HELP - SARCINA MOLARA!!!
Am mai discutat pe forum de acest diagnostic dar nu mi-a raspuns nimeni...
va rog din suflet daca aveti vreun remediu ptr. acest care a luat-o razna...
am avut aceasta sarcina anul trecut in August, acum sunt in asteptare deoarece nu raman ..
am invatat atat de multe lucruri de la voi..sper sa ma integrez in grupul vostru..
multumesc
pupici
Raspunsuri
mariana_flo spune:
Buna, si bine ai venit printre noi. Si eu am fost diagnosticata ca tine si am fost nevoita sa fac un chiuretaj sambata trecuta. Daca citesti mesajele postate de mine zilele trecute ai sa vezi ca am discutat putin pe aceasta tema. Cand o sa am vesti noi o sa iti scriu cu siguranta. Pana atunci... nu dispera. Scuza-ma, nu pot sa stau prea mult pe net.
laura miu spune:
multumesc f mult ptr. mesaj mary
stiu ca ai scris pe forum despre asta...am postat si eu cate cava la tine....ca doar avem ceva in comun si din nefericire nu ceva de bine...
quote:
Originally posted by mariana_flo
Buna, si bine ai venit printre noi. Si eu am fost diagnosticata ca tine si am fost nevoita sa fac un chiuretaj sambata trecuta. Daca citesti mesajele postate de mine zilele trecute ai sa vezi ca am discutat putin pe aceasta tema. Cand o sa am vesti noi o sa iti scriu cu siguranta. Pana atunci... nu dispera. Scuza-ma, nu pot sa stau prea mult pe net.
angiVa spune:
Cred ca eu sunt "veterana" pe forum la acest capitol (am avut sarcina molara embrionata in urma cu 3 ani), din pacate. Ca sa va mai linistesc un picutz, eu am mai ramas insarcinata anul trecut (deci aproximativ dupa 1 an jumate de la mola, avand in vedere faptul ca timp de 1 an mi-a fost recomandat sa incerc sa nu raman), dar din nu se stie exact ce motiv, s-a oprit in evolutie si aceasta sarcina. SIGUR nu era molara, pt. ca facusem la BetaHCG-uri din saptamana in saptamana si toate s-au incadrat in grafic si in plus mi-au facut si ecografii iar dupa chiuretaj analiza din probele prelevate la chiuretaj. Eu am suferit de o gripa foarte urata cu vre-o saptamana inainte de a afla ca e oprita in evolutie aceasta sarcina, si in plus mai am si tiroidita autoimuna care se poate sa fi influentat dezvoltarea corpului galben si sa fi dus la oprirea in evolutie a embrionului.
Deci sfatul meu este sa fiti optimiste dar nu naive, in sensul ca noi cele care am avut o mola ar trebui sa fim mult mai des verificate de medic dar numai in ideea de a preveni o situatie similara, atat cat se poate, si nici intr-un caz sa ne obsedeze aceasta "intamplare", si ii zic asa pentru ca in primul rand mola este rezultatul unui accident genetic la fecundare favorizat de anumite conditii de mediu.
De ex. eu recunosc ca am fost la mare in perioada in care am ramas insarcinata, si in necunostinta de cauza m-am expus prea mult la radiatiile solare, care sunt contraindicate la inceputul sarcinii, de unde probabil si "accidentul genetic". Sansele ca sa aveti dinnou o mola sunt exact la fel de mari/mici ca ale altei femei care n-a avut niciodata asa ceva (asa spun statisticile).
Cam asta ar fi, dar daca mai aveti intrebari, in masura in care stiu va raspund cu mare placere!!!
Pupici si fiti mai relaxate!
angi
laura miu spune:
merci angi,
imi pare rau ca ai avut deja si o a doua intamplare urata..
eu acum sunt mult mai optimista dar nu stiu cum voi fi cand o sa fiu din nou , cred ca o sa apara acea teama de un alt esec..
poate ca sunt diversi factori, eu depilda anul trecut cand am patit-o am fost in culmea stresului, supararii, a fost anul meu 'norocos'...
mie dr nu mai m-a pus sa fac BetaHCG-ul doar teste de sarcina, care acum intr-adevar ies negative..
nu mai stiu ce sa fac sau sa cred..
multumesc f mult pentru incurajarii sper sa fii si tu tare pe mai departe...
lala
angiVa spune:
Laura, pot sa-ti spun doar ca si testul de sarcina masoara tot nivelul beta HCG-ului dar din urina (analiza de sange se cheama beta HCG seric). Diferenta este doar pragul de sensibilitate care este mai scazut la testul de sarcina, deci la valori pozitive inca de beta HCG testul de sarcina poate iesi negativ deja (mai ales ca in urina cantitatea de hormoni e mai mica decat in sange).
Oricum, la cateva teste de sarcina succesive cu rezultat negativ e ok!
In legatura cu sarcina de dupa cea molara, este destul de greu, intr-adevar, dar te linisteste faptul ca-ti poti face aceasta analiza de betahcg si sa te asiguri ca nu este mola (exista un grafic pe net in care sunt scrise valorile normal de betaHCG in functie de varsta sarcinii, o valoare mai mare decat normal poate explica o sarcina gemelara iar daca aceasta nu se confirma ecografic atunci inseamna ca este o problema de de genul mola sau altele).
pupici,
angi
laura miu spune:
o gramada de lucruri mi-ai spus..pe care eu nu le stiam desi am avut ac mola...
dr meu a fost destul de rezervat in a-mi explica, el tot o tine ca nu s-a confirmat mola, ca la rezultat scrie de urmarit hcg-ul...
dupa parerea lui pot incerca din nou acum dupa 7 luni..
mai pus pe ganduri dupa ce am citi un raspuns de al tau dat altcuiva (mariana-flo, cred)..
ma duc de urgenta sa fac din nou betahcg-ul...doamne sa fie bine..
ai avut dreptate si al meu a fost in scadere...dar a existat ceva..
eu la ora actuala nu mai ma feresc, poate sa se intample oricand, doar dumnezeu ma mai protejeaza...
eu am crezut in dr. cand a zis poti.. si chiar asta am facut..
pupici angy
angiVa spune:
Laura, nu te stresa si nu te necaji de pomana! Daca medicul ti-a zis ca ai voie sa incerci dupa 6 luni poate ca stie el de ce. E posibil ca nivelul tau de betahcg sa fi fost mic imediat dupa chiuretaj. In cat timp a iesit negativ ????
Din cercetarile mele facute pe net am inteles ca intr-adevar e bine sa astepti 6 luni de zile, dar de atunci de cand iesie negativ betahcg-ul(respectiv testul de sarcina). Oricum nu te stressa, ca nu face bine la sanatate. Am gasit niste femei din USA pe un forum medical, care avusesera sarcina molara si din greseala una ramasese gravida inainte de 6 luni, si a nascut bebe sanatos. Altele au fost care au mai pierdut sarcini dupa mola , dar din cu totul alte motive si in final au avut bebei sanatosi. Totul e sa nu ne pierdem speranta ca intr-o buna zi Dumnezeu va considera ca ne-am chinuit destul si ne va lumina si noua viata cu un copilas.
angi
laura miu spune:
hai angi ca suntem caraghioase!!!
vorbim de ac subiect pe doua cai...nu conteaza
eu iti scrie si la mariana-flo si aici...
te-am zapacit de cap..
cred ca orice subiect deschizi dai de mine si de mola mea...
glumeam...
pe langa problema asta mai am c.p.3 probl., intru in sesiune, tb sa ma duc la serv.,tb sa platesc 5 rate la banci si colac peste pupaza si boul cu indemnizatia lui...cu toate astea tot sanatatea le acopera pe toate...macar asta sa fie buna sa le pot duce pe celelalte la capat..
scuze, sunt nervoasa acuma..
stiu ca par egoista si ca toata lumea are o gramada de belele mai mari
merci
pupici