Aici, in Olanda (14)
Raspunsuri - Pagina 13
lena spune:
anky atunci asa se cheama...eu o duc pe freya de aproape un an la tanti asta si asa am gasit-o pe marktplaats si nimeni nu m-a corectat, nici macar ea...deci sunt confuzata acum, care e diferentza ca ma duc sa o intreb de ce nimeni nu m-a corectat...inteleg dupa ce m-am uitat in dictionar, ca oppas vine la tine acasa??...pai eu o duc pe fii mea la ea...bleah ma enerveaza ideea...adica nimeni nu s-a sesizat sa ma corecteze pana acum...si traiam asa cu ideea asta...deci asta la care o duc eu este gastouder??
anyway thanks,
vai de sufletul meu cu olandeza asta, mai ales cu cuvintele astea lungi care-mi mananca nervii...acuma ce sa zic si eu am inclinatie spre limbi straine, dar cred ca mi s-a pus pata pe nederlandse taal si sunt asa exact pe dos, adica cu cat imi zice mai mult popor, inclusiv al meu sa vorbesc in olandeza cu atat, mi se face mai mare greatza vis-a-vis de limba!!
hahahahahaha... pai bb alinus nu am scris eu mai acu ceva pagini cand ti-am povestit ca aici totul decurge in secole, ca astia se misca ca melcii...pentru mine, venita direct din bucuresti, cu agitatie si mereu pe fuga, aici mi-au murit neuronii cu "incetineala" lor, si ca sa programezi o intalnire dureaza secole, cu asta sincer cred ca nu o sa ma invatz niciodata...gandul care ma salveaza e ca voi gasi totusi o solutie in viitor sa scap din "purgatoriul" lui dante spre alte meleaguri mai pe "gustul meu"!!
ati vazut ca judecatorul ala cu un singur neuron a aprobat partidul pedofililor, vai ce scarba mi s-a facut...cand am auzit.
eu mor de cald, voi cum facetzi fatza??
dana lucia concediu placut!!
bb alinus...las ca va fi placerea ta sa pronunti "g" ca un h, dar asa mai cum ti-ar veni sa scuipi parca ai avea ceva in gat...hehehe la mine in zona, provincia overijssel se pronunta foarte harait, si eu pronunt asa soft, belgisch...mor astia pe aici, hihihi, dar fii mea n-are frate nici o problema!!
Lena si t-rex Freya
anky spune:
Lena,am scris asta doar pentru ca sa stie Alina unde sa caute.Sper ca nu te-ai suparat pe mine.
Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05
lena spune:
quote:
Originally posted by anky
Lena,am scris asta doar pentru ca sa stie Alina unde sa caute.Sper ca nu te-ai suparat pe mine.
nu anky evident ca nu numai ca ma enerveaza ca daca gresesc nimeni nu se sesizeaza, adica m-au lasat asa in ceatza si e aiurea(adica e bine ca m-ai "luminat")...in sensul asta...ca si daca mai bag cate o propozitie in olandeza, asta catre vanzatoare sau barbate miu tot asa, daca inteleg nu se straduiesc mai departe sa ma corecteze daca am gresit gramatical sau semantic!!
Lena si t-rex Freya
anky spune:
Lena,ok,vroiam sa te intreb daca ati fost pina la urma in Dubai,um ti sa parut?.Noi o sa mergem in noiembrie din nou.
Danyce,cum a fost prima zi de lucru?.
bb_alinus spune:
Intru sa va spun si eu seara buna si...sa imi vars oful nitel: cum e domle posibil ca de fiecare data cand apelam la serviciile de aici sa ni se intample cate ceva??
Va ziceam de cartile de credit pe care le asteptam si acuma,cica mai dureaza inca 4 (PATRU) saptamani, de masa si scaunele promise ca vin intr-o saptamana si acu' cica in 3, am cumparat masina de spalat si de uscat, au venit sa o monteze si au uitat sa insurubeze ceva de ne-am plimbat pe la reprezentanta nu stiu cat, iar azi vine instalatorul sa repare masina de spalat vase, se fataie un pic in jurul ei si ...gata! da' de unde, masina tot nu merge , culmea ca vazusem de cand era nenea aici dar nu vroia sa ma creada nicicum...si-a plecat in neamul lui.
Mey, oare pt ca e vacanta sau sunt eu mai ghinionista?? Ca ma lasa rapid nervii in cazul asta
Dar hai sa vedem si partile bune: sunt tare sociabili si ...cam atat ca altceva nu imi vine
Danyce, nu ai timp sa ne pove si noua cum e la munca?
Fetelor, am scris la un subiect aparte, azi am fost sa vizitez gradinita de langa noi, impresie buna dar nu sa ma dea pe spate, zic rapid partile rele ca mie astea imi sar in ochi: caldura mare in incinta, eu una nu reuseam sa respir iar tanti directoare amabila da' nu foarte vorbareata, trebuia sa scot cu clestele informatiile de la ea. In rest, lugu, lugu pe langa Amalia mea, ca ce mare e, ce motricitate buna are, bla, bla... Toata distractia costa... 900 eur pe luna, mie mi se pare mult pt 3 zile pe saptamana, asa ca ne mai gandim. E mult, voi ce ziceti?
O sa incep sa ma interesez de ce imi ziceti voi: oppas si gastouder.
Fetelor vorbeati de concertul Madonei, Anky parca tu ziceai, am vrea sa mergem si noi in septembrie! Mai vine cineva?
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
danyce spune:
Alina, ce scumpa esti!"Gefeliciteerd!" e "La multi ani!", se pronunta "gefelisiteerd" (cu o combinatie de "g/h" grohait).Si, dupa cum foarte bine zicea Lena intr-un post de acum cateva pagini, ca activitatile olandezilor sunt cam "au ralenti",vin si eu sa subscriu la cele spuse de ea. Un exemplu mic de la job. Se cam plangea lumea ca e "druk" tare pe la firma (asta inseamna ca oamenii nu-si vedeau capul de treaba), dar ei se plimbau in voie ca multe cica pot sa astepte. Eu am primit la un moment dat un teanc de dosare cu acte sa le prelucrez in sistem si la un moment dat m-am trezit cu biroul gol, oamenii erau la cafea.Am trimis eu faxuri la vama si am trimis camioanele la portile de incarcare (prin sistemul IT, nu altfel), am schimbat pozitia cutiilor in depozit (tot oe PC), am semnat hartii, oamenii din depozit si soferii veneau dupa acte, insa seful si-a amintit sa controleze ce-am facut abia cand a vazut ca a disparut teancul si m-am apucat de "camioanele" de maine dimineata si, cum era alta mancare de peste, l-am intrebat cate ceva.El era in continuare super druk.
Multumesc fetelor pt interes si pt cuvinte!E super la job, sunt inconjurata numai de barbati in departamentul in care lucrez si am muuulta treaba, dar si mai multe de invatat.Pana in sept trebuie sa fiu la curent cu tot ce misca-n firma, nu numai in dept meu, ca sa pot functiona la maxim si sa vad cum ma mai orientez pe viitor.Ii corectez emailurile sefului in olandeza si m-a pus michiduta sa-i spun sefului ca manualul cu operatiuni de export in engleza e cam gresit (deh...engleza olandizata)...dar mi-am facut-o cu mana mea, pardon, cu gura mea, asa ca o sa am ce corecta.
Dana_lucia, vacanta placuta!Si mie imi plac limbile straine
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
anky spune:
BB Alinus,de ce nu incerci si la peuterspeelzaal,2 sau 3 zile pe saptamina.La peuterspeelzaal copiii au mai multe activitati decit la un dagverblijf.Nu costa mult pentru doua zile,cam 51 de euro pe luna.Nu stau decit trei ore dar in timpul acesta educatoarele se ocupa foarte bine de copii,deseneaza,cinta in cerc,danseaza,modeleaza tot felul de chestii din plastelina,confectioneaza tot felul de obiecte din carton,hirtie,plastic.E dragut,acuma de inchidere de an au confectionat cite o chitara,un pasaport si bilete de avion.De ziua mamei au confectionat cite o cutiuta de tinut bijuterii,tare mindra am mai fost eu de cadoul confectionat tocmai de minutele ei.
Referitor la mobila si noi am asteptat cam tot 4 sau 5 saptamini,in cazul asta nu prea ai ce face.In ceea ce priveste masina de spalat cam tre sa te tii de capul lor ca altfel nu rezolvi nimic,asta e valabil cam in tot ceea ce vrei sa faci aici in tara morilor de vint..
anky spune:
BB Alinus,intrebai de un comic Mimi,sicera sa fiu nu am auzit,nu stiu ce sa iti spun.
Concertul Madonei este pe 3 si 4 septembrie iar biletul costa cam 125 euroi.
Danyce,aaa..asa intre barbati esti regina,numai sa nu lucrezi cu niste olandeze invidioase pe faptul ca ai avea o pozitie mai buna ca ele.Sa vezi atunci distractie....si ce mai pui atunci cind te intelegi bine cu seful.
lena spune:
bb alinus repet nu e chestie de vacantza, trebuie sa te invetzi sa te tzii de capul lor ca altfel ei sunt cam aerieni, asa, nu de rea-vointza am dedus eu, ci pentru ca asa e "spiritul natiunii"...mai cu capu in nori!!
de cate mii de ori m-am lovit de faptul ca trebuie verificate, ordine de plata, cuvinte scrise de ei aiurea pe facturi sau contracte, asta e...pana la urma invetzi tu "regulile jocului"!!
anky n-am fost caci am putut face proiectul de-aici doar cu niste imagini de-ale lor in adobe photoshop...mey la madonna as veni daca sunt aici, si nu in ro!!
Lena si t-rex Freya
anky spune:
Fetelor aveti aici linkul pentru bilete la concertul Madonei
http://www.ticketunlimited.nl/?gclid=CIT8yN3wnYYCFSBBMAodAX8Yzw
Si noi planuim sa mergem in Ro cam prin 10 septembrie dar inca nu e sigur.Oricum vom zbura de la Frankfurt direct la Cluj.