Aici, in Olanda (14)
Raspunsuri - Pagina 18
adinag spune:
Merci de informatii, chiar te rog da-mi mai mult pe PM!
Nu stiu, asa ciudat nu mi se pare mie toata treaba, dar probabil sunt de mult in "vest" si cu multe chestii obisnuita.
In Austria te intreaba daca vrei epidurala sau nu, insa intr-un spital considerat bun se incearca fara. Eu nu am vrut nimic, dar asa-si io, mai incapatanata . Tocmai din motivul ca am vrut sa simt toata nasterea . deci asta nu-i asa o problema ptr mine (ma rog, la sfarsitul celor 26 ore cat a durat de la ruperea apei pana la aparitia fetei nu mai stiam cine sunt, dar asa-i daca sunt incapatanata...)
Cu spitalul si aici e ciudat. Trebuie sa te anunti din timp la un spital, la unele cel tarziu cand esti in luna a treia, ca dupa aia nu mai au locuri libere
pe mine m-a costat fiecare eco (una parca era gratuita). nu mai stiu cat, vreo 30 euro pe bucata. deci destul!
spitalul nu te costa, doar daca vrei moasa ta te costa ea si trebuie sa fie acceptata la spitalul respectiv. daca nu, esti la mila lor si ai ca mine vreo 3-4 moase diferite ca nici nu mai stii cu cine sa vorbesti!
vizite acasa in timpul sarcinii nu exista nici in Austria, nici nu stiam ca exista! in RO se fac?
medicamente dupa nastere eu tot asa stiu ca nu e bine sa se dea, am luat doar fier si vitamine, dar astea nu-s medicamente.
cezariana la cerere nu prea face nimeni nici aici, ceea ce personal nu ma deranjeaza, n-as vrea in ruptul capului. mie ar fi vrut sa-mi faca dupa vreo 20 de ore de spital, da' eu n-am vrut... stiti voi, incapatanarea!
dar nici aici nu se practica, doctorii care fac asta sunt vazuti destul de rau!
ce sa zic, chestiile astea pentru mine ar fi ok. numai cu ajutorul financiar in primii doi ani nu ma pot imprieteni!
Si cum este sistemul medical pentru copilasi in primii lor ani de viata?
sa ma ierte toata lumea ca intreb asa mult, dar imi fac si eu ganduri si dupa cum sunt planurile e foarte probabil sa vina al doilea BB (daca da Dumnezeu) peste vreo 2 ani in Olanda, si vreau sa stiu ce ma asteapta!
va multumesc mult! Pupici!
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
bb_alinus spune:
Scriu rapid: deci Adina daca esti incapatanata cum zici si suporti durerea, atunci nu cred sa ai probleme cu nasterea in Olanda.
Eu am ca termen de comparatie Franta, unde am si nascut si...nu se compara. A ost exact cum visam sa fie:)Francezii sunt pe principiu ca daca se poate fara durere, de ce sa facem altfel! ... Cum imi zicea o asistenta din maternitate: medicina a evoluat atat de mult incat avem mijloace sa facem totul mai usor si fara durere, de ce sa ne chinuim ca bunicile noastre?
Mie una nu imi place in Nl:
-ca nu poti sa sti spitalul unde o sa nasti deinainte;
-ca nu poti sa ai un gineco al tau cu care stii ca o sa nasti;
- ca nu poti fi sigur ca o sa ai epidulara daca o ceri;
- ca nu exista clinici private;
- ca atunci cand ai contractii si vrei totusi sa mergi la spital trebuie sa iei toata lista la rand ca sa gasesti un loc liber
- si ma opresc aici ca deja ma repet cu ce se scria inainte
Apropos, eu in Fr plateam 80 eur ecografia - si am facut cate am vrut ( cam vreo 5 daca imi aduc bine aminte)
Nasterea - a trebuit sa fac cezariana pana la urma- a fost 750 eur
Epidulara- 400 parca, nu mai zic spitalul, si altele...
Ideea e ca, avand o asig medicala buna ( si scumpa dar impusa de job) am fost rambursata o mare parte din cheltuieli. Dar am avut posibilitatea sa aleg o clinica privata...pe cand in Nl nu exista aceasta optiune!!
Asa ca - daca tot m-am intins- si in Fr sau peste tot in lume exista conditiile din Olanda, insa ca diferenta, in Olanda nu ai acest sistem privat pe care sa il poti alege daca vrei si iti permiti!
De competenta medicilor nu vorbesc ca nu stiu decat din auzite. Remarc insa ca in general, comunitatea franceza pe care o cunosc aici cam evita sa se duca la doctor in Olanda. Toti merg in concediu in general sa consulte un medic de-al lor...pt dinti, generalist, etc.
De ce, nu stiu!
Gata, revin sa iti dau siteul pe PM!
Pa
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
anky spune:
Stati fetelor,ca nu e chiar asa.Uite eu am nascut in spital,am stiut de la inceput ca am sa nasc in spital,daca le spui clar ca vrei sa nasti in spital vei naste in spital.Cind am ramas prima data gravida am mers intii la moasa,ea m-a trimis la spital pt. eco si eu am zis atunci,no stati voi linistiti ca io numa aici o sa vin de acu incolo,si asa am si facut,atunci mi-am facut programarea la alt doctor nu la cel cu care am nascut.Primul copil l-am nascut prin cezariana cu actualul meu doctor.Cind am ramas a doua oara m-am dus direct la el,oricum trebuia sa nasc in spital avind o cezariana anterioara.Cezariana nu se face la cerere dar epidurala se face daca tu o ceri si tre sa fi foarte ferma.Poate vi se pare uimitor dar mie doctorul mi-a facut de fiecare data ecografie,si in prezent a ramas ginecologul meu,nici nu mai sun la doctorul de casa ci imi fac direct programare sunind la spital sau facind programarea direct pe siteul spitalului.Uitati aici ca sa nu ziceti ca vorbesc aiurea
http://www.flevoziekenhuis.nl(afspraak maken).Deci nu e chiar asa,tre sa ai un pic de tupeu ca daca lasi dupa ei sigur nu rezolvi nimic,sint de acord.Faza cu spitalul ca nu au loc nu e adevarata,din moment ce esti inscris la spitalul respectiv,acolo mergi.Mentionez ca am nascut ambii copii cu acelasi doctor,sigur normal nu este posibil dar eu i-am spus ca nu vreau sa nasc cu alt doctor ca numai dinsul e bun si numai pe el ma bazez(deh..l-am ridicat in slavi)bla bla..,el mi-a spus ca daca este de garda o sa faca tot posibilul sa vina sa ma asiste si norocul meu a fost ca chiar era de garda.A mers sotul meu sa il caute si a spus ca imediat ce isi termina treaba vine la mine,a si venit si m-a asistat la nastere.Un doctor super de treaba caruia chiar i-am zis sa traiasca o suta de ani si pina iese el la pensie eu numai la el am sa merg,era tare incintat.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
anky spune:
Pe mine ce ma enerveaza aici e doctorul de casa,o timpenie si pierdere de vreme.
danyce spune:
Of, Anky, tupeu am si eu destul, dar de 2 luni si jumatate ma lupt cu morile de vant sa obtin o programare la ginecolog.Pe medicul de familie imi vine sa-l impusc deja ca nu-mi da hartoaga aia desi m-am dus cel putin o data la 2 sapt pe la el, mereu cu aceeasi rugaminte.La spital am sunat de nenumarate ori sa fac programare, dar nu se face fara biletul de trimitere de la medicul de familie.M-a trimis in schimb la ecograf de 2 ori pt a-mi examina partea inferioara a abdomenului, de fapt ovarele si uterul.Am avut un chist, a disparut, dar eu raman cu o senzatie aiurea.Acuma cica ma trimite la fizioterapieca poate mi s-a lasat uterul si bla-bla, nici el nu stie de capul lui (diagnosticul asta mi-l zisese sora-mea ca fiind una din posibilitati, cea mai plauzibila dupa ea;de fapt eu i-am pus cuvintele in gura la nenea "desteptu'" ca el se tot tanguia doar ca "oh, da's zoooo moeilijk;wat zou het kunnen zijn?"...iar eu ma grabeam la servici).Am sunat un alt medic sa-l schimb pe asta,dar mi-a zis ca nu pot schimba medicul fara sa fi facut ceva scandalos medicul actual si fara sa am dovezi in aceasta privinta.Si dreptul meu unde ramane?
In rest, intr-adevar se stie de la bun inceput spitalul in care nasti si poti opta pt varianta asta, dar am auzit ca platesti destul daca nu e caz clinic (la mine a fost cezariana de urgenta, ceea ce m-a scutit de cheltuieli, insa stiu ca economisisem din tp pt nastere).Si eu am incercat sa merg la ginecolog pe perioada sarcinii,dar cica aici nu se practica asa ceva.Asa ni s-a spus la ecografie, ca si eu tot atunci m-am informat.
Revin zilele astea, fetelor.Acum fug la nani.Va pup,
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
carmita_baby spune:
Salutare fetelor
Danyce multumesc mult pentru raspuns, crede-ma ca si uitasem ca te-am intrebat. Peste vreo 9-10 luni imi iau si eu cetatenia si voiam informatii de la cineva care a trecut prin asta de curand. Imi zicea o prietena zilele trecute ca cica te-ar mai suna si acasa pe neastepate ca sa-ti testeze cunostintele de limba. Insa mie una chestia asta cu sunatul mi se pare o aberatie, ca doar de aia am dat si luat NT2` ul, ca sa ne testeze.
Anky cand ziceai ca treci prin Antwerpen?
Sa aveti o zi frumoasa
Mello motanelul iubit
anky spune:
Carmita,intitial am planuit plecarea in septembrie,dar ai mei renoveaza casa si inca nu au terminat.Nu au terminat pentru ca bunica-mea a cazut si a fost operata,acu tre sa se ocupe si de ea deci vom pleca in octombrie.Bine ca e ok,are bunica-mea un curaj la 85 de ani..,mi-as dori sa ajung la virsta ei si sa am curajul ei.
Tu locuiesti in Antwerpen sau in Bucuresti?
danyce spune:
Anky, in primul rand sa-ti traiasca bunica inca mult timp de acum incolo!Chiar cred ca esti un "bof kont".
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
carmita_baby spune:
Anky eu locuiesc in Antwerpen, insa vreo 2 saptamani le-am petrecut in Romania si atunci cred ca mi-am schimbat adresa la profil. Multumesc ca mi-ai reamintit
Tu ziceai ceva de o plecare, dar presupun ca in Romania sau ma insel? Sa-ti traiasca bunicuta curajoasa
Mello motanelul iubit