Aici, in Olanda (14)
Raspunsuri - Pagina 14
Oritje spune:
Buna fetelor,
Uite ca am ajuns si eu aici pe for, la invitatia Alinei si Amaliei. Si eu sunt din Olanda, unde stau de 16 ani si sunt mandra mamica a unei fetite care implineste 2 anisori in septembrie, Maud. Cred ca pe unele dintre voi v-am mai intalinit, nu-i asa Alina Maria (AlinaM)?!
Eu stau in Haga si sper sa mai vorbim pe aici...desi inca nu ma descurc tare bine cu forul asta dar ii dau eu de cap...
salutari, Ori
bb_alinus spune:
Ori bine ai venit! Vad ca ai gasit destul de usor!
Noi dormim de rupem azi, cu plaja de ieri si cu musafirii de aseara suntem...cazute pt patrie. Bine ca mai adie vantul un pic! Asa ca Amalia doarme de rupe iar eu tocmai am terminat o cutie mare de inghetata...si tot nu reusesc sa ma racoresc!
Anky, o sa ma interesez si de peuterspeelzaal insa m-am hotarat sa fac toate demersurile astea dupa vacanta, adica din septembrie. Asta e, nu o sa incep cursul in septembrie, o sa il aman 6 luni, poate o sa gasesc unul privat ( insa daca e asa de scump cum ziceati o sa il las si pe asta balta, ca noi nu beneficiem de reduceri de la primarie, am mai explicat eu intr-un post anterior de ce) si deci o sa le iau pe toate pe rand si...druk!
Apropos Anky, intrebasem de acel Mini pt ca tipa de la agentia imobiliara cu care am vizitat casa, cand l-a vazut s-a emotionat toata si sa vezi cu ce patos ne explica dupa ca e o vedeta nationala, super cunoscuta, bla, bla...
Iar despre mobila, ce nu inteleg e ca ni se promite o data de livrare si apoi ne suna si ne zic altceva foarte nonsalant, iar daca incepi sa te miri iti spun atat de ...druk ca e o data foarte rezonabila, de ce nu imi convine? . Iar masa si scaunele am acceptat sa le cumparam pe cele expuse in magazin, precizand clar ca le vrem repede ca nu avem pe ce manca acasa!! Ca altfel, pt unele noi ar fi trebuit sa asteptam intre 3-4 LUNI ca e vacanta...Dar lasa ca uite asa ne-am specializat in mancatul in poala ....glumesc, avem o masa si 2 scaune din plastic totusi.
Anky - hai ca tot pt tine am intrebari: vad ca esti din Cluj, este mai rentabil pt tine sa sa plecati din Frankfurt ? Adica locuiesti aproape de Fra? Ca si eu studiez piata, eu sunt din Alba si daca as gasi un zbor pana la Cluj sau Sibiu ar fi super. Stiu ca exista Munchen- Sibiu/ Cluj, insa de aici de unde stam noi nu cred ca exista ceva! Pana acuma am gasit doar Ams - Bud la un pret de...autobuz. 35 eur cu taxe cu tot doar dus!!
Hai va
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
anky spune:
BB Alinus,da pentru mine este mai rentabil Frankfurt-Cluj cu avionul si pretul este rezonabil.Cam 526 euro dus-intors pentru mine si copii.Am mai zburat eu Amsterdam-Viena si Viena-Cluj dar nu mi-a placut deloc cu Austrian Airlines,au servicii tare proaste.Ar mai fi Amsterdam-Budapesta si Budapesta-Cluj dar este mult mai scump si sincera sa fiu nu am chef de escala si asteptat prin aeroport.De aici si pina la Frankfurt facem cam 4 ore jumate cu masina.
Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05
anky spune:
Ori,bine ai venit.
BB Alinus,e ciudata mentalitatea asta olandeza,sincera sa fiu eu m-am cam saturat de stat aici,legile sint din ce in ce mai aiurea,mereu in defavoarea cetateanului care are un bussynes propriu,cica sa 'ii mentinem pe toti la acelasi nivel' ,mentalitatea olandeza...,ceea ce si pe sotul meu il calca pe nervi,el fiind olandez.Se implinesc zece ani in dec. de cind stau in Olanda,deci si pentru mine este 'hoogste tijd' pentru o alta destinatie.Sotul meu are mai nou in plan sa ne mutam o perioada in Dubai.Deh...ar fi o idee nu zic nu.
bb_alinus spune:
Buna Olanda!
Nu e nimeni pe aici? Noi nu prea avem chef de nimic, nici de iesit nici de stat in casa...
Anky sa stii ca nici francezii nu sunt mai breji la capitolul asta de...business. Sincer mentalitatea e acceasi: o gramada de taxe si legi ca sa descurajeze intreprinzatorul sau mai exact sa il mentina la un anumit nivel, destul de controlat...
Stiti cum e cu pediatrul pe aici? Se obisnuieste sa se mearga cu bebe la control o data pe luna unde sa il masoare si sa ii verifice reflexele, etc? Cum se zice la pediatru si...pe unde il gasesc?
Merci!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
lena spune:
bb alinus...kinderii pana la 4 ani cred se duc la consultatiebureau, asta e un fel de policlinica, ar trebui sa intrebi la asigurarile voastre de sanatate, oriucm o sa va repartizeze cred la cea mai apropiata de casa, sau la medicul vostru de familie...a ta e mica, i-ai facut toate vaccinurile?? acolo ti-o masoara si cantareste, cat despre olanda vazuta de expati sau straini, uite aici un site sa te documentezi pentru inceput www.undutchables.nl, daca citesti si cartea o sa vezi ca mare dreptate au oamenii...cat despre "nivelare" pai olanda chiar este mama "nivelarii"...asta referitor la clase sociale, nu inseamna ca frantza e perfecta ci numai ca unii se "muleaza" mai bine pe stilul lor, altii nu il prea inghit, atat.
Lena si t-rex Freya
anky spune:
Aaa.... mai frate,in sfirsit dupa patru ani de lupta cu birocratia firma noastra a cistigat procesul cu primaria Amsterdam si vom putea instala cel mai mare Led Screen din Europa de 120 m patrati in Amsterdam(Rembrand Plein).Imi vine sa ii ,patru ani de proces, iar descreieratii aia din partidul pedofililor au obtinut semnaturile cit ai zice peste dom-le...Pai e normal asa ceva...ooo am niste nervi....Acum sint curioasa ce piedici o sa ni se mai puna pina la instalare.Sper sa nu se mai trezeasca alti imbecili sa ne puna bete in roate...orice e posibil
danyce spune:
Anca, felicitari!Sper sa nu mai intampinati nici un fel de probleme.
Eu sunt revoltata pe sistemul medical.Am chist ovarian si dureri destul de aiurea uneori si tot ce am putut obtine e urmarirea evolutiei chistului.Nu mi s-a dat nici un tratament, noroc cu antiflamatoarele trimise de sora mea din Ro (ea e medic rezident acum)ca nu ma inteapa toata ziua ca sa nu ma gandesc numai acolo.
In rest, noi suntem bine.Nu prea suportam caldura, dar inca supravietuim.
La servici e super, ieri am fost foarte activa:mi-am facut toata treaba, am inceput si treaba pe luni, am asistat doua alte departamente ca si-au prins oamenii urechile cu clientii francezi, i-am pus la punct si dosarele sefului cand era in sedinta ca eu deja ma plictiseam si tot am avut cam o ora si jumatate pauza pe ziua de ieri.Si zau ca nu stiu cum de toti spun ca e asa de "druk", oamenii aia care sustin asa ceva au lucrat ieri pe jumatate pe cat mine si au avut numai jumatate de ora pauza.Da, dar ei o lalaiesc si nici nu-s atenti, n-au pic de initiativa.
Fug in oras sa-mi iau ceva camasute si papuci ca nu indraznesc sa ma prezint cu tricouri sexy la servici, iar sandalele mi s-au stricat sapt asta de cat m-am plimbat.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
anky spune:
Daniela,ti-au spus cit e diametrul chistului?.Daca e mic sa nu iti faci probleme caci dispare de la sine.
bb_alinus spune:
Neata fetelor!
Cum ati petrecut weekendul? La plaja, prin parcuri?
Noi am fost cam lenesi, dupa ce am alergat de ne-au sarit capacele sambata ca sa gasim o canapea, in final am gasit una super faina insa neconvertibila cum vroiam dar nu-i bai, duminica ne-a fost lene sa ne mai miscam pe undeva...
Ori, uf, uite de aia nu v-am sunat si acuma imi pare rau...
Anky, felicitari pt reusita contra sistemului!!! Ce e un Led Screen si la ce foloseste? Scuze pt ignoranta!
Lena, deci consultatie bureau e o policlinica zici? Ca mie dr de familie mi-a zis sa sun acolo pt un pediatru si o sa imi zica ei ce si cum.
Fetelor eu v-am mai zis odata, cum nu suntem luati in evidente de primarie pt ca avem un alt statut aici( nu intru in detalii) nu beneficiem de nimic: reduceri la cresa, la cursuri de olandeza, la consultatiebureau... de asta adun informatii de la voi sau de unde apuc. Am fost la primarie sa cer detalii pt una alta si fain frumos m-au trimis sa ma inscriu mai intai.
Acuma sa nu intelegeti ca suntem ilegali aici, ba suntem prea legali daca pot zice asa
Danyce, sa stii ca sunt impresionata de evolutia ta la servici...pai cu asa stiluri de munca à la relanti... eu cred ca mai intai m-as enerva de-o tura!
Cat priveste chistul, eu sper sa nu fie ceva grav si...Si iar un exemplu de "medicina olandeza" o fi bine o fi rau ca sunt asa de lejeri in a trata? Dzeu stie!
Eu una ma mir de taria femeilor de aici: ieri am vazut una insarcinata mai sa nasca pe bicicleta iar in fata avea ca un fel de cos in care avea inca 3 copchii, si pedala nene, n-avea treaba!
Dar celelalte fete olandeze pe unde sunt? Or fi in vacanta?
Va pup si va urez o saptamana buna!