Aici, in Olanda (14)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Uf fetelor dar nu e deloc atmosfera pe aici...nimeni nu mai baga nasul la subiect! Sa fie de la vacanta? Poate...
Sper sa ne mai animam dupa vacanta atunci, eu va pup si va zic pe curand! Poate...

Alina si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Alina, eu mai trec pe fuga pe aici, dar nu prea am timp de scris si nici nu mai vad posturi noi, asa ca...mea culpa.
Noi suntem bine, eu vin seara pe la 6 si ma ia Alma de fresh, ma alearga pana pe la 9-9.30, iar apoi cad lata.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna seara , da va cred ca aveti cu altceva de facut decat sa fiti pe aici la fel ca mine dealtfel .
Si pe mine ma oboseste Mandy si mai ales noua casa , insa eu zic ca merita . Fetele eu vroiam sa va zic ca am chef de scoala si cred ca am sa ma apuc de niste studii pe baza de masaj si terapii naturiste si poate cu timpul imi deschid un cabinet .
Voi ce ziceti unde sa ma apuc de cautat informatii
Va doresc o seara buna !

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/alina121alina/my_photos

Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 15 luni

http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
olanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Buna fetelor,ce mai faceti?.Noi sintem tare ocupati,nu prea mai avem timp de nimic,in plus am fost si la nunta lui cumnata-mea.Am pus niste AICI.
Ah..si sint tare happy ca am reusit sa dau jos 7 kg,mai am inca citeva de dat jos pina sa imi ating targetul de 56 de kg,atita cit aveam inainte de copii...
Alina Maria,spor la treaba in continuare cu casa.
Lena,se pare ca esti deja in Romania,sa ai o vacanta placuta alaturi de ai tai.
BB Alinus,te-ai hotarit cu ce pleci in Romania?
Danyce,cum merge cu serviciul.Almei,i-ai gasit bona pina la urma?

Hai, va pup pe toate,am o groaza de si calcat,nu am avut timp nici de asta si mi s-au adunat rufele de calcat cit un munte...

Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Anca, merci de intrebare. E foarte bine la servici, in continuare...atata ca nu-mi mai ajunge timpul pt alte activitati.Acum am avut si un proiect Orange in weekend, asa ca pauza la calcat si daca tot asa o tin mi se aduna o claie, nu o capita, pe weekendul viitor.Dar cred ca totusi o sa ma descurc eu cumva in cursul saptamanii, mai ales ca o trimit pe Alma in turneu, adica cu tot cu sora-mea (a venit de miercuri) la soacra, de unde vor pleca mai departe in echipa extinsa sa viziteze cate ceva prin tarisoara asta.Cam atata despre noi.
Am vazut pozele si nu ma pot abtine sa-ti laud copilasii, mai ales domnisoara de onoare.Chiar e superba Bianca in rochita alba cu floricele in par.Dar unde ati chefuit voi de ati si dansat???Intreb pt ca eu nu am avut parte de petreceri de nunta dansante si antrenante de cand ma stiu in NL.Tu ti-ai cumparat sau comandat costumatia?Iti sta bine in ea.Si zi-mi si mie cum de ai reusit sa slabesti atata ca si eu mai am de dat jos cel putin 5kg.
Suntem inca in cautare de bona pt o zi/sapt ca in rest o sa mearga d-ra la kinderopvang.Sa stii ca iese rentabil pana la urma.Am primit aprobare de la Belasting pt o parte din bani si inca o particica o primesc de la servici.O sa platesc vreo 300 de euro in final.

poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

buna fetelor,

va citesc din cand in cand, sper sa nu va suparati. nu stau in olanda, dar partenerul meu e olandez si ma intereseaza si pe mine cum vedeti voi olanda etc.
as avea o intrebare: avem un oarecare plan (dar nu-i fix) sa mergem candva in olanda (de tot, sau ma rog, nu numai in vizita...).
ce-as vrea sa stiu: care-i exact sistemul cand ramai insarcinata in olanda: 1. daca inainte ai lucrat 2. daca inainte ai lucrat part-time 3. daca inainte de sarcina nu ai lucrat
cat este alocatia de copil?
cum este treba cu nasterea? ce sisteme sunt acolo?
cum este daca vin sa zic cu un BB de cateva luni nascut in austria? primesc alocatie?

ajutati-ma, vreau sa fiu informata.

va multumesc si mai povestiti si voi cum vi s-a parut acomodarea in olanda, cum va impacati cu olandezii, ce va place si ce nu! cand aveti si voi timp...

va pup

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Adinaq, pai ai la intrebari, nu gluma.
1.Ai cam 3 luni liber, in tp asta mai primesti salariu cam 80% parca, pana la 6 luni max dupa nastere mai ai voie sa-ti iei liber, insa nu mai esti platita.Apoi e obligatoriu sa te intorci ca altfel poti sa-ti iei adio de la locul de munca.Si de concediul asta amarat ai dreptul doar cand ai contract permanent.
2. Cred ca si cand lucrezi part-time tot cam asa e, dar nu-s sigura.
3. daca nu ai lucrat nici nu poti pretinde vreun ban;eventual aveti tu si sotul ceva reducere la plata impozitelor la final de an.
Alocatia la copii e cam 176 euro/3 luni., asadar kk-mak.
Sa-ti faci o idee despre nastere in NL, citeste povestea Almei sau povestile celorlalte fete (Lena si-o scrisese candva, de restul fetelor nu-s sigura).Majoritatea femeilor sunt incurajate sa nasca acasa, poti insa opta sa nasti la spital, dar o faci pe cheltuiala ta si...e cam mare daca nu reprezinti un caz clinic, astfel fiind obligatorie internarea(de ex. cezariana de urgenta).
Cam atatea acum ca-s doar in trecere pe-aici.

poze yahoo

Mergi la inceput

Adina,daca lucrezi full time ai 4 luni liber(16 saptamini de concediu platit).Cred ca si pentru part time e la fel.
Despre alocatie, vorba lui Danyce kk-maca 176 euro pe trimestru.
Sistemul sanitar e aiurea,nu sint policlinici,spitale sau cabinete particulare,ceea ce este un total dezavantaj.
Sincera sa fiu nu iti recomand Olanda,mai bine ramii in Austria.Olanda nu mai este ce a fost cu ani in urma,situatia este din ce in ce mai aiurea,toate decurg in pasul 'melcului turbat',orice ai vrea sa faci parca dureaza o vesnicie,de multe ori esti tinut pe loc fara ca sa poti face ceva.
Danyce,nunta sa tinut in Wassenar la un hotel- restaurant si erau niste muzicanti care au facut un pic de atmosfera.Hainele le-am cumparat,nu le-am comandat.
Referitor la slabit,maninc legume,fructe,mult peste ,lactate si beau multa apa.Cind nu ajung la sala fac sport acasa pe un stepper lateral care ma ajutat foarte mult la slabit,imi pun muzica si pur si simplu dansez pe el.Eu mai am un hometrainer dar nu se compara cu stepperul lateral.A..si mai fac si niste abdomene.

Mergi la inceput

Uite aici mai multe despre alocatie daca esti venit din afara Olandei.
http://overheidsloket.overheid.nl/producten.php?p_id=194&scriptsup=false

Aici scrie ca trebuie sa complectezi un formular iar ei vor decide daca primesti sau nu alocatie.

Mergi la inceput

Am pus si noi cateva pozici cu familiuta noastra.

poze yahoo

Mergi la inceput