sugestii nordul frantei?
buna dimineata
as vrea sa fac o excursie .. in locuri mai putin scumpe... si... cat mai frumoase in nordul frantei. cunoasteti un astfel de loc? merci de raspuns
s-auzim numai de bine! si
Raspunsuri
Nora spune:
Buna dimineata,
un loc minunat si nu departe de Bruxelles (aici locuiesti, nu?), in nordul Frantei este Mont Saint Michel http://www.mont-saint-michel.net/ ! Sau Côte d'Opale e iarasi superb. Noi am fost in ambele parti si ne-a placut enorm. Mont Saint Michel e un pic mai departe, cam 600km, dar merita din plin.
Daca vrei, pot sa-ti dau mai multe detalii.
Nora
ardeiash spune:
multumes nora... da, locuiesc momentan in bruxelles.. da-mi te rog toate detaliile pe care le stii. e incredibil. ieri, alaltaieri am vazut la tv o reclama cu acest loc.. si ma-ntrebam unde e, caci am vazut-o la sfarsit... abbia astept sa-mi mai zici cate ceva. exista posibilitati de cazare 1-2 zile mai ieftin, pe undeva? multumesc anticipat
ardeiash spune:
nora: dar acum vad... esti si tu din bruxelles. de ce nu vii cu noi la o "barfa" pe topicul belgia? nu agreezi ideea? acum s-a mai revigorat topicul.. si fetele sunt ceva mai active...
roxanicea spune:
si eu visez la mont saint michel....de vreo catziva ani! am sperat mereu sa pot ajunge in luna de meire..d.ar n-a fost s afie! ramane insa una din prioritatzi! totzi cei pe acre ii cunosc ca au ajuns acolo au ramas fascinatzi de locul acela. iar afza cu fluxul si refluxul de aoclo...e geniala!
sa nu ratatzi ocazia de a merge aoclo, ami ales ca suntetzi mult mi aproape ca noi, cei din romania!
vacantza minunata!
roxi foto
diana904 spune:
Mont Saint Michel e f frumos, spectaculos de-a dreptul..merita vazut, daca ai ocazia. Sint mai multe hoteluri in zona si chiar hanuri (chambre d'otes, gites) care aratau f bine, banuiesc ca sint mai ieftine. Noi am stat in Grandville, ceva mai departe...dar am vizitat si plajele debarcarii din Normandia cu acesta ocazie, merita vazute de cei pasionati de istorie.
roxanicea spune:
wow nora! excelent! nu ma las pana nu ajung si eu!
drum bun celor care ajungetzi ami devreme si asteptam poveshti !
numai binea!
roxi foto
Nora spune:
Disperata draga, la Mont Saint Michel am fost acum vreo 2-3 ani, am stat la un hotel Etap dar ne-a parut rau ca ne facusem rezervare dinainte pentru ca zona din imediata vecinatate e plina-plina de pensiuni, mici hoteluri, etc, etc. Si nu cred ca-i foarte scump. Nu-mi amintesc in ce oras am stat la "Etap". Am fost acolo pentru 2 zile, am plecat sambata dimineata in zori(5-6 dimineata) si am facut 6 ore pana acolo, traseul ni l-am facut prin www.michelin.com .
Iti mai scriu. Acum e tarziu si sunt tare obosita, m-am trezit tare devreme azi dimineata.
Cu drag,
Nora
ardeiash spune:
da, e cam departre de noi. 6 ore e mult pt o vacanta scurta.
dar negresit o sa mergem , cu alta ocazie. alte idei mai ai?
Nora spune:
Daca e departe, atunci ma intorc la ideea cu Côte d'Opale. E tot in nord, puteti merge pe autostrada pana la Calais si de acolo pe drumul national pana la Boulogne-sur-Mer. Asta e Coasta de Opal, e absolut minunata (http://www.cotedopale.net), daca e senin poti vedea Anglia in partea cealalta a Canalului Manecii. Pe traseul dintre Calais si Boulogne-sur-Mer va puteti opri in mai multe orasele dragute, cu plaje frumoase. Cele mai interesante sunt insa Cap-gris-nez si Cap-blanc-nez. Uita-te pe link-ul pe care ti l-am dat, gasesti acolo multe poze si informatii. Merita din plin excursia, iar la Calais ajungeti in mai putin de 2 ore. Noi am fost de 2 ori si as merge si maine inca o data. Mai spune-mi daca vrei sa mai stii ceva.
Aa, si inca ceva: Calais e un oras urat, industrializat,nu intrati in el. Boulogne-sur-Mer, insa, e frumos.
Pupici,
Nora
ardeiash spune:
multumesc nora. ma interesau si preturi la hotel... unde se mananca mai ieftin... chestii d-astea. sunt si pretentioasa: vreau si frumos si ieftin. ce sa-i faci! cu bani putini...!!!dar cred ca o sa gasesc si pe site, nu?
deci in nordul frantei numai in cote d'opal e frumos? n-as vrea sa merg la intamplare... asa.... dar m-am hotarat. daca este doar la 2 ore... acolo vom merge. daca-ti mai aduci aminte.... mai spune-mi ... ca voi merge alta data.
merci