Contract perioada determinata si CIC - HELP!

Contract perioada determinata si CIC - HELP! | Autor: kit

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare si va rog daca ma puteti lamuri...
Sunt angajata pana pe 31 august la o unitate de invatamant si am un bebe mic de 3 sapt. Voi intra in CIC in curand dar nu stiu un lucru: dupa noile legi mi se acorda CIC pana in august si apoi trebuie sa-mi gasesc alt post, sau conteaza doar cele 12 luni lucrate anterior CIC (aici nu e o probl. ca am 3 ani lucrati) si mi se acorda CIC pe 2 ani fara intrerupere?
Cu alte cuvinte, trebuie sa mai dau concurs in vara ca sa primesc CIC in continuare sau nu conteaza contractul de munca pe perioada determinata?
Va multumesc anticipat pt ajutor
proaspata de alice-miruna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

si eu aveam contract pe per.determinata.cand s-a terminat perioada am intrat in plata CIC la Casa de Pensii...se iau in calcul ultimele 12 luni inaintea CIC, deci dc le ai acoperite vei lua indemniyatia de la scoala pana pe 31 aug.si de pe 1 sept.vei intra in plata la Casa de Pensii de care apartii.

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Initial creeata de kit

[...] am un bebe mic de 3 sapt. Voi intra in CIC in curand dar nu stiu un lucru: dupa noile legi mi se acorda CIC pana in august si apoi trebuie sa-mi gasesc alt post, sau conteaza doar cele 12 luni lucrate anterior CIC (aici nu e o probl. ca am 3 ani lucrati) si mi se acorda CIC pe 2 ani fara intrerupere?
Cu alte cuvinte, trebuie sa mai dau concurs in vara ca sa primesc CIC in continuare sau nu conteaza contractul de munca pe perioada determinata?

Nimic din toate astea! Prespun ca ai ai dreptul la CIC. Vei face cererea de CIC la Primarie si vei primi banii de la Directia de Munca. Pana in august, vei avea contractul de munca suspendat, apoi va inceta de drept. Vei putea sta in CIC pana face fetita 2 ani si apoi va fi problema sa-ti gasesti loc de munca.
Sa-ti traiasca minunea de Miruna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

Stai linistita.In aceeasi situatie am fost si eu.Conteaza cele 12 luni lucrate inainte.Pana pe 31 august te vor plati de la scoala, apoi te va prelua Diirectia Muncii.Doar ca trebuie sa depui un dosar acolo atunci.Io zic sa mergi sa te interesezi la Directia Muncii ce hartii trebuiesc la dosar pentru ca eu am umblat dupa stagiul de cotizare cateva zile(contabila de la scoala nu stia sa-l faca).
Intereseaza-te din timp.

Sa-ti traiasca bebelina.

Zambeste!Maine poate fi mai rau.

Georgiana-mami de Stefania(2,2 ani)

Avem si POZE

Mergi la inceput