Apartament la parter - pro si contra

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iacobica spune:

Eu tocmai m-am mutat in urma cu o luna de la parter la et.3
Inainte de a avea bb, totul era ok. Vara cand lumea scotea limba de cald la noi era chiar bine(ne intrebau daca avem aer conditionat). Scurgerea de la canalizare era facuta separat pe teava pe care coboara apa de ploaie de pe bloc, asa ca nu a refulat niciodata. Balcon nu aveam, dar aveam o uscatorie la care aveam acces numai noi, cei de la parter(vezi ca majoritatea blocurilor au asa ceva numai ca uneori se foloseste in alte scopuri...)E adevarat ca am facut mucegaci dar asta de la baie pentru ca nu aveam geam iar aburii veneau in casa unde podeaua este de cele mai multe ori rece(un dezavantaj al parterului). Am rezolvat cu un ventilator pe care l-am instalat la aerisire. Gratii nu aveam:daca vor sa-ti sparga casa, hotii vor intra pe usa(e mai comod si nici nu atrag atentia in mod deosebit.) cat am stat la parter s-au tot spart case pe la etaje superioare dar niciodata la parter - gandeste-te ca, la parter este cel mai mare trafic si risca sa fie prinsi
DAR cea mai mare problema a venit cand a inceput sa mearga bb si sa se joace pe jos! Tot timpul copilul trebuia sa aiba doua sosete sau ceva de incaltat in picioare.
Asa ca trebuie sa te gandesti bine inainte de a alege
Pana la urma poti placa tavanul de la subsol cu ceva izolatie dar vezi si tu daca merita...
A! Am mai avut niste dezavantaje: usa mea era imediat langa usa liftului(pe care nimeni nu o tinea de maner - sa nu-ti spun de cate ori se trantea pe zi); in fata geamului aveam un petec de gradina cu iarba verde si pomi infloriti, dar...aveam si vecini care isi aduceau cainii aici sa se usureze de toate cele...

Laura si Raducu Stefanucu(16.06.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Eu stau la parter si am si balcon mare.Blocul e cu 4 etaje ,curat si frumos,aleea e linistita plina de flori si copaci,ferestrele dormitoarelor dau in spatele blocului unde e verdeata multa ,multa si sunt f multumita.Vecini sunt civilizati ,nu stau de vb pe scara,nu se cearta ,nu inunda etc.
Eu sunt f multumita ca stau la parter.

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Am si eu o intrebare pentru fetele care locuiesc la parter: cate dintre voi ati platit sau ati fost nevoite sa platiti izolarea terasei de pe bloc?

In caz ca nu a fost (inca) cazul, ati fi de acord sa contribuiti cu bani la izolarea de pe bloc?

Merci frumos!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Alina,in blocul nostru toti contribuim egal la cheltuieli.Indiferent care sunt acelea.
Raspunsul e da!

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Multumesc frumos de raspunsuri....dar se pare ca ap. de la parter nu mai e de actualitate ...am gasit altul.....la ultimul etaj , ce-i drept, 4/4, insa are pod deasupra si nici urma de infiltratii (e nezugravit de o groaza de vreme si se vede ca-i ok).
Probabil ca si parerile voastre au contat, oricum nu prea eram eu convinsa ca e o afacere buna acel apartament la parter.
Oricum, ramane de vazut daca va ramane si asta la ultimul etaj, dar deocamdata e cea mai buna oferta pe care am gasit-o, iar mie imi place destul de mult.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vichi spune:

Ce bine ca ai scapat de oferta cu parterul!!!! Ma gandeam ca pana la urma accepti si tragi din greu nu stiu cati ani cu acel apartament...

Eu stau la 4/4, intr-un bloc f. vechi (din 1958) si nu sunt infiltratii, dar inainte sa ma mut eu, acum 6 ani tocmai fusese refacuta terasa blocului, asa ca pune si tu intrebari la vecini sau administratie...
Inconvenientele cu statul la ultimul etaj, de fapt 4/4 sunt:

* nu exista lift si urc din greu zilnic, de x ori scarile "himalayene", iar prietenii, nu-ti zic ce injuraturi imi trag cand ma viziteaza, plus ca trebuie sa iei in calcul urcatul sacoselor, al unui carucior de bebe, al unei biciclete, dar poate rezolvi cu o boxa la subsol daca are blocul asa ceva. Intreba neaparat!
* in blocurile cu 4 etaje nu sunt ghene in bloc si trebuie sa cobori sa duci gunoiul, dar poate reprezenta chiar un avantaj (dar nu, cand stai la utimul etaj). Deci, tot scarile bata-le vina!

Serios, e muuuuuuuuult mai bine decat la orice parter! Eu ador sa nu am vecini "in cap". M-am imprietenit cu un porumbel schiop si acum face parte din famile, daca nu vine o zi la geamul bucutariei sa manance, ne ingrijoram... M-am intins cu prostiile mele!
Iti tin pumnii sa faci o alegere multumitoare! Chiar astept sa vad ce spun celelalte fete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

singura problema la 4 ar fi putut fi apa... de ex la noi in bloc a ajuns pana la 3 unde stam noi (mai de mult)... si acum le intra apa, desi s-a mai refacut terasa si acum o refac iar.

ca sunt etaje multe... noi stam la et 3 si nu mi se pare o problema. carutzul / tricicleta le-am lasat la scara (e o zona inchisa cu grilaj) sau in portbagajul masinii. sau poate este uscatorie la parter, boxa sau alt spatiu pt uz comun.

pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004)

Mergi la inceput