Bebe simte durerile mamei?

Bebe simte durerile mamei? | Autor: Kehleyr

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am o intrebare si poate voi puteti sa ma ajutati... Daca eu am dureri in timpul sarcinii (contractii, sau abdomenul intarit), bebe le simte? In afara de faptul ca sunt periculoase pentru sarcina in sine, adica poti naste prematur etc, afecteaza cu ceva dezvoltarea copilului? Eu sunt in sapt. 26 si mi se mai intampla sa am uterul intarit sau dureri... (iau medicamente imediat, dar oricum pana isi fac efectul...)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Eu cred ca nu. Nu vad nici o explicatie logica pentru a se intampla asa ceva.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Probabil ca nu simte durerile mamei, dar cred ca totusi il influenteaza cumva, din cate am inteles nici lui nu-i e bine, simte orice disconfort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Categoric suferintele mamei se rasfrang asupra fatului, dar contractiile in a doua jumatate a sarcinii sunt chiar ajutatoare, atita timp cit sunt Braxton-Hicks, inseamna ca uterul exerseaza pt nastere, eu am avut contractii NEDUREROASE mereu, se intarea burta dar revenea imediat ce schimbam pozitia. Contractiile nedureroase nu afecteaza in nici un caz copilul, este suficient lichid amniotic in jurul lui, pt. a nu fi afectat.
Sarcina usoara in continuare.

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Salutare Kehler!

Tot ce pot sa-ti spun e ca eu sunt in 25 de saptamani si am si eu contractii Braxton-Hicks (nedureroase). Foarte rar simt ceva ca o durere de ovare, care ma tine putin. Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme pentru bebe. Important e sa nu ai contractii dureroase, sau daca ai sa iei pastilute, sa iti treaca. Incearca sa te plimbi mai mult si sa faci tot ce simti tu ca te relaxeaza.

Multa bafta si Doamne ajuta

Criso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Va multumesc tuturor... Deci daca ti se intareste burta, sunt contractii Braxton-Hicks? Eu credeam ca sunt tot contractii obisnuite, mie mi-a spus doctorul sa am grija sa nu am burta tare, si daca o am sa ma intind imediat si sa fiu cuminte... In afara de asta, mai am niste dureri care nu sunt de ovare, sunt localizate mai sus, cam in dreptul buricului, nu sunt intepatoare, si sunt destul de puternice cateodata... in general coincid cu intarirea burtii. Senzatia pe care o am eu este ca trebuie sa imi aduc genunchii la piept ca sa imi treaca... adica se simt mult mai tare daca stau in picioare sau complet intinsa. Si astea trec cu pastile/Indometacin, dar ma cam sperie... ca urmare dupa asa ceva imi iau cate o zi libera. Oricum maine ma duc la control la doctor si o sa ii povestesc si lui...

Mergi la inceput