In Italia (12)
Raspunsuri - Pagina 6
crista-s spune:
Andreia .. uite alta paginuta .. http://www.emiliaromagnaturismo.it/new/english/accommodation/ricerca.asp?AREA=4
are 3 pagini de localitati toate la Adriatica si toate in Emilia Romagna ... Tu ia harta in mina vezi unde e localitatea si apoi clic pe fiecare ... sunt acolo informatii de te ia capu' .. tot ce vrei si ce nu vrei : unde sa dormi, unde sa maninci .. si am citit eu in italiana si case de vacanta .. voi sunteti multi si cam asta ar fii varianta ideala cum ai zis si tu .. vezi ca atunci cind faci clic pe localitati cred ca pagina nu mai e in engleza .. oricum in stinga mai jos sunt toate tipurile de cazare .. cauta "case per ferie " si vezi ce oferte ai ... asta pt case de vacanta , mai ai si varianta "affittacamere" deci camere de inchiriat ... Problema e ca nu sunt pagini de web unde sa vezi ce si cum ci numai numere de telefon .. dar astia sunt oamneni seriosi .. adresele sunt puse impreuna cu assesoratul pt turism al regiunii .. deci au licenta pt asta .. adica nu inchiriaza "la negru" si sa nu stii unde ajungi ..
Alta varianta ar fii agriturismul sau turism rural .. oricum esti cu masina deci te poti misca unde vrei .. asa macar dormi in mijlocul naturii ... maninci acolo numai produse sanatoase "bio" ...
Apoi "centri prenotazione" .. aici sunt multi operatori turistici ..
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
crista-s spune:
Buna dimineata ...
Ce faceti mai fetelor ?? ati disparut ??
Eu prin casa si nu numai... azi ma duc la biblioteca sa duc cartea inapoi ca n-am apucat cu sarbatorile astea, chiar daca am terminat-o de mult. Sa vad ce imi iau in locul ei... nu au o oferta prea bogata .. dar nici eu nu fac mofturi.
Zilele trecute am vazut Meet the parents 1 si 2 ... cam vechituri e drept dar eu sunt in urma cu filmele .. am ris cu lacrimi... ieri am vazut Bello, onesto, emigrato Australia sposerebbe copaesana illibata .... cu Alberto Sordi ... am murit de ris mai ales cind l-am vazut cum statea cu flori in aeroport ... parca era al meu sot cind ma astepta .
O zi buna ....
Cristina
una.. alta...
iriale spune:
Cri, buna dimineata...
Ce zi frumoasa se anunta azi...cu soare minunat deja la ora asta si un cer albastru, fantastic.
L-am vazut si eu filmul cu Sordi, tare frumusel... Cri, apropo de o intrebare mai veche de-a ta, dac tu pe 1 dvd (in sensul de disculet, suport material sau cum vrei sa ii spui) pui 5 sau 6 filme, asta inseamna ca sunt tot in formatul divx, iar daca reusesti sa le vezi la tv inseamna ca lettore al tau le citeste si pe astea.
Nu stiu daca am fost clara.
Mai nou mi-am procurat balet, de abia astept sa am un pic de timp sa ma uit... am inceput acum cateva seri "Second Name" si inca nu l-am terminat, asa le vad eu filmele,in episoade...
Ah, si Circ Du Soleil, tre' sa fie fantastic...
Sa imi spui ce carte ai imprumutat.
Iri, mami de Ale
Iar acum, aceeasi dilema: un sifonier plin de haine si nimic frumos de pus pe mine
crista-s spune:
Nu Iri pe un disc pun un singur film iar unele chiar nu incap .. adica depasesc cu putin ... ca scrie pe dvd 4.7 dar de fapt mai mult de 4 nu poti pune pe disc ...Iar eu cind le vad asa divs au numai 900 si ceva de MB dar de fapt cind le pui pe dvd au aproape 4. Deci e scris ca un dvd pe care il transforma din divx ... Singura mea problema e dar o sa incerc sa o descurc mai incolo .. acum inca mai am de copiat din calculator pe dvd...deci cum ziceam problema e la filmele trimise de fratele meu sunt divx ca el a pus pe un disc 4-5 filme, insa filmele astea sunt originale (n adicatelea vorbite in engleza .. ) si au subtitrari in romana .. eeeeii aici incepe circul ca eu daca vreau sa copiez un film pe un dvd si deci sa nu mai fie divx ... nu stiu cum sa fac cu fisierul cu subtitrarea ... ca atunci cind il alegi si il pui acolo unde zice "creare disc" si apoi trebuie sa il tragi cu mouse-ul in patratel jos.. unde faci tu montajul cum s-ar zice ... duce filmul asa cum e vorbit in engleza .. ma gindesc ca poate ar tb sa aleg si fisierul cu subtitrarea si sa il pun dar nu cred ca incontinuare ci mai degraba unul peste altul .. adica cum ai face un montaj al unui film amatorila caruia ii adaugi tu muzica sau orice altceva ... deci aici mi-am prins urechile si cred ca team bagat si pe tine in ceata cu frazele mele lungi si imbirligate .. scuzeeeee
Mi-am cumparat, ca era piata in sat ... 6 ghivece mici cu petunii ... acum eu am doar 2 ghivece de atirnat pe balcon.. asa ca am inghesuit cite 3 petunii in fiecare ghiveci .. insa trebuie sa imi mai iau un ghiveci din ala mai lung dreptunghiular de atirnat de marginea balconului.. si sa le mai aerisesc petuniile... am 3 mov - indigo , 2 rosii si 1 roz... si le-am amestecat acum .. ca sa fie mai vesele ...cum am aterizat m-am tavalit pe jos in balcon unde e un soare de zile mari ... Deci cu fundul pe jos in balcon am fost micul gradinar ... am schimbat ghivecele la buruieni ca sa pot atirna astea noi afara .Acum am ramas cu rosmarinul intr-o galetusa din aia de plastic de la masline ce rusineee si cu un ciclamin ( furat din padure .. sper sa nu citeasca pe aici guardia forestale )intr-o galetusa de la pesmet .
Asa .. am imprumutat Bagheria tot de Dacia Maraini ... si gata termin cu ea ... asta e mai scurta si scrisa mai mare deci o termin repede .. si pe urma nu stiu ce sa imi iau .. nu au astia carti noi deci tb sa ma multumesc cu ce gasesc ... ma gindeam la Moravia ( acum daca tot am citit Maraini sa trecem si la concubinul ei hahahaahh ) ... insa au numai " Boh " si "1934" ... Iri tu ce zici ai citit vreuna din astea doua ?? Daca iti vin idei de carti scrie si eu caut pe site sa vad daca le au astia aici ... Enn daca ai citit tu ceva mai de mult astept sfaturi .. dar nu carti noi aparute ca alea sunt la librarie nu la biblioteca sateasca ... si se dau pe bani acolo deci sunt pazite .
Ma enerveaza ca nu pot vedea catalogul cartilor pe care le au in biblioteca ci numai daca scriu eu scriitorul si dau cautare imi apare lista cu ce au ei .. deci cam greu .. insa daca am niste nume ma pot orienta .. apoi mai intru eu pe net si citesc ce mai zice unul sau altul despre respectiva carte ...
Da mai fetelor e soare si pe mine m-a prins putin pe fata cit am asteptat trenul vreo 10-15 min ca am stat pe bancuta sa citesc ... asa ca acum ma cam stringe pielea ...
Voi ati fost la Pisa ?? se poate urca in turn?? daca da ...cam cit costa ???
Cristina
una.. alta...
enn spune:
Buna dimineata!
Filmul cu Alberto Sordi īmi placuse si mie, Sophia Loren joaca parca rolul miresei, nu?
La capitolul carti, as putea sa-ti recomand Olga de Chiara Zocchi sau ceva de Giuseppe Culicchia. Olga e povestea unei fetite, romanul de debut al unei autoare foarte tinere. Iar cartile lui Culicchia sunt mai usurele asa, dar foarte amuzante.
Fug, c-a iesit soacra din baie si trebuie sa-i fac cafeaua!
E.
crista-s spune:
Nu .. E Claudia Cardinale mireasa ...
Din pacate cei 2 autori nu sunt la mine in sat ( am verificat acum catalogul) .. insa ma duc cu lista in mina . Imi amintesc ca Nico a zis ca daca vrei ei iti aduc carti si din alte biblioteci - faci un fel de rezervare - asa ca sa vedem ... Mersi mult Enn
Enn scuza-ma ca sunt curioasa .. tu esti profesoara ???
Eu ma duc sa citesc ... Bagheria .. vai cit de frumos descrie Sicilia iti vine sa te urci in avion si sa fugi acolo ... Iar zilele aste voi vedea Memoriile unei gheise .. Iri mii de pupice ca asa mai apuc sa vad si eu cite un film...
Cristina
una.. alta...
enn spune:
Cri, eu am terminat filo si pe urma stiinte politice. Acum lucrez ca asistenta la universitate, de-aia trebuie sa tot corectez lucrari ale studentilor.
Si daca tot vorbeam de carti si filme, soacra-mea, care studiaza italiana si literatura comparata la universitatea vīrstei a treia, mi-a recomandat un film cu titlul Casa din Umbria, l-ati vazut cumva? Aici nu ruleaza bineīnteles niciunde, dar ea spunea ca-i foarte frumos si merita vazut si numai pentru peisaje, gradini, decoruri.
Īn rest vizita decurge peste asteptari, cum s-a facut cald si frumos ea se plimba toata ziua prin parcuri si e tare īncīntata, avīnd īn vedere ca-n urma c-o saptamīna mai curata zapada acasa īn Canada. Ieri s-a oferit sa-l culce pe Morcoveata, care a profitat ca nesimtitul si a pus-o sa-i citeasca 2 (!!) carti cu povesti, iar noi am mers īn doi la film, ceea ce s-a īntīmplat ultima data īn octombrie anul trecut. Am vazut un film cehesc bun, dar cam tristut, degeaba se numea Fericire.
Cam asta pe-aici.
Spor la pregatirile pt. Paste si pupice multe,
E.
crista-s spune:
Ooooo ce socrela emancipata ai...
Nu stiu filmul dar Umbria e tare frumoasa ... e verde toata , cu dealuri si lacuri si biserici frumoase. Am o prietena care sta acolo si imi povesteste, eu nu am fost inca ...poate ajung cind se va marita ea . In plus se maninca tare bine ...
Morcoveata mare bandit ... profitor ...
Deci sa intelg ca a venit caldura cit de cit si la voi .. prietena mea ( care sta la tara pe linga voi ) imi zicea ca e groaznic de frig si ca ei nu au oprit inca incalzirea . Si ca a plouat de Paste si ea a ascuns afara in curte ouale colorate sa le gaseasca copii dimineata si ploia a decolorat ouale hahahah ..
Irinush tu nu faci punte luni ?? al meu sot a profitat si iar sta acasa pina miercuri ... asa ca eu o sa cam trag chiulul de aici .
pa si week end placut ...
Cristina
una.. alta...
enn spune:
Da,Cri, soacra mea e o doamna moderna Cum socrul meu e muzician si ei au 3 baieti, ea īn tinerete n-a prea avut timp de propriile interese si recupereaza acum. Au fost de curīnd īn concediu īn Mexic si cum am avut inspiratia sa-i dau la sosire cadoul de Paste, o carte foarte frumos ilustrata despre sarbatori mexicane, cu reproduceri dupa tablourile Fridei Kahlo, retete etc., acum e foarte īncīntata de mine De altfel e o persoana retinuta de felul ei, dar e okay, ca nu comenteaza si nu se baga niciodata.
Si pentru ca ziceai ca pleci, īti urez de pe-acum Paste fericit!
E.
enn spune:
Uite ca era sa uit o veste buna: tocmai am vorbit la telefon c-o viitoare milaneza, o prietena de-a mea, care a primit de curīnd un job offer de la Unicredito. Mai trebuie sa-si termine doctoratul, asa ca nu se va muta decīt din toamna, dar e tare īncīntata de perspectiva. I-am spus deja de DC, sper s-apara si pe-aici, cīnd va fi mai relaxata.