Alergiile

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pdelia spune:

M-am bucurat cand am vazut subiectul cu alergiile pentru ca am sperat ca poate are cineva solutia la alergia mea :sunt alergica la tampone !La toate ...Am incercat tot ce era pe piata ... degeaba .Imi provoca mancarime si pielea arata ca arsa .
Mi se intampla asta cam de 1,5 ani . La inceput aparea mancarimea in ultimele zile de ciclu si trecea repede dar acum e mai rau , apare repede si trece greu .
A mai patit cineva asa ceva ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

quote:
Originally posted by Pdelia

M-am bucurat cand am vazut subiectul cu alergiile pentru ca am sperat ca poate are cineva solutia la alergia mea :sunt alergica la tampone !La toate ...Am incercat tot ce era pe piata ... degeaba .Imi provoca mancarime si pielea arata ca arsa .
Mi se intampla asta cam de 1,5 ani . La inceput aparea mancarimea in ultimele zile de ciclu si trecea repede dar acum e mai rau , apare repede si trece greu .

Si eu patesc la absorbante. Chiar Libresse-ul mi-a favorizat o alergie puternica de care nu mai scap, desi nu mai folosesc absorbante de cateva luni bune. OB-ul nu imi da alergii. Nu contine substantele acelea pe care le contin absorbantele in general.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nimeni2011 spune:

...si pe mine ma terorizeaza allergia de pollen de vreo 17 ani.Pe atunci,cind a debutat,doar din ungaria am putut cumpara medicamente.In primele ani,imi era foarte bun "Antipoll".Este un extract NUMAI din plante.Trebuie facut tratamentul inainte de debutarea allergiei,cu vreo luna ptr ca tratamentul in sine dureaza vreo 3 saptamini.Dupa aceea toata vara nu am mai avut probleme.Nici nasul nu mi-a mai curs,nici ochii nu mai imi lacrimau,nici nu mai stranutam.Dupa aceea m-am obisnuit cu ea,si nu mai avea efect.In fiecare an aveam nevoie de ceva nou!!!Am folosit Nilfan,Zyrtec,Disophrol,Claritine,Clarinase,Aerus,Telfast,Vibrocil...si nici nu le mai stiu pe toate!!!
Asa am planificat bebeul,ca pe cind vine sezonul de allergie,sa trec peste primele trei luni,ca dupa aceea am avut voie sa iau medicamente,dar SURPRIZA!In timpul sarcinii nu am stranutat nici macar o data!Nici o urma de allergie!In schimb am fost diagnosticata cu astm bronsic,cu declansare la efort fizic!Din cauza asta nu am avut voie sa nasc normal.Dar ,ca norocul de medicamente nu aveam nevoie,doar de un inhalator la nevoie.Fiul meu are acum 3 ani jumate.La 13 luni a facut bronchopneumonie,ne-am vindecat foarte greu.Si dupa aceea trebuia sa am foarte mare grija de el,ca este foarte sensibil la plamin(a mostenit-o).Tot timpul ia vit C,si daca reusim sa ne ferim de raceala,suntem OK.Daca nu,atunci direct merge infectia in jos,si luam tot arzenalul(antibiotice,antitusive,si ketotifen).
Pe mine allergia aproape ca nu ma mai supara aproape deloc,in schimb astmul de doua ori pe an,ma pune la pamint.M-i s-a zis clar,ca in cazul daca mai nasc un copil,voi avea nevoie de medicamentatie permanenta.Asa ca...am renuntat.
Helga!Cu cit mai repede nasti copilul de la debutarea allergiei,ai sanse sa te feresti de complicatii,si tu,si copilul.Asa ca nu astepta!Iti doresc muuulta sanatate si bafta!
Ocebine,si pe mine teiul m-a pus cel mai tare la zid,asa ca astept ce va fi anul acesta.
Va doresc multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

si eu sunt alergica de cativa ani :(
La inceput eram numai vara si era groaznic si apoi mi-a ramas alergia tot timpul anului. Cand aveam crize foarte mari: ma manca nasul, imi curgeau ochii, stranutam, etc luam un medicament inca de dimineata - Flonidan (loratadina) sau trageam pe nas Rinocort aqua. ei bine in ultimele 4 luni nu si-au mai facut efectul asa ca nu le-am mai luat si consumam cate 1-2 pachete de srvetele pe zi ca sa-mi sterg nasul...DAR de vreo 3 saptamani, poate o luna, ma simt super ok, fara medicamente, fara Rinocort - nu prea stranut, nu imi curge nasul, nu ma mai frec la ochi si la nas. Oare am noroc sa fi scapat? Mi-e frica ccc ca se reintoarce cosmarul odtaa cu puful de prin pomi. Daca a mai patit cineva asa sa-mi spuna si mie ce ma asteapta

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Daca te-ao obisnuit cu loratadina,poate ar fi bine sa schimbi pe fexofenadina(telfast),sau pseudoefedrina(clarinase).Dupa cum ai scris,ai crize destul de severe,asa ca nu te mai sfatuiesc cu Vibrocil,si cu alte care iti usuca mucoasa nazala.
Cel mai bine ar fi sa incerci Antipoll-ul,ca totusi,e alegerea cea mai buna,dat fiind faptul ca e din plante medicale!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Pdelia

Veste buna!S-ar putea sa nu fii aleregica!Veste rea:s-ar putea sa fie candidoza!
Din pacate echilibrul nostru odata cu inceperea menstruatiei se poate rasturna,facind loc acestor ciuperci.
Daca asta iti apare in fiecare luna,ar fi bine,ca sa-ti faci analize la medicul ginecolog,chiar inainte sa iti apara menstruatia.
Probabil iti va recomanda un tratament impotriva candidozei,dar trebuie sa stii,ca ele exista in fiecare organism,si sistemul immunitar le tine in friu.Foarte probabil si ginecologul iti va recomanda vitamine sau chiar polidina.
Oricum e foarte important sa mergi la medic,si sa te tratezi!Iti doresc multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pdelia spune:

Nu e candidoza .Pe toata suprafata care intra in contact cu tamponul pielea sa irita si se cojeste , arata ca o arsura .Candidoza produce o secretie albicioasa si apare si intre menstre ... Mi-e mai bine cu OB dar nu pot sa folosesc numai intravaginale , nu e sanatos .Ma gandeam ca poate stie cineva un unguent ...ceva ...

Mergi la inceput

...cum am mentionat mai sus,din pacate se intimpla ca sa faca ravagii numai in perioada premensturala si menstruala!Vezi,daca crema Canesten,cam in doua zile iti amelioreaza simptomele,ii destul de clara situatia.
Eu folosesc tot timpul numai tampoane OB,cele mai mici,ca se le pot scimba des,si nu am observat nimic neplacut din cauza asta.
Iar daca ai timp si chef studiaza articolul acesta cu atentie: http://www.romedic.ro/boli/BTS/candidoza_genitala.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helga spune:

Elise, tu cum te-ai vindecat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helga spune:

quote:
Originally posted by lili81

Eu am de vreo 10 ani alergie la polen (ma mananca ochii si nasul, stranut intr-una, ochii mi se inrosesc, intr-o vreme tuseam). In ultimii 5 ani am facut tratamente si cu Claritine si cu Aerius, dar perioada in care se manifesta alergia a tot crescut. Asa ca m-am hotarat sa trec la tratamentul cu vaccin. Asa ca de 6 luni fac vaccinuri. Tratamentul complet va dura intre 3 si 5 ani si sper ca dupa aceea sa nu mai am probleme. Alergia in sine nu se vindeca, dar organismul devine imun la factorii alergogeni. Efectele vaccinului se vad abia dupa 1,5-2 ani. Tratamentul nu trebuie intrerupt sub nici o forma pentru ca l-ai facut degeaba daca intrerupi. Plus ca nu e ieftin deloc. Eu platesc 5 mil pt o doza care ma tine aprox. 6 luni.
Dupa ce fac vaccinul tb sa mai o jumatate de ora la policlinica sa nu fac cumva vreo iritatie sau mai stiu eu ce.
Mie mi se pare ok, daca scap de alergie merita efortul.

Lili as vrea sa te intreb ce fel de vaccin iai, pentru ca al meu ma costa vreo 3USD pt 3 luni. In plus eu mi-l administrez singurica, o doza pe luna

quote:
Originally posted by trixi
Helga!Cu cit mai repede nasti copilul de la debutarea allergiei,ai sanse sa te feresti de complicatii,si tu,si copilul.Asa ca nu astepta!Iti doresc muuulta sanatate si bafta!

Trixi la mine alergia a 'debutat' vreo 3 ani in urma, doar ca tirziu am descoperit ce am. Am inceput sa ma tratez acum 1,5 in urma. Nu stiu ce sa fac. Vreau bebe, si daca voi ramine insarcina, voi opri tratamentul si il voi administra local (cum a zis medicul). Ma voi ruga sa nu aiba copilul complicatii.

Mergi la inceput