Educatoare
Ma intereseaza daca este o problema generala la gradinitele particulare ca educatoarele sa se mute dupa 1-2ani.
La o gradi mi s-a spus ca personalul migreaza cam la 1-2ani. Oare exista o probl la acea gradi sau se intampla si alte gradi?
Raspunsuri
capcaunul spune:
Cami,
din pacate este un adevar. Nu am auzit sa fi facut careva vreo statistica dar impresia generala este cea pe care ai auzit-o. Fidelitatea personalului unei gradinite e un indicator (indirect) al seriozitatii afacerii. Cine isi doreste o gradinita pe termen lung va avea grija sa-si aleaga, sa-si formeze si sa-si pastreze cat mai mult educatoarele.
Insa asta presupune salarii mari, pe cartea de munca, cheltuieli suplimentare (masa, analize periodice, training). Pe scurt - o gradi cu taxe foarte mari.
Si la gradinitele cu taxe moderate se pot gasi persoane foarte inimoase, cu talent si lipici la copii, dar salariul mic nu le va tine mult timp in loc. Deseori sunt studente sau tinere absolvente care nu peste mult timp vor pleca pe un job mult mai bine platit (la o gradi cu salarii mari daca au prins drag de copii, sau in domeniul in care se pregatesc).
O educatoare foarte buna: iubeste toti copiii, e atenta la tot ceea ce fac, are talet pedagogic, infinita rabdare, nu se enerveaza niciodata, vorbeste corect in romana, stie bine limba straina care este in programa de la gradi, nu oboseste niciodata, gaseste raspunsuri inteligente la toate intrebarile copiilor, ii imbraca sau ii sterge la poponeata cu aceeasi pasiune cu care ar face asta pentru propiul copil, si multe multe altele. Cat ii dai ? Si mai ales unde-o gasesti pe o raza de cateva sute de kilometri! Un om cu asemenea calitati isi gaseste usor o slujba la 500E in public relations unde are parte de mult mai putin stress. Pai cum sa mai stea la gradi dupa ce isi da licenta si are toata viata in fata?
Are si ea visele ei, planurile ei de viitor (familie, casa, credite, etc).
Un amanunt pe care l-am constatat comparand multe educatoare. Cele care au copii sunt in medie mai indemanatice/intelegatoare/rabdatoare/competente decat cele fara.
Nu dispera insa. Mai putem inchide cate un ochi (dar putin numai, uite cam asa: ) la pedagogie, indemanare, talent la pictura sau gramatica limbii straine. Si vom gasi multe educatoare care sa ne placa si de care copii nostri sa se ataseze.
Insa in privinta dragostei fata de copii nu este loc de tocmeala (aici vom fi cu ochii in patru). Cine tipa la copii, ii loveste, ii lasa neschimbati, cine nu iubeste copii n-are ce cauta in sistem - sau in orice caz nu avem noi ce sa cautam la o asemenea gradinita (din pacate sunt prea multe, in special la cele publice )
cam33 spune:
Capcaun multumesc ptr raspuns.
Ti-am urmarit mesajele de la subiectul "gradinite ..gradinite". Stii ceva despre gradi Healthy Children din 1Mai? E serioasa? E de 6ani pe piata si e acreditata.
Am vazut ca esti nou pe forum, si ai destule informatii despre gradi si refuzi sa spui unde e copilul tau. Lucrezi cumva in domeniu? Poate imi poti recomanda alte gradi partic bune prin sect 1-2 pe PM
claujro spune:
La gradinitele de stat exista varianta cu titularizarea pe post (pe care gradi particulare nu o au) care da posibilitatea educatoarelor sa iasa la pensie de pe acel post (daca nu apar pe parcurs probleme).
Claudia, mamica de baietel de 2003 si de fetita de 2005
Poze Mara si Matei
capcaunul spune:
Cami,
nu cunosc mai nimic despre gradinitele din sectoarele 1-2. Cert este ca aici se gasesc cele mai multe gradi particulare. Fiind o concurenta mai mare cred ca ai de unde alege una foarte buna.
Nu stiu nimic despre Healthy Children.
Pot doar sa spun ceva despre Little One care este tot in zona. Desi nu am vazut-o, am cunoscut-o pe directoarea ei. In ipostaza de educatoare. La momentul acela era cea mai indragita educatoare din gradinita la care lucra. A plecat din acelasi motiv: avea salariu mic.
Repet, nu am vazut gradinita pe care a infiintat-o, asa ca nu pot sa fac vreo comparatie sau vreo apreciere.
Parafrazand,
keep searching!
cam33 spune:
Capcaun, sunt foarte putine gradi care primesc sub 2ani. Am vazut Little Oane. E draguta dar e cam dezorganizare fiind la inceput. Copii nu sunt bine supravegheati. Coborau singuri scarile(copil de 2ani) fara sa stie educat. Din prize ieseau fire. Revin cu intrebarea copilul tau unde e? Ti-am citit mesajele. A fost Kids Club din floreasca sau Alba IUlia?
capcaunul spune:
A fost Kids Club Alba Iulia.
De la ei au tot plecat educatoarele si o multime de copii, fie dupa ele, fie in alta parte, unii cu amintiri neplacute. Sunt cel putin patru gradinite ale caror directoare sunt fie foste educatoare plecate de-acolo, fie mamici care au avut copii acolo. Toate patru cu o atmosfera mult mai placuta, mult mai calda. Pacat ca dupa atatea "dezertari" Kids Clubul nu a tras invatamintele de rigoare.
Nu am vazut sediul din Floreasca, dar judecand dupa programul si mai ales chipurile copiilor din Floreasca la serbarile comune ale celor doua sedii la Palatul Copiilor, inclin sa cred ca in Floresca lucrurile merg mai bine. La urma urmei copiii sunt cel mai bun barometru al unei gradinite. Atata doar ca nu ne cade bine la inima sa masuram starea gradinitelor folosindu-ne proprii copii.
vrabiuta spune:
capcaunule - din nou
as vrea sa te intreb ceva - pot sa te rog sa imi dai un mesaj privat? al tau nu e activat si intrebarea mea are nevoie de un raspus urgent. daca ai putea sa ma ajuti cu o vorba, ti-as fi recunoscatoare. multumesc mult.
cele mai frumoase