oare sunt geloasa??

oare sunt geloasa?? | Autor: ANDRUSHKA

Link direct la acest mesaj

Mai am o problema pe care o supun dezbaterii...
Prietenul cel mai bun al meu si al viitorului meu sotz este un macedonean f de treaba pe nume Milan....si printr-o intamplare si-a facut o iubita care e tot romanca... El e un tip tare fru musel, f istet si merita zic eu o tipa care sa-i semene... Ei bine, a gasit-o !! Cand am zarit-o prima oara am zis" Ce bine ar fi ca sub chipul asta frumos sa se ascunda si un suflet frumos..." Mai fetelor, e perfecta! Frumoasa cu totul! Si naturala. Cand eram in Romania, si ma plimbam cu prietena mea pe strada, daca pe langa noi trecea un exemplar mai reusit, ne uiatam una la alta si ziceam in acelasi timp: " hm, e proasta cu siguranta" Asta ne facea sa ne simtim mai bine. Dar cand am vazut-o pe fata asta am realizat ca se poate si combinatia asta frumoasa+desteapta+buna ( pana acum consideram ca indeplinesc si eu pana la un anumit procentaj algoritmul...)

Prietenul meu a parut f incantat de achizitia celui mai bun prieten al lui si , desi stiu ca ma iubeste.. intotdeauna m-am intrebat daca suntem potriviti unul pentru altul..cred ca l-as vedea langa alt tip de femeie...adica exact genul asta de care va vorbeam.. o frumusete din asta simpla, naturala, fara machiaj ( pe care eu il folosesc) trasa prin inel( eu nu prea mai sunt...)de o eleganta simpla ( eu... m-am mai delasat la capitolul asta...). Imi vine sa plang acum cand va scriu, poate pentru ca am o zi proasta si cred ca mi-am pierdut increderea in mine... Dar nu pot sa-mi reprim nister sentimente nu prea nobile cand vine vorba despre fata asta sau cand ne intalnim cu totii. Imi place de ea, D-zeu mi-e martor, dar...
Ieri ne uitam la un film si apare o blonda pe ecran . Zice iubitul meu: " Uite , nu-i asa ca seamana cu Bianca? " Sincer, nu mi se parea... Mai sta ce mai sta, si iar: Uita-te mai bine, chiar ca seamana , dar nu la fata, la corp!" Mai fetelor, mi-a venit sa-mi iau campii. acum, ce sa fac?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lidia spune:

Eu mutai subiectul aici, ca se potriveshte mai bine.
Si ca sa-ti raspund: esti geloasa! si te inteleg. Cam asa facea si sotul meu acum cativa ani. I se punea pata pe cate o persoana. dar nu in sensul ca s-ar fi indragostit de acea persoana. Era pur si simplu admiratie: admira intelectul, sau personalitatea. Si venea si ma pisa: xuleasca a facut, xuleasca a zis, xuleasca a dres. Si ma simteam ca un r---t. Mi se parea ca nu-s de ajuns pentru el. Si ma apuca gelozia, chiar daca xuleasca era o aia urata si batrana. Dar am invatat incetul cu incetul ca eu sunt speciala si unica pentru el si ca nu ma compara cu nici una dintre "admiratiile" lui. Stii vorba aceea: fiecare sac isi gaseste peticul. Incearca sa nu pui la inima asa ceva. Stiu, este greu.... dar se poate.
Si inca ceva: faptul ca esti geloasa denota ca nu esti sigura de el. Incearca sa analizezi ce v-a adus impreuna, ce va tine impreuna, ce aveti in comun si ce nu. Eventual exprima-ti aceasta nemultumire (dar la modul delicat si diplomatic), incearca sa-l faci sa inteleaga de unde vine aceasta nemultumire si incercati sa analizati impreuna daca ai dreptate sau nu.

Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Lidia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeas spune:

Si eu am intalnit odata asa o perfectiune(frumoasa,buna ,inteligenta) ,pe cand locuiam in Romania ,o mai vedeam pe la biserica si o invidiam putin(in sensul bun mi-ar fi placut sa fiu ca si ea.Intamplarea a facut ca sa ajung sa stau in acelasi apartament cu ea(eram la scoala in alta localitate)si sora ei.Ma tot minunam uitandu-ma la ea,ce perfectiune a putut face Dumnezeu si eram si un pic geloasa.Cand ieseam in oras,noi fetele,toata lumea era cu ochii pe ea.Este de o frumusete ...intalnita,ptr ca totusi mai sunt specii dintr- astea.Am ajuns sa fim cele mai bune prietene si cu timpul am uitat de gelozie si m-am obisnuit si cu infatisarea ei si cu toate calitatile pe care le are.Mai mult decat infatisarea insa m-a uimit sufletul si "cumintenia" ei(de asta mi-am dat seama un pic mai tarziu)
Acum,desi amandoua suntem plecate din tara ,fiecare cu familia si problemele ei,continuam sa ne scriem si sa ne sunam (ea are deja o minune de baietel si peste cateva luni va avea o fetita)
Eu deja sunt hotarata:daca voi avea o fetita(in viitor )ii voi pune numele ei(she made a difference in my life).
Incearca sa o admiri si tu pe Bianca si arata-i prietenului tau ca o admiri sincer.Incearca sa alungi gandurile negative(TU ESTI TU[u]SI ASA E CEL MAI BINE SA FII,PENTRU CA ESTI UNICAT.Cred ca dupa ce o cunosti mai bine si te imprietenesti cu ea o sa te obisnuiesti .
Take care of you!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Hahaha, pana sa apuc eu sa raspund, Lidia a mutat mesajul si nu il mai gaseam.

Tu Andreea, ce-ai? Ai un hormon mai sus si unu' mai jos? Eu cred ca tu esti foarte foarte obosita si nu ma mira, dupa programul pe care il ai, esti si nemultumita de faptul ca nu ai timp deloc pentru tine, dovada ca ai si zis ca te-ai delasat. Nu ai de ce sa iti faci probleme, ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place, si tie iti place...dara unui barbat. Si ca sa fiu rautacioasa cu ea dar sa te consolez pe tine, nu stii ce fel de caracter se ascunde sub infatisarea ei, poate sunt numai aparente si de fapt e o tipa nesuferita. Si cum a zis si Lidia, te simti nesigura, e normal, zic eu, la inceputul unei relatii, dar daca prietenul tau nu te iubea indeajuns, nu va luati o casa impreuna (semn clar ca te iubeste si e pregatit pentru "commitment"). Tu ti-l imaginezi langa alt tip de femeie ori pentru ca il iubesti foarte mult si iti doresti ce-i mai bun pentru el, ori din aceasta nesiguranta gandind ca nu esti destul de buna pentru el. Ia gelozia asta ca pe un sentiment normal si uman, o sa iti treaca. Nu stiu daca trebuie neaparat sa vorbesti discuti problema cu el acum, daca ti se pare ca face ceva nelalocul lui (daca sta prea mult pe langa ea, sau ii da prea multa atentie, daca iti vorbeste incontinuu de ea, faze din astea) atunci sa deschizi o discutie de departe si cu menajamente ca sa vezi cam ce zace in capsorul lui.

Pot sa raspund aici si la mesajul cu vizita? Aia e o situatie la care as deschide discutia dupa plecarea musafirilor, dupa o noapte de somn bun ca sa ma simt mai bine ( sa pot sa fiu calma, ca eu la boala reactionez urat, nu stiu cum faci tu) si as discuta problema ca musafirii vin in vizita in urma unui telefon prealabil, ca exista limite in prietenii si nu iti poate cere sa fii gazda perfecta cand abia te duci tu pe tine pe picioare (cred ca de fapt, si-a dat seama de asta de te lua cu lugu-lugu), in fine, nu pot fi lucrurile perfecte de la inceput, va acomodati si voi cu traiul impreuna, fiecare are tendinta la inceput sa vina cu obiceiurile dinainte, in timp lucrurile se aseaza, nu mai este caracterul individual ci va deveni un caracter al cuplului, dar pentru asta trebuie timp. In concluzie, nu ai de ce sa te ingrijorezi, dar este bine ca iti tii ochii deschisi.
Pupici si vino si tu mai des pe ym
Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Draga mea, persoanele perfecte sunt plicticoase.
Cate femei frumoase, destepte si devreme acasa inselate am vazut eu....
Ileana Vulpescu spunea ceva de genul "un barbat nu paraseste niciodata o femeie pentru ca o alta mai frumoasa si mai desteapta ci pur si simplu pentru ca este alta".
O solutie ar fi sa te obisnuiesti cu gandul ca barbatul tau are dreptul sa admire (dezinteresat) si alte femei si ca nu prea ai cum sa il impiedici. Gandul ca el stie ce vrea si de ce sunteti impreuna ar trebui sa iti ofere un oarecare confort.
O alta solutie ar fi sa gasesti un barbat care sa se uite la tine ca la soare, sa te iubeasca el mult mai mult decat il iubesti tu, sa fii cea mai pentru el. Am observat ca pentru fiecare femeie exista un barbat de genul acesta. Dar am mai observat si ca, nu stiu cum se intampla, acel barbat este respins sistematic.
Pana una-alta eu una te inteleg, iar timpul le rezolva pe toate.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Ce-ar fi sa-ti faci un pic de timp si pentru tine? Esti tanara, esti frumoasa, ai grija de tine sa te mentii asa. Si, mai ales, pastreaza-ti sufletul tanar ca acum.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

hai ca prinde bine putina gelozie din asta; impreuna cu putina autocritica fac minuni si ne mai corecteaza propriul comportament...
casatoria nu inseamna un tete-a tete continuu...mai apare si unul/una la cre pur si simplu te uiti si te bucuri ca e asa cum e... uite cum e un negru frumos frumos care sta pe strada noastra...m-a facut sa m-apuc de cura de slabire si zau nu e mai mult decit pura admiratie, ma uit la el, impingind de carucior...si ma minunez ce suplu si frumos poate fi (si are o nevasta urita!!!)dar pe care s evede clar c-o iubeste...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Iris... !!! Adevarat - si subscriu spuselor tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

Draga mea,

nu facecu ea daca spune ca-i draguta. Poate ca sunt multe alte femei despre care a spus/crezut ca sunt dragute. Lasa-i pe barbati cu ale lor si tu vezi-ti de ale tale.

In general, cainele care latra nu musca.

Las-o si pe ea sa traiasca!!! Unde mai e sarea si piperul unei relatii????

"Don't look back in anger!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

esti nesigura pe tine si pe relatia voastra, dar asta nu inseamna neaparat ca esti (sunteti) in pericol, ci ca trebuie sa-ti faci ceva ca sa-ti creasca incerederea in tine si in el, ca de uitat ne vom uita cu totii si la altii, si asta nu inseamna neaparat ca trecem la fapte; poate si daca veti incerca sa comunicati mai mult, mai bine se vor imbunatati lucrurile

Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Am zambit cand am citit mesajul tau, pentru ca sunt sigura ca mai mult sau mai putin toate trecem prin starile acestea. Un bun prieten al meu spune ca "oricat de frumoasa si desteapta e femeia care trece pe langa mine, in mod sigur exista un barbat pe pamantul acesta care e satul de ea".
Parerea mea este ca pentru ca sa eviti astfel de momente sa-ti tii tot timpul barbatul aproape, sa comunici cu el, sa-l tii preocupat cat mai mult de problemele voastre si sa nu uiti nici o clipa ca in mod sigur nici tu nu esti deloc de lepadat, din contra...

Sa auzim numai de bine.

Mergi la inceput