Cele mai frumoase picioare din lume

Cele mai frumoase picioare din lume | Autor: xenocid

Link direct la acest mesaj

Salut,
Hai ca va pacalii - este vorba de primele picioare din lume, descoperite recent in Nunavut, teritoriu inuit din nordul Canadei, anunta revista www.nature.com/nature/journal/v440/n7085/index.html" target="_blank">Nature
Fosila care le prezinta, botezata de inteleptii inuiti reuniti in Inuit Qaujimajatuqangit Katimajiitn drept Tiktaalik este una din acele specii rare cu caractere intermediare catalogata drept veriga lipsa si urmeaza sa isi ia locul in marea galerie a evolutiei alaturi de Archaeopteryx si Matusa Lucy.

Creationistii s-au declarat iritati de denumirea de veriga lipsa care, conform opiniei lor nu exista si nu poate fi prin urmare descoperita, catalogand totul drept un fals grosolan, o fantasmagorie franc-masonica si sarada satanista, dracu' sa'i scarmene, domnu' sa'i pieptane pe cercetatorii astia cu stiintele lor incomode.

Astfel, persoanele care se simt deja jenante de descendenta noastra comuna cu maimutele de astazi pot adauga lejer pe lista de angoase faptul ca acum 350 de milioane de ani eram doar niste creaturi greoaie si stangace care sa rasfatau fara nici o grija la soarele Devonianului tarziu
Mana sus cine nu vrea indarat !

articolele complete sint disponibile la cerere pe PM

Alin

*segmentation fault*

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Initial creeata de xenocid

Salut,
Hai ca va pacalii - este vorba de primele picioare din lume, descoperite recent in Nunavut, teritoriu inuit din nordul Canadei, anunta revista www.nature.com/nature/journal/v440/n7085/index.html" target="_blank">Nature
Fosila care le prezinta, botezata de inteleptii inuiti reuniti in Inuit Qaujimajatuqangit Katimajiitn drept Tiktaalik este una din acele specii rare cu caractere intermediare catalogata drept veriga lipsa si urmeaza sa isi ia locul in marea galerie a evolutiei alaturi de Archaeopteryx si Matusa Lucy.

Creationistii s-au declarat iritati de denumirea de veriga lipsa care, conform opiniei lor nu exista si nu poate fi prin urmare descoperita, catalogand totul drept un fals grosolan, o fantasmagorie franc-masonica si sarada satanista, dracu' sa'i scarmene, domnu' sa'i pieptane pe cercetatorii astia cu stiintele lor incomode.

Astfel, persoanele care se simt deja jenante de descendenta noastra comuna cu maimutele de astazi pot adauga lejer pe lista de angoase faptul ca acum 350 de milioane de ani eram doar niste creaturi greoaie si stangace care sa rasfatau fara nici o grija la soarele Devonianului tarziu
Mana sus cine nu vrea indarat !

articolele complete sint disponibile la cerere pe PM

Alin

*segmentation fault*

hai ca m-ai dat gata! iti trimit PM ca nu mai rezist tentatiei....

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Ceea ce mi se pare si mai interesant in aceasta descoperire e faptul ca cercetatorii au stiut unde sa caute, s-au dus in nordul canadian tocmai pentru ca au aproximat epoca la care ar fi trebuit sa traiasca astfel de forme tranzitionale (intre pesti si tetrapode) si stiau ca acolo ar fi posibila descoperirea fosilelor de acest tip. Si au avut dreptate, se pare ca Tiktaalik nu e singur. Dupa cum se vede, si paleontologii pot fi (un altfel de) prezicatori.

In ceea ce ii priveste pe creationisti, parca ii vad cum vor incepe sa strige ca acuma lipsesc doua verigi: una pesti=> Tiktaalik si alta Tiktaalik => tetrapode . Sa-i intelegem si pe ei, e dificil sa lupti pentru o cauza pierduta definitiv...

Cum presupun ca Xeno a avut o avalansa de cereri de articole si ca nu i-a mai putut face fata , pun si io unul despre acelasi subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Tocmai ma pregateam sa spun simplu ca “picioarele nu conteaza – oricum se dau la o parte” (citat din memorie de la o lectie de anatomie), dar acum va trebui sa recunosc: ele conteaza totusi...... dar picioarele de care spui sunt frumoase doar pt cei care umbla dupa potcoave de cai morti.....

Oare in ce s-a reincanat proprietarul in zilele noastre ?
Hm...... ce grea intrebare......

Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

am descoperit si eu articolul acesta, astazi, nu in Nature, ci in The Econimist m-am gandit"ia uite, mult disputata veriga lipsa..." si m-am grabit pe forum sa-i spun si lui xeno ... vad ca a fost mai iute de ... picior (oare il are mai frumos decat al meu? )...sincer, ma bucur ca s-a facut descoperirea asta, si mai mut m-as bucura ca aceasta sa fie intr-adevar veriga lipsa si chiar dac-ar fi, nimic (cu atat mai putin pestele/amfibia sau ce-o fi el)nu mi-ar zdruncina credinta in Dumnezeu.

vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Comunitatea creationistilor a hotarat sa stringa randurile in fata acestei ultime amenintari si in urma unei conferinte maraton de 15 minute oamenii lor de stiinta au fost in masura sa de publicitatii urmatorul raspuns

Toata lumea mainile sus! Acolo in spate nu vad miscare!
Unu doi trei si...

Alin

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Cu tot respectul...va rog, spuneti-mi si mie ce se vede in linkul ala, posibilitatile mele tehnice nu-mi permit sa vad nimic...daca sunteti cuminti, poate fac un scan la scheletu' ala de peste-amfibie si vi-l arat, ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Comunitatea creationistilor a hotarat sa stringa randurile in fata acestei ultime amenintari si in urma unei conferinte maraton de 15 minute oamenii lor de stiinta au fost in masura sa de publicitatii urmatorul raspuns

Toata lumea mainile sus! Acolo in spate nu vad miscare!
Unu doi trei si...

Alin

*segmentation fault*

Yap, un raspuns clar shi ferm, se vede ca s-au documentat foarte mult pentru a oferi "publicitatzii" ceva plauzibil

Io shi plozii turbulentzi

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

...si io care m-am repezit in sobiect gata sa va spun ca ale mele is cele mai frumoase din lume !
Ia vedeti-le la semnatura! editez: la Tzuni

PS. nu primesc cereri in casatorie!

Tzuni mic si drag si scump si grasunel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

quote:
Originally posted by xenocid

oamenii lor de stiinta au fost in masura sa de publicitatii urmatorul raspuns

Astora chiar le lipseste o veriga, e evident!

Nu prea e de râs, de fapt e chiar trist pentru bietii copii

Mergi la inceput

va rog, totusi, imi puteti spune si mie ce apare in link-ul ala?..pliz?

Mergi la inceput