Testarea Nationala pentru vara 2007
Raspunsuri - Pagina 12
be_yourself spune:
KUKI,eu nu sunt la bilingv,insa asta era anul trecut asta ca varianta,si aflasem cateva informatii.
Din cate imi aduc aminte in plus fata de programa standard mai sunt cateva ore de din limba respectiva (engleza presupun),dintre care una de conversatie parca, si istoria si geografia acelei tari predata de profesori straini nu pe romana).
La asta se mai adauga si teza la limba straina,dar probabil ca mai difera si in functie de profil.
Cat despre pregatirea la cea de-a treia materie,eu am dat la istorie si nu am facut nimic in plus,pt ca nu mi s-a parut ceva neclar...trebuie doar sa inveti teorie.Dar la noi la scoala a mai facut si profesoara oree suplimentare cu toti copiii deodata.
Kikina spune:
Alina, ma indoiesc ca cineva care a luat admiterea nu a mers pana la capat si nu s-a inscris. Cred, in continuare, ca e vorba despre vocationale, care se repartizeaza separat. Nu te poti interesa direct despre persoana respectiva?
Kuki, copilul meu a ales istoria. Noi am avut parte de ceva emotii in timpul anului scolar, in privinta acestei optiuni, din cauza lipsei de flexibilitate a regulamentului, care impune sustinerea tezei de pe sem II la aceeasi materie la care a fost sustinuta si pe primul, chiar daca, intre timp, copilul a ales cealalta varianta. Fiu-meu a ales, initial, geogra ( ca majoritatea colegilor) si, in consecinta, a dat teza la aceasta materie pe primul sem. In al 2-lea sem. s-a decis pt. istorie, a fost lasat sa dea teza la istorie, dupa care i s-a spus ca "nu se pune" si ca trebuie sa dea teza tot la geogra, ca pe primul sem., chiar daca, la examen, va opta pt. istorie. Asa ca a mai dat o teza, singur, pt. ca deja toti ceilalti copii o dadusera. Deci... atentie!
La istorie nu a facut meditatii. Si-a scris referate, cu scheme si sublinieri si... a tocit, mai serios, in ultima luna dinaintea examenului. A luat 9,80. Din observatiile mele, cam 3/4 din elevi aleg geografia si un sfert istoria. In general, notele la aceste materii sunt mari si ii "salta" pe copii.
La clasele de "bilingv" se preda una dintre materii in limba respectiva. Pentru a putea intra la o astfel de clasa, copilul trebuie sa sustina un mini-examen (oral si scris) la limba respectiva, programat inainte de examenul de capacitate. Se declara admisi cei care obtin minim media 6. Cei care reusesc la acest examen pot inscrie in fisa de optiuni si codurile claselor de bilingv. O pot face si cei care nu au sustinut proba sau cei care au fost declarati respinsi, dar computerul le anuleaza din fisa aceste optiuni.
La clasele de "intensiv", se preda un nr. mai mare de ore pt. limba straina respectiva. Baiatul meu cel mare, care este la intensiv, are un nr. dublu de ore de engleza fata de cealalta clasa de filo.
Alinaxeni, deci, la istorie, nu i-am luat meditator. Dar am considerat necesar sa faca pregatire, incepand din clasa a 8-a, la romana si mate, desi, la aceasta din urma avea aproape numai 10 (la romana, mai scapa si cate un 9 sau chiar 8... ). M-am temut, insa, ca notele din gimnaziu sa nu fie date cu indulgenta. Un meditator corect il evalueaza just si aceasta evaluare te scuteste de surprize la examen. Noi am avut noroc in privinta matematicii: notele de la scoala au reflectat perfect nivelul lui real, confirmat si de meditator si, apoi, de comisia de examinare. Copilu' a luat 9,60 si daca nu se zapacea un pic la o formula, putea lua si mai mult.
Surprizele neplacute au fost la romana, unde meditatoarea ne-a asigurat ca va obtine peste 9 si cam la acest nivel se situa si la scoala. A obtinut 8,35 si apoi, dupa contestatie, 7,85, aceasta din urma ramanand nota finala . Drept e ca, la aceasta materie, in special la eseu, aprecierea este subiectiva. Dar, totusi, cu proba asta de romana se intampla ceva (vezi si Bac-ul!), pt. ca aici s-au inregistrat cele mai multe contestatii si, majoritatea, au fost "admise", prin scaderea notei initiale. Oricum, mie mi se pare incorect ca elevul si parintele nemultumiti nu au dreptul sa vada lucrarea contestata si nu-ti justifica nimeni de ce a fost depunctata.
Hai, curaj, ca timp mai e destul si copiii sunt destepti si buni. Eu voi ramane aici, alaturi de voi, sa va mai ajut si eu cum pot!
copiloi spune:
Kikina, multumesc mult de raspuns! Nu intelesesem din mesajul tau ca cei cu vocationalele sunt repartizati separat. De aceea am mai intrebat o data.
Persoana respectiva a luat nota foarte mica la admitere, iar familia ei e destul de suparata...Asta e si motivul de ce nu m-am interesat "direct".
Numai bine!
Alina
In der Ruhe liegt die Kraft! - In calm sta puterea!
Kikina spune:
Alina, imi pare rau pt. copilul in cauza. Si pt. supararea parintilor. Cred ca ei resimt cel mai intens insuccesele de acest gen.
Adrianaa spune:
Suntem in ultima saptamana de scoala, se apropie examenele de Capacitate. Emotiile au inceput si din partea mea si a lui Alex si tot avanseaza la cote ridicate pe zi ce trece. Voi si copiii vostri cum resimtiti aceasta perioada?
alinaxeni spune:
Suntem debusoalte.
A dat examen la engleza,a luat 7.70 si acum asteptam examenele adevarate.Nu-i mai arde de scoala si manualele le-a predat deja.
Nu prea am timp acum de povesti dar voi reveni cu amanunte
Oare cati suntem pe forum cu copii de clasa a8a?
-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
maryam spune:
succes tuturor, va rog stiti cumva vreun site unde se pot afla rezultatele la capacitate?
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
annnna35 spune:
quote:
Originally posted by maryam
succes tuturor, va rog stiti cumva vreun site unde se pot afla rezultatele la capacitate?
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
Se vor afisa in scoli azi (duminica), iar pe net tocmai pe 29, pe aceasta pagina: http://www.clopotel.ro/edu/invatamant/Teste_Nationale/Rezultate_Teste_Nationale/
Am dreptul sa comit greseli si sa nu fiu intotdeauna perfect.