Gradinita particulara sau de stat ?

Gradinita particulara sau de stat ? | Autor: Pdelia

Link direct la acest mesaj

Voi ce parere aveti despre gradinita , cum e mai bine la stat sau la privat ?
Tocmai mi-am inscris baiatul la o gradinita particulara si nu stiu daca am facut bine . Am auzit ca nu e chiar o alegere buna in sensul ca acolo (la particular )primesc mai putina educatie .Nu-i supara pe copii ca sa nu-i piarda de clienti .
Ce preturi sunt pe la voi si pentru ce servicii ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Pdelia cati ani are baietelul tau ? Te intreb asta pt ca stiu ca la stat nu se primesc copii mai mici de 3 ani . Iar cu cele particulare pot sa-ti spun ca fetita unei prietene a fost data la o gradi particulara in toamna anului trecut cand nu prea stia sa vorbeasca [ 1,10 luni ] iar cand am vazut-o prin Ianuarie deja stia sa si cante in engleza sa numere tot in engleza si vad ca este din ce in ce mai bine . Ioana sta la gradinita de la 9 la 17-30 si mama ei plateste 150 de euro cu mancare de 3 ori pe zi somn la amiaza si educatie vad cat cuprinde . Eu iti spun despre prietena mea pt ca eu inca nu l-am dat pe Tomi la gradinita dar cand o voi face voi opta tot pt particular .La stat nu stiu cat se tin educatoarele de capul copiilor dar mai am o prietena a carei fetita de 4,5 ani merge la stat si parca astalalta de 2,5 ani stie mai multe decat ea .

Claudiasi puiul ei Tomita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Claudia, imi pare rau sa te contrazic, desi e posibil ca in functie de educatoare ( care e si ea om ...) sa se intample si acest lucru...

Eu am dus prima data copilul in colectivitate la 1 an si 8 luni, nu vorbea deloc, nu manca singur, facea inca in pampers si in mai putin de 2 luni a inceput sa vorbeasca, sa manance cu manuta lui, sa ceara la pipi. Am ales varianta de stat din motive pur financiare la vremea aceea.
La 2 ani si 8 luni am avut de ales intre o gradinita particulara si una de stat, sotul meu a stat mult in cumpana ce varianta sa alegem... As fi fost tentata sa il duc la cea particulara pentru ca arata un pic mai bine, mai multe jucarii, mai vesela, mai colorata, insa nu mi-au placut in mod deosebit educatoarele. Prea "dragute", prea "ingaduitoare", copilul la aceasta varsta are nevoie de un pic de autoritate, fac eu pe "draguta", las' pe altii sa fie mai "duri".
Am ales o gradi de stat, bine dotata, cu educatoare mai in varsta cu scoala veche de pedagogie, cu colegi de conditie medie spre foarte buna, optionale destule...
Imi permit sa spun ca am un copil inteligent, cu o evolutie foarte buna, care la 5 ani stie sa scrie si sa citeasca silabisit, fara sa ii arat eu o singura litera. Il ajut in joaca la ce invata acolo, si mentionez ca sunt lucruri foarte folositoare, nu numai poezii, cantecele sau desen, insa ma minunez cateodata cum reusesc acele femei sa ii invete atatea lucruri si totusi sa ii lase sa se joace in asa fel incat copilul sa mearga cu placere la gradi.
Daca exista locuri ( asta e o problema la gradi de stat ) si conditii nu decente si conditii bune spre foarte bune ( cum sunt in gradinita noastra ) eu votez pentru cea de stat.

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pdelia spune:

Victor a implinit in februarie 3 ani .
Problema lui (sau a mea ) e ca nu vorbeste corect iar acasa , in fata calculatorului nu o sa-si corecteze limbajul niciodata .
La gradinita unde l-am inscris costa 2900000 lei cu mic dejun (4 ore ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klaus29 spune:

Pdelia, eu as opta pentru una particulara si cu conditii mai bune...
din pacate, la noi in oras nu este decat una singura despre care am auzit ca nu ar fi ok....
pupici

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100
si
NOUTATI 2006
http://community.webshots.com/album/547409738gamZWG

Mergi la inceput

Scuza-ma Pisi ,cred ca nu am inteles ;Unde l-ai dus in colectivitate la 1 an si 8 luni ,la gradinita de stat sau la cresa dupa care a inceput sa vorbeasca ?
Cred ca nu m-ai inteles nici tu pe mine .Nu era vorba de baietelul meu .Al meu are 2 ani si eu pana la 3 ani nu am de gand sa-l inscriu nicaieri pt ca am auzit ca imunitatea la copii se formeaza dupa 4 ani ,dar nu cred ca pot sa astept pana atunci .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ch spune:

Don-soara mea a fost la stat,binenteles ca acum 13 ani nu erau gradinite particulare,oricum eu am fost foarte multumita si de conditii si de mancare dar mai ales de educatoare,ea in grupa mare pregatitore le citea povesti a fost si rste un copil inteligent(e premianta)

Poze cu Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

quote:
Originally posted by clau2toma

Scuza-ma Pisi ,cred ca nu am inteles ;Unde l-ai dus in colectivitate la 1 an si 8 luni ,la gradinita de stat sau la cresa dupa care a inceput sa vorbeasca ?
Cred ca nu m-ai inteles nici tu pe mine .Nu era vorba de baietelul meu .Al meu are 2 ani si eu pana la 3 ani nu am de gand sa-l inscriu nicaieri pt ca am auzit ca imunitatea la copii se formeaza dupa 4 ani ,dar nu cred ca pot sa astept pana atunci .

Copilul lui Pisi a mers intai la 1 an si 8 luni la cresa, api de la 2 ani si 8 luni la gradinita.
Am observat ca toti copii care erau in grupa la gradi si nu fusesera la cresa erau f sensibili, e adevarat ca al meu de la cresa a facut o forma f usoara de varicela. Nu sunt de acord cu imunitatea dupa 4 ani ! In nici un caz nu poate fi adevarat, imunitatea se formeaza treptat, raportat la diverse boli, imunizarea se face prin alaptat, prin vaccin, etc.
Daca ai posibilitatea sa il tii acasa pana la 3 ani e minunat, eu din pacate nu am avut la acel moment... Dar de la varsta de gradinita e pacat sa nu il duci acolo, e pacat sa il privezi de joaca cu copii de varsta lui, de invatat chestii pe care tu nu ai avea rabdarea sa il inveti ( stii ca li se explica detaliat de ce cad frunzele ?! ), de ritmul sanatos in care sunt "crescuti" acolo ( mancare, joc, somn, ore fixe care sunt f importante pt dezvoltarea lui ).

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns costelusa spune:

Broasca mea a fost inscrisa la o gradi de stat. Una cu pretentii. Dupa o luna nu stia nimic. Nu era asta o problema, dar plangea de cand o trezeam pana o luam de la gradinita, manca foarte putin, era speriata de copii. Am uitat sa spun ca erau 40 in grupa. Se cereau o gramada de rechizite, se faceau foarte multe cheltuieli peste banii de masa. Nu sunt toate gradinitele la fel, depinde totul de personalul angajat la unitatea respectiva. Si unii copii sunt mai sensibili-probabil si copilul meu. Consider insa ca am avut ghinion alegand acea gradinita. Dar cum sa-mi explic faptul ca si acum se sperie cand trecem prin fata institutiei? Statea doar patru ore, dar le statea la propriu.
Acum merge la o gradi particulara. Mai putini copii, mai multa atentie acordata fiecaruia in parte. Si o sa redau cuvintele copilului: "Mie-mi pace aici, mami, eu nu pang aici." Si ramane la gradinita de la 8.00 la 18.00. Ce imi place la gradinita aceasta e faptul ca toata lumea e normala. Nu m-am simtit prost ca n-am dus flori, de cadouri nici nu incape vorba, se pare ca directorul nu "tine de copii", nu face compromisuri, iar angajatele parca ne-ar fi rude. De educatoare sunt foarte incantata, de profesorii de pian sau germana inca nu stiu ce sa spun, astept rezultate in timp, daca or fi...nu suntem toti Dan Grigore ...
Nu dau numele celor doua gradinite pentru ca nu fac reclama. Dar la prima a fost chinuitor pentru bebe, la a doua e...ca la mami acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

Baietelul cel mare l-am avut la o gradinita de stat. Era in urma cu 6-7 ani, gradinitele particulare erau rare si scumpe pentrunoi pe vremea aceea. A fost la 2 (2 ani la una, si 2 ani la alta). Ne-am mutat din cartier sinu am avut de ales. De prima am fost incantata. La grupa mica aveau si ingrijitoare. Educatoarea super desteapta. La a doua gradinita, mai putin copii (in gradinta mai putine grupe in grupa lor la fel de multi), mancarea buna dar mai putina educatie. de fapt nu se faceau decat lectii. Ii tineau la masuta cu ocazia asta si le era lor mai usor. Engleza 30 min pe saptamana, si in fiecare an o luau de la capat. Am avut noroc de copil destept ca altfel se tampea de tot la gradinita aia. Acum pe cel mic l-am inscris la una particulara. considerentul principal a fost acela ca are 2 ani iar aici sunt doar max 8 copii in grupa. La cea de stat unde a fost frati-su sunt 35. Or, la atati copii e imposibil sa faca cineva ceva cu ei. Aici se face engleza zilnic iar germana de 3 ori pe saptamana. Pentru 2-3 ani nici nu vreau mai mult. Cateva poezi si mancare buna si e suficient. sunt de parere ca daca se poate facve un sacrificiu sa se plateasca taxele cred ca macar in primii 2 ani e de preferat gradinita particulara. si nu cred ca tin cu dintii de copii pentru ca cererea e mare.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)

Mergi la inceput

Pisi ,sa-ti spun de ce nu vreau sa-l dau pe Toma la gradi pana la 3 ani ? Pai pt ca pana in 2 ani s-a confruntat cu 2 bronhopneumonii intr-o luna ,iar in luna urmatoare a dat-o direct intr-o pneumonie .Vreau ca intr-un an sa-i pun imunitatea cat mai bine pe picioare .Gradinitele fie ele ca sunt particulare sau de stat sunt un f bun focar de virusi ,iar asta mic daca ar sta acum in preajma unui copil care este f putin racit la el s-ar putea instala inmediat aceasta raceala la plamani [asa mia-u explicat dr-ii si 2 pneumologi] si de ce sa-mi chinui copilul iarasi prin spitale ca suntem satui de ele . Asta este cauza de amanare a gradinitei ,dar atunci cand voi face alegerea voi opta pt o gradi particulara din mai multe considerente .Nu mai are rost sa insir pe aici ca tocmai au facut asta fetele dinaintea mea .

Mergi la inceput