Dieta hipocalorica (2)
Raspunsuri - Pagina 15
briza_marii spune:
quote:
Originally posted by diadaniela
Briza,nici o pb ! Mananci in wk ce vrei si de luni reincepi dieta.
Toata treaba e sa nu abandonezi.
Dana
Nope, nici o sansa sa abandonez, ca dupa Paste trebuie sa imi cumpar rochita (ca si asa sunt in urma rau cu achizitiile pt nunta), si nu vreau sa imi iau marime XXXL
briza_marii
ziua nuntii; una alta pt nunta
crisia spune:
Buna, slabutelor!
Eu tin post azi, asa ca am mancat pana acum o cutie de ananas fara zahar si 2 mere. Mai am niste orez cu muraturi la pranz si diseara o sa fac o salata de rosii, castraveti, ceapa, si ce mai gasesc pe acolo. Dar duc lipsa iaurtului de dimineata ceva de speriat.
Nici nu vreau sa ma gandesc cum o sa fie in weekend, mergem in nordul Moldovei, la soacra-mea, si faca niste bunataturi... Si mai rupem si turta finutei noastre tot duminica.
Asa ca de luni, adica nu, de marti
din nou la regim.
Pupici.
Crisia & Iulia-Nicole (2.12.2002):
http://community.webshots.com/user/iulianicole
gabibarta spune:
de la 6 dimineata acum mi s-a facut foame, am mancat cateva graunte de Fitness, doar asa fara lapte, si tot beau apa, ca o rata:)
Mi-am luat cateva haine (o bluza si cateva tricouri) si daca pun un gram pe mine, nu mai incap in ele...
Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002
pozici poze noi
Loreena spune:
Merci pentru ca m-ai trecut pe lista
ATENTIE VINE PASTELE !!! 

Nimeni nu spune sa nu mancam de paste, dar trebuie sa existe o masura, altfel riscam sa ajungem in camera de garda a unui spital si nu merita sa stricam totul pentru o idigestie.
MIELUL
Cand alegeti carnea de miel cumparati pe cat posibil bucati cat mai slabe, in general pulpa, si indepartati cu cutitul toate urmele albe (de grasime) inainte sa va apucati de gatit. Pulpele merg facute la cuptor, iar din coaste si cap se poate face ciorba. carnea pentru friptura trebuie stropita din belsug cu apa si vin, apoi impanata cu usturoi si alte mirodenii. este o carne relativ slaba (animalul este tanar), frageda si se preteaza foarte bine pentru a fi gatita la cuptor sau la gratar.
1 portie friptura de miel de 200g (cat o palma) = 250 calorii
CIORBA DE MIEL
Este o alternativa sanatoasa de pregatire a carnii, bine acrita cu bors (bogat in vitamine din grupul B) si nu trebuie sa lipseasca de la masa de pranz. Conditia obligatorie: dupa gatit, lasati oala sa se raceasca si grasimea care se strange deasupra aruncati-o. presarati mult patrunjel si leustean proaspat tocat.
1 portie de bors de miel = 100 calorii
DROBUL
Se prepara din organele mielului, fierte si tocate marunt, la care se adauga multe verdeturi, oua, putina smantana si se da la cuptor. Din punct de vedere nutritional are un continut caloric redus si poate constitui aperitivul perfect.
1 felie de drob = 80 calorii
STUFATUL
Este un alt mod sanatos de a pregati mielul, cu conditia de a fi zgarciti cu sticla de ulei. Carnea trebuie inabusita fara nici un adaos de grasime (in putina apa) si fiarta apoi impreuna cu cozi de ceapa si usturoi verde sau, dupa preferinta, cu spanac. Constituie felul principal la oricare dintre mese si va va satura cu siguranta.
1 portie de stufat (cu 2 bucati de carne) = 300 calorii
COZONACUL si PASCA
Din pacate la acest capitol nu exista alternativa dietetica, astfel incat va fi nevoie sa reducem cantitatea pentru a ne incadra in ratia calorica. Asta inseamna ca avem dreptul la o singura felie pe zi, de preferat in afara meselor principale, ca aliment dulce.
1 felie de cozonac = 180 calorii
OUL FIERT
Oul este un aliment hipocaloric, asta inseamna ca nu de la oua ne vom ingrasa de paste. Conditia este sa nu fie consumate cu maioneza !!! Incercati putin mustar. oul are si proprietatea de a fi colecistokinetic (contraataca vezica biliara) si ajuta la digestie, mai ales intr-o situatie speciala cum sunt sarbatorile. Atentie in cazul celor care au valori crescute la trigliceride si colesterol, consumul de oua trebuie limitat la maxim 2/zi.
1 ou fiert = 80 calorii
ALCOOLUL

Ce ar fi masa de Paste fara un pahar de alcool? Greu de inchipuit ca ne putem lipsi de el si pentru ca "raul"sa fie cel mai mic posibil, alegeti vinul. Vinul (alb sau rosu) spre deosebire de bauturile alcoolice tari are un continut caloric redus si ajuta digestia. dar nu mai mult de 1 pahar la masa.
1 pahar de vin = 80 calorii
Cu putina atentie masa de Paste poate fi o placere fara riscuri.
SFATURI DE PRIMAVARA
FACETI EXCES DE LEGUME PROASPETE
Mancati cel putin de 2 ori/zi salata asortata (castraveti, ardei, salata verde, rosii, ceapa, ridichi, usturoi, morcov); este cea mai buna sursa de vitamine si minerale, contine multa apa si fibre, deci "umfla burta", ne tine satui, previne constipatia si absoarbe grasimile din intestin. Stropiti totul cu 1-2 lingurite de ulei de masline si otet si aveti alimentul ideal. prin preparare termica toate aceste calitati sunt distruse, asa ca retineti: Verde si Crud !!!
O precizare speciala trebuie facuta pentru ierburile aromate (marar, patrunjel) care ar trebui consumate nu drept condimente, ci in cantitati mult mai mari, ca alimente. Mararul este principalul inamic al celulitei, iar patrunjelul contine mai multa vitamina c decat citricele. Din cauza asta in bucataria arabeasca se face salata din patrunjel - nu e o idee rea !!!
CRESTETI CONSUMUL DE PESTE
Tot ce vine din mare, ocean sau apa de rau est miraculos prin continutul de minerale si acizi grasi esentiali (grasimi "bune", care ne protejeaza aparatul cardio-vascular). Nu distrugeti proprietatile binefacatoare ale pestelui prin prajire. Consumati orice tip de peste (indiferent cat este de gras) preparat la gratar, fara piele, fara a va face griji din punct de vedere al caloriilor si fara sa va fie teama de un exces.
REDUCETI FAINOASELE
Inlocuiti piureul de cartofi, cartofii prajiti, pilaful, pastele fainoasecu alimente de sezon: dovlecei, spanac, varza calita, orez cu stevie, ciorba de loboda, urzici. faceti un obicei din a rontai legume proaspete (morcov, ridichi, ardei gras, castraveti) si invatati ca se pot prepara salate din spanac, conopida, ciuperci - toate crude.
OFERITI-VA O ZI PENTRU FRUCTE
Fructele ingrasa, dar avem nevoie de prezenta lor in alimentatie, de aceea solutia ar fi ca 1 zi pe saptamana, eventual vinerea, sa consumati numai fructe. Sunt bogate in vitamine, apa, zahar, au proprietati diuretice sau laxative si constituie varianta perfecta pentru detoxifierea organismului.
cantitatea trebuie sa fie de 1-1,5kg/zi de capsuni, cirese, visine, caise, piersici, pepene, kiwi, mere.
FACETI MICARE

Orice motiv este bun: cumparaturile pentru Paste, plimbarea cu catelusul prin parc (adaug eu aici si cu copilul), spalatul masinii, curatenia prin casa, mersul la piatza, mersul la sala de sport, exercitii acasa.

Poze cu toata Familia
gabi_j spune:
Dana...
quote:
Partea proasta e ca s-a spart cadranul la cantar si ma cantaresc cam pe ghicite.

taaareee faza de tot; sper ca nu atunci a crapat cand te-ai urcat pe cantar...? 
Eu am mancat un covrig dimineata,dupamasa am beut iaurt si am mancat 2 portocale, si acuma seara imi voi 'gati' o salata de verdeturi.
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
Loreena spune:
Pe mine cantarul sigur ma induce in eroare, trebuie sa il schimb, ziceam sa imi iau unul mai performant, dar nu am acum disponibilitati.....dar mai dau o fuga la vecina ca are din ala electronic si acolo imi zice la suta de grame exact![]()
Poze cu toata Familia
Iubika spune:
Ieri m`am suit pe cantar, rataa cu 2 kile mai mult.... sa mi se faca rau. 
P`orma mi`am amintit ca tb sa vina rushii, si oricum eram balonata, v`am mai scris. Azi si`au facut aparitia si astept cu interes sa scap de surplus.
Incerc sa fiu cuminte dar azi am avut o zi stresanta de tot si am cam data iama prin ce am gasit.... asta este. Promit sa ma disciplinez! Dar oricum presimt ca o sa fiu codasa grupului!
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
diadaniela spune:
Gabiciule ,nu eram pe cantar cand s-a spart,dar daca s-o fi crapat cu intarziere?![]()
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
gabibarta spune:
Dana, poate dupa o masa copioasa te-ai uitat mai stramb la cantar si atunci o fi crapat sticla cadranului?
Fetelor, deschid capitolul 3...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74040" target="_blank">cap.3
Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002
pozici poze noi