Fetele din America (67)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cryssa29 spune:

Aparatul de care vb nu se pune in fereastra , e dintamai centrala, aerul vine din pod, de vazut nu-l vad, de auzit il aud( probabail ca centrala nu e generatie foarte noua, ptr ca, casa are 11 ani si a fost instalata la momentul respectiv).
Sanziana, felicitari ptr gradi....sper ca baietelul sa se integreze usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Neatza,
Crisa, respekt, am asumat in mod gresit ca ai busit parcarea pt ca eu am daramat stalpii aia de delimitare cu sedanul ; numai pt facut la dreapta esti almost there cu monstrul
Difera de la stat la stat, dar aici multi dau cu masini imprumutate; eu am dat cu masina mea si nu eram pe asigurare.
Aia cu aerul conditionat e o diferenta culturala, manifesta mai ales in zonele cu umiditate crescuta. Americanii nu deschid geamul din economie (conjointu meu a fost 2 ani in aer conditionat si am o imagine destul de buna asupra fenomenului). Isi pun humidifiere/dehumifiere si atat; nici AC-urile centrale nu schimba toate aer inauntru/afara. Eu suport mai bine caldura si umiditatea, ce ma termina complet e cat de tare se usuca aerul cand merge caldura, se usuca nasul, gatul, fatza e groaznic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

aida-o scuze, abia acum am vazut intrebarea ta. pe noi ne-au ocolit doua tornade, una la nord si alta la sud de noi,la distante relativ mici. am auzit ca au distrus ceva cladiri, s-au rupt multi pomi in zona, la noi nici macar crengute rupte ca alte dati n-au fost. doar am tras sperietura de rigoare in miez de noapte.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Llaura

Neatza,
Crisa, respekt, am asumat in mod gresit ca ai busit parcarea pt ca eu am daramat stalpii aia de delimitare cu sedanul ; numai pt facut la dreapta esti almost there cu monstrul
Difera de la stat la stat, dar aici multi dau cu masini imprumutate; eu am dat cu masina mea si nu eram pe asigurare.
Aia cu aerul conditionat e o diferenta culturala, manifesta mai ales in zonele cu umiditate crescuta. Americanii nu deschid geamul din economie (conjointu meu a fost 2 ani in aer conditionat si am o imagine destul de buna asupra fenomenului). Isi pun humidifiere/dehumifiere si atat; nici AC-urile centrale nu schimba toate aer inauntru/afara. Eu suport mai bine caldura si umiditatea, ce ma termina complet e cat de tare se usuca aerul cand merge caldura, se usuca nasul, gatul, fatza e groaznic.

De daramat n-am daramat nik, doar am atins tzutzuroiul...
Cum adik americanii nu deschid geamul din economie? ce te costa? Acum de ex aici nu este aer umed, este placut afara( 63F), putin vant, tocmai bine de aerisit....
Si eu suport caldura, insa de la AC am dureri de cap, nas infundat, dureri de urechi, mi se usuca si mie fata, gatul, unde mai pui ca stau si cu jacheta, sosete in casa....asta ptr confortul altora.....
Stiu ca aici oriunde te duci este AC, stiu ca tre' sa ma obisnuiesc.....insa io una nu-l gasesc tocmai nemaipomenit de benefic.
Din punctul meu de vedere nu are o contributie majora la introducerea oxigenului in casa. Se poate sa ma insel, sigur, insa cercetez....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Pai daca stai cu geamurile inchise izolezi casa si asa unitatea functioneaza mai putin timp si consuma mai putin.
Si barbatu-meu e foarte "calduros" si apar batalii pe termostat, dar sa stii ca mai castig si eu [:-)]
Eu vara stau cu neon + aer conditionat la servici, apoi saream in masina apoi in casa, la un moment dat nu am mai suportat si luam autobuzul macar o zi-doua, trebuie sa mai vedem si aer natural, lumina naturala.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lexi

care hurican, bre? nu zice la meteo ca se deschide sezonul abia de ziua copilului?

nu hurican mey, tornada, astea-s non-stop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

cryssa,

e ca la masina: cind dai dr. la aer conditionat trebuie sa apesi pe butonul de circuit inchis al aerului mai intii, altfel se consuma energie in plus sa racoreasca/incalzeasca aer pe care sa-l trimita apoi afara.

Laura,

eu cred ca as innebuni sa stau intr-un birou fara fereastra - nu suport neonul si lumina artificiala, in general!

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Llaura

Pai daca stai cu geamurile inchise izolezi casa si asa unitatea functioneaza mai putin timp si consuma mai putin.
Si barbatu-meu e foarte "calduros" si apar batalii pe termostat, dar sa stii ca mai castig si eu [:-)]
Eu vara stau cu neon + aer conditionat la servici, apoi saream in masina apoi in casa, la un moment dat nu am mai suportat si luam autobuzul macar o zi-doua, trebuie sa mai vedem si aer natural, lumina naturala.

ahaaaaaa....m-am mai luminat ...lol....io castig tot timpul in batalia cu sotul ptr termostat, insa nu am spor cu soacra....confortul ei primeaza....

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iuliana

Si mai am o intrebare. Sa zicem ca aleg Montessori. Se merita sa fac 13 mile pina acolo (asta inseamna cel putin juma de ora in trafic pe sens) pentru program de 3 ore de 3 ori pe saptamina sau sa aleg Kindercare care e la 1 mila distanta? Nu stiu pe ce criterii sa aleg gradinita, avind in vedere ca la Montessori pretul e de 325.00$ pe luna/3 half days, iar la Kindercare e 98$ pe saptamina/3 half days. Poate ma ajutati voi, mamicile mai cu experienta.

iuliana, eu te-as sfatui sa mai cauti, poate gasesti ceva "intre". pe mine nu m-a incantat niciodata montessori,am preferat sa-l introduc intr-o atmosfera tipica, asa cum este la scoala- iar kindercare mi s-a parut cam superficiala, dac-or fi aceeasi ca aici. nu se poate sa nu fie vreun private preschool cu orar plin si sa nu te usuce la buzunar.

Mergi la inceput

cryssa, pai e clar, problema ta e de fapt cu soacra.
nu va puteti muta?

Mergi la inceput