Apartament la parter - pro si contra
Raspunsuri - Pagina 2
Cristina_C spune:
Ideal este, cred, cum sta matusa mea din Romania: parter inalt, cu garaj dedesupt. Are doua balcoane mari si parca ar fi la etajul I, nu sta nimeni la taifas sub geam si nu-i nevoie de gratii.
Noi stam aici in chirie la parter si singurul lucru bun este terasa.
Daca ne-am cumpara casa am vrea tot la etajul I sau II.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Elise spune:
Eu stau la et. 5 dar, daca ma gindesc bine, cred ca mi-ar place sa stau la parterul acestui bloc.
In fatza geamurilor e gradina - unde sint pomi infloriti acum, iar pisici nu sant prin zona, nici galagie nu e.
N-am vazut pe nimeni sa stea in strada sa discute... e adevarat ca de cele mai multe ori nu nici nu sint acasa in cursul zilei.
In plus, parterul e destul de inalt. Nu vad cum s-ar uita lumea in casa, si parca la etaj nu se uita din blocul vecin....
Un avantaj ar fi liftul, nu ar trebui sa imi mai exersez in fiecare dimineata rapiditatea de a apasa pe butoane la semnalul luminos.
Elise
dulcetica spune:
Niste amici de-ai nostri care au apartament la parter au intotdeauna o factura la gaz enorma(centrala pe gaz) deoarece e frig de la subsol.Vara e bine insa-i tare scurta!Si toamna si primavara trebuie dat drumul la caldura,e ca-n beci.
ilenutza spune:
NO WAY LA PARTER!
cei de la parter de la blocul nostru s-au inundat de cateva ori de la apa menajara
alte inconveniente: frig, galagie, etc
Ile si bb Victor - 22 dec
Varsta Victor
maimutzica spune:
Nu am stat la parter niciodata insa am o prietena care statea cu chirie intr-o garsoniera la parter si abia astepta sa plece de acolo. Era frig,galagie...uneori ii bateau in geam (seara) musafirii locatarilor sau locatarii sa deschida usa (aveau interfon) pt. ca nu merge interfonul la apartamenul respectiv sau nu se aude interfonul...
Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!
cait spune:
Eu am stat 20 de ani la etajul 1 pentru ca blocul nu avea parter si toate inundatiile si toate scurgerile vecinilor erau la noi in casa(uneori erau oribile)asa k eu una nu as sta la parter.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
CristinaT spune:
Nu-mi place deloc la parter. Mai degraba la ultimul etaj decat la parter. Mi-e frica de ciudati care se uita in casa, de hoti, de frig, de pustii care stau in scara blocului.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
Mik spune:
Statul la parter are un avantaj enorm pentru adolescenti : pot pleca noaptea pe fereastra la discoteca si asta fara sa stie parintii.
Sa fiu on topic : eu n-as spune din start : e la parter nu-l cumpar. Am stat la bloc in Ro 20 de ani, dar vecinii de la parter nu s-au plins niciodata si ca un facut, ei erau cei care puneau stapinire pe spatiul verde. Am un var in Ro care si-a cumparat apartament la parter si e foarte multumit.
Pentru probleme de egrasie sau scurgeri ciudate : deschide bine nasul si pipaie peretii la urmatoarea vizita, char daca sunt curati. Si asta mai spre podea, caci umezeala vine din sol si urca in structura. Da o fuga si la subsol si vezi cum se prezinta situatie : nu trebuie sa balteasca apa cu nici un motiv. Daca subsolul e profund (mai mult de un nivel) si totul pare uscat si nici urme de rozatoare nu sunt, atunci nu ai de ce sa iti faci griji.
Mik.
irina.c. spune:
Depinde si de parter.Daca are geamurile in spatele blocului,cum spui,poti imprejmui zona din fata ferestrelor tale,sa-ti pui copaci,etc.,si te izolezi un pic de exterior.Un avantaj al parterului(mai ales daca e bloc de placi) e ca poti izola apartamentul pe dinafara.In rest,cum spuneau si fetele,trebuie sa vezi cum se prezinta subsolul si sa afli daca iti poti face scurgere separata.Am o prietena care sta la parter si din cauza canalizarii infundate cu diverse i-a refulat wc-ul in casa de cateva ori.Si a vrut sa-si faca scurgere separata,dar nu este posibil din punct de vedere tehnic.O alta chestie-e foarte frig la ea in casa.Dar nu are igrasie,iar ferestrele dau spre un spatiu verde,unde are multe flori si tufe de liliac-e foarte frumos.P.S.Noi stam la 8 din 8 si sunt foarte mutumita,fiindca e liniste(nu tropaie nimeni deasupra)si pot sa-mi intind rufele in afara balconului,ca nu-si scutura nimeni covoarele peste ele.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
Leditia spune:
Hmm,sa-mi spun si eu parerea,ca tot stau la parter...(prima data de altfel pana acum)
Dezavantaje
-lipsa balconului(desi in Buc.stiu ca sunt blocuri care au si balcon la parter)
-zgomot mai mare(mai ales daca stai aproape de o strada destul de circulata,plus babele de la scara care stau toata ziua la barfa,plus copii care tipa,se joaca etc,iar noaptea pisici,caini..etc)Toate astea se aud si de la un etaj superior insa nu atat de tare..
Prietena mea a stat multi ani la parter..insa avea o vecina pe coloana care in loc sa-si duca muraturile,varza si alte minuni la ghena,le arunca in wc..si nu-ti mai spun de cate ori s-au spart tevile si cat ai de munca..
In rest,ar mai fi o chestie,ca se plangea cineva de asta nu demult-cum ca-i vin vecini care au caini si in loc sa-i duca in locuri amenajate,ii lasa sa-si faca nevoile sub geamul ei.
Si ar mai fi si faptul ca trebuie sa te obisnuiesti sa vezi oameni trecand pe la geam si sa fi mereu atenta sa tragi jaluzelele cand te schimbi..etc.
Ca avantaje-eu vad faptul ca nu mai urci scari
Daca se strica liftul cei de la parter ar fi singurii care nu s-ar stresa din cauza asta..
Alt avantaj ar fi ca atunci cand te muti nu te mai chinui cu mobila si toate cele s-o urci pe scari..
Desi stau la parter,singura mea nemulturire e lipsa balconului si ca mai vin pisici si urla noaptea sub geam...
Referitor la igrasie,depinde mult de bloc..prietena mea nu a avut probleme.Si n-a avut probleme nici cu faptul ca era frig,pt ca era caldura din belsug..insa vara in timp ce ei ii era bine,eu ma perpeleam si nu puteam dormi noaptea de atata caldura!(eu stateam la ultimul etaj)
Parerea mea ca suma este f f mare si ar trebui sa te gandesti bine pe ce dai banii.Sunt sigura ca o sa gasesti ceva mai bun.
pupici.
POZE