair, spray-uri anti astm, iar pentru situatiile de criza dexometazona (injectabila intramuscular) sau hidrocortizon hemisuccinat(intravenos)

Dana & Anisia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helga spune:

Si este adevarat ca alergiile se transmit la copii, si la ei se manifesta mai puternic. Ce as putea face, sau cum as putea preintimpina?

Eu stiu ca alergia nu se trateaza. Vaccinul pe care il primsc ajuta organismul sa reactioneze normal la alergeni. Nustiu cum sa explic. Dar stiu ca trebuie luat vaccinul vreo 3 ani pt a diminua considerabil reactiile la alergeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Si eu sint ingrupa alergiilor, din pacate. Am alergii sezonale (de primavara/toamna) - cel putin acuma cind totul e inflorit e jale. Cel mai rau reactionez la tei si in cartierul in care stau eu nu sint pe strada plantati decit TEI...Miroase superb cind plimb seara dulaul dar o fac cu servetele la nas si Allegra la purtator.

Ma tratam cu Claritin inainte, dar ma face prea nervoasa asa ca am schimbat cu Allegra.

Sint alergica si la puf, praf, metale...Idora, stiu exact cum e sa treci pe linga vitrinele cu bratari/cercei/etc si doar sa te uiti...

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Anamaria, imi vine sa innebunesc, ca-s atatea modele faine si nu pot sa le port
Se zice ca alergia se mosteneste:dar tata are la polen si din cate stiu eu ia tavegyl(niste picaturi pt. nas), altceva nu stiu daca mai ia, eu sunt la metale si fiu-meu la ciocolataMama nu face alergie la nimic dar probabil fiindca eu seaman cu tata si nu cu mama iar fiu-meu cu mine si cu tata (normal daca seamana cu mine), am mostenit doar noi alergiile astea dar diferit

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Eu am avut alergie cam la tot ce se putea: polen, praf, parfum, animale (de oricare), fan, flori...
Aproape s-a vindecat, in timp, dar mai am ceva dificultatzi cu pisicile.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

io n/am avut alergie decat la praf de casa...
m/a trimis vecina/mea la dr.alergolog pt.ca ea banuia o alergie ca prea faceam des bronsite...nu m/am dus...dar intr/o seara am crezut ca MOR...am dat cu detartrant (amestecat cu detergent lichid) pe cada si l/am lasat acolo 10 min (asa spal eu cada, dau cu d/ala, las 10 min, dau putin cu buretele si apoi clatesc bine...de fapt acuma fol.bref)...cand m/am dus la cada sa o dau cu buretele mi/au venit vapori de acid d/ala in nas (era o formula facuta de o firma din pl...ideea e ca a fost prima data cand am patit asa ceva...) si am cazut jos cu o gheara in gat...pur si simplu nu mai puteam respira...noroc ca nu eram singura acasa (am facut zgomot cand am cazut si a auzit mama) si noroc ca e vecina mea usa/n usa medic de a sunat/o mara urgent si mi/a facut adrenalina in vena...ca muream!!!! bineinteles ca vecina/mea m/a boscorodit ca nu m/am dus la dr.alergolog (unde ma trimisese ea) asa ca a doua zi m/am dus...adevarul e ca nu m/am speriat asa in viata mea!!!!

alergologul mi/a facut testele si mi/a facut o schema de tratament cu alergin A si B (e chestie de acu 15 ani...) intai cate una pe zi...apoi la 2 zile...la sapt...la 2 sap...la luna...nu mai tin minte exact...dar a functionat...n/am mai avut un episod ca cel descris mai sus si n/am mai facut bronsita...

sotul meau avea o alergie nespecifica (nu ne/am prins deloc la ce e) ii apareau bube umflate pe talpi...nu putea sa mearga...dar dispareau in 10 min...pt.ca in ploiesti am inteles ca nu mai exista un alergolog bun...dr.de familie l/a trimis la homeopat (alergiile cedeaza f.repede la homeopatie) si homeopatul i/a dat niste bobite...trebuia sa le ia 6 luni...dar fara cafea, tutun, menta, condimente...etc...si n/a rezistat decat 3 luni...cer e ca de la tratament nu i/au mai aparut niciodata bubite din alea...

asa ca va sfatuiesc ca inainte de claritin si aerius...mergeti la homeopat...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu am facut pe la 29 ani alergie la kiwi. Nu pot sa mai mananc, imediat simt cum mi se umple gura de bubite (imaginare) ma inteapa si mi se umfla gatul... Alergie, e, nu?

mamica de baietel de decembrie 2003 si de fetita de august 2005
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili81 spune:

Eu am de vreo 10 ani alergie la polen (ma mananca ochii si nasul, stranut intr-una, ochii mi se inrosesc, intr-o vreme tuseam). In ultimii 5 ani am facut tratamente si cu Claritine si cu Aerius, dar perioada in care se manifesta alergia a tot crescut. Asa ca m-am hotarat sa trec la tratamentul cu vaccin. Asa ca de 6 luni fac vaccinuri. Tratamentul complet va dura intre 3 si 5 ani si sper ca dupa aceea sa nu mai am probleme. Alergia in sine nu se vindeca, dar organismul devine imun la factorii alergogeni. Efectele vaccinului se vad abia dupa 1,5-2 ani. Tratamentul nu trebuie intrerupt sub nici o forma pentru ca l-ai facut degeaba daca intrerupi. Plus ca nu e ieftin deloc. Eu platesc 5 mil pt o doza care ma tine aprox. 6 luni.
Dupa ce fac vaccinul tb sa mai o jumatate de ora la policlinica sa nu fac cumva vreo iritatie sau mai stiu eu ce.
Mie mi se pare ok, daca scap de alergie merita efortul.

Nu judeca, ca sa nu fii judecat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

quote:
Originally posted by anca tanasica

io n/am avut alergie decat la praf de casa...
m/a trimis vecina/mea la dr.alergolog pt.ca ea banuia o alergie ca prea faceam des bronsite...nu m/am dus...dar intr/o seara am crezut ca MOR...am dat cu detartrant (amestecat cu detergent lichid) pe cada si l/am lasat acolo 10 min (asa spal eu cada, dau cu d/ala, las 10 min, dau putin cu buretele si apoi clatesc bine...de fapt acuma fol.bref)...cand m/am dus la cada sa o dau cu buretele mi/au venit vapori de acid d/ala in nas (era o formula facuta de o firma din pl...ideea e ca a fost prima data cand am patit asa ceva...) si am cazut jos cu o gheara in gat...pur si simplu nu mai puteam respira...noroc ca nu eram singura acasa (am facut zgomot cand am cazut si a auzit mama) si noroc ca e vecina mea usa/n usa medic de a sunat/o mara urgent si mi/a facut adrenalina in vena...ca muream!!!! bineinteles ca vecina/mea m/a boscorodit ca nu m/am dus la dr.alergolog (unde ma trimisese ea) asa ca a doua zi m/am dus...adevarul e ca nu m/am speriat asa in viata mea!!!!

alergologul mi/a facut testele si mi/a facut o schema de tratament cu alergin A si B (e chestie de acu 15 ani...) intai cate una pe zi...apoi la 2 zile...la sapt...la 2 sap...la luna...nu mai tin minte exact...dar a functionat...n/am mai avut un episod ca cel descris mai sus si n/am mai facut bronsita...

sotul meau avea o alergie nespecifica (nu ne/am prins deloc la ce e) ii apareau bube umflate pe talpi...nu putea sa mearga...dar dispareau in 10 min...pt.ca in ploiesti am inteles ca nu mai exista un alergolog bun...dr.de familie l/a trimis la homeopat (alergiile cedeaza f.repede la homeopatie) si homeopatul i/a dat niste bobite...trebuia sa le ia 6 luni...dar fara cafea, tutun, menta, condimente...etc...si n/a rezistat decat 3 luni...cer e ca de la tratament nu i/au mai aparut niciodata bubite din alea...

asa ca va sfatuiesc ca inainte de claritin si aerius...mergeti la homeopat...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

am nevoie urgenta de homeopatul sotului tau!!! Te rog, daca vrei sa-mi dai numele lui, ca am o alergie care se manifesta cam ca la sotul tau, cu blande pe tot corpul cu mancarimi groaznice. Multumesc!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Lili, unde faci vaccinurile? Si ce doctor ti le-a prescris? Trebuie sa merg si eu pentru vaccinuri si nu stiu la care. Am mai multe nume.

Inca ceva! Daca vreau sa fac acum un bebe si ma apuca alergia (la mine se manifesta urat, cu blande pe tot corpul, inclusiv pe fata, cu mancarimi si umflaturi de buze si nas, care nu ma lasa nici un moment), ce pot face? Nu vreau sa aman proiectul bebe, dar nici sa aiba de suferit din cauza problemelor mele. Am vreo sansa?
Ioana

Mergi la inceput