Aici, in Olanda (14)
Raspunsuri - Pagina 11
danyce spune:
Anky, multumesc!voua, Biancai si lui Cris.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
bb_alinus spune:
Daniela, merci de primire! Draguta ca de obicei. Si felicitari pt jobul mult visat! Ce fel de job daca nu sunt indiscreta?
Cat despre acomodare...mai vedem, deocamdata ma simt tot turist si abia astept sa ma intorc ...acasa. Inca nu realizez ca acuma aici e casa mea...
Zici ca esti de 4 ani aici, tie cat timp ti-a luat sa inveti limba olandeza? Eu deocamdata nu reusesc sa ma apuc. Dar din septembrie incep un curs - asta daca gasesc vreo cresa sau daycare care sa o accepte pe miss.
Si pt ca am avut un pic de timp, m-am delectat cu emotionanta poveste a Almei...Frumos ai mai scris!Sa iti traiasca!
Alina
Dantje spune:
BB bine ai venit pe pamant neerlandez,si pastreaza aerul de vacanta ca e super.
Danyce felicitari pt job,ma bucur pt tine si succes.
Monica sunt ceva variante cu locuinta,depinde daca vii pe line de servici incearca si pe woningbouwvereniging.nl.
Fetele noi plecam in tara sambata daca vreti sa va duc sau aduc ceva dati un semn.
Dantje & Martijn
anelize spune:
Buna ziua olandezelor.
Eu sunt la Amsterdam si am o intrebare: unde anume gasesc pe aeroportul Schiphol locul de securizat bagajele (invelitul in folie) pt ca nu prea am timp sa alerg sa il caut.
Va multumesc.
dana_lucia spune:
Bun gasit tuturor! Desi sunt membru DC de mai bine de un an, iata doar acum ma inscriu si eu in grupul vostru.
Pentru inceput, salutari si toate cele bune de la,
Dana Lucia si Alberto
dana_lucia spune:
Anelize incerc eu sa iti raspund, cred ce acea sectiune cu bagaje este chiar pe partea opusa zonei de check-in a KLM-ului daca nu ma insel. Bafta!
bb_alinus spune:
Buna noaptea olandezelor!
Dantje, eu sper sa nu ma mai simt multa vreme turist ca altfel stau tot cu gandul de intors . Oricum, vorbind de aerul de vacanta, nu ma asteptam sa fie atat de multi turisti pe aici, plaja atat de plina si apa atat de buna de balacit!
Anelize, sper sa iti raspunda cineva la intrebare, eu nu stiu ca nu m-a interesat ambalatul de genul asta al bagajelor.
Dana Lucia bine ai venit in grup! Nici eu nu sunt de mult timp aici, de vreo cateva saptamani si pot sa zic ca e cam liniste... Poate scriem noi mai des!Ca eu mai mult scriu la fetele de la Italia Tu unde stai? Esti demult in tara lalelelor?
Vise placute,
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
danyce spune:
Bb_alinus, nu e un secret jobul meu, ciudat e doar ca de fiecare data cand ma intalnesc cu managerul de la firma mi se schimba atributiile, si se mai inmultesc. Am cateva atuuri importante:limba franceza si romana (sunt native speaker de romana si au filiala la Ploiesti, plus engleza la nivel superior (desi lb asta nu e o problema acolo, cam toti o cunosc), in plus sunt singura din firma care stie bine franceza si respectiva firma are 1500 de angajati), tineretea, entuziasmul si cunostintele generale comerciale.Asa am ajuns dupa 3 interviuri de la o simpla functionara in birou (postul pt care m-au chemat la interviu) la international customer service si administratie(interviul 2)si apoi la mana dreapta a leaderului echipei administrative (cica se asteapta directorul sa-i iau locul acestuia in viitorul apropiat) de la Departamentul de Logistica (e vorba de firma de transport international Wim Bosman, foarte cunoscuta in Europa). Acum om trai si om vedea, vorba aia.Pana una-alta, eu incep luni treaba si ma gandesc deja cu groaza daca nu ma trezesc iar cu o alta functie pe cand ajung acolo:)))))Lasand gluma la o parte, mie inca nu-mi vine a crede ce mi se intampla, mai ales ca am solicitat de cam un an in stanga si-n dreapta si aici am trimis o solicitare deschisa, neasteptandu-ma la nimic, eventual sa fiu contactata peste jumatate de an sau asa ceva.Asteptarile staffului din conducere sunt mari si sper sa pot functiona la nivelul dorit de ei in sistem.
In ceea priveste invatarea limbii olandeze, am facut-o foarte repede...am inceput scoala de limba la nivelul 3 si am terminat cu nivelul 4, plus diploma NT2 in mana dupa 6 luni de zile de invatat pe cont propriu si dupa metodele proprii (pe "profii" de la scoala, niste native speakers voluntari,dar nu profesori de limba olandeza, nu m-am putut baza la explicatii).S-ar putea sa ai mai mult noroc la profesori. Eu oricum te sfatuiesc sa profiti de timpul petrecut de la scoala sa inveti cat mai repede.Totul depinde de tine.Iti tin pumnii si iti urez bafta.Iti urez bafta si cu fetita, sa gasesti o bona sau ceva. Tu te duci la scoala prin intermediul primariei, ca nieuwkomer si-ti platesc ei cursul sau cum faci?Eu asa am facut.Ca daca e asa s-ar putea sa-ti plateasca ei o parte din costuri si ai primi si de la Belasting ceva bani inapoi (destui de multi, daca doar sotul lucreaza).Daca ai sti putina olandeza, ai putea arunca un ochi pe www.toeslagen.nl.
Dantje, merci mult.
Anelize, imi pare rau ca nu te pot ajuta.Chia nu stiu sa-ti spun.
Dana_lucia, bine ai venit in clubul nostru!
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
bb_alinus spune:
Wow Danyce, impresionant parcursul tau in firma...iti doresc la cat mai multe promovari! Si unde mai pui ca iti poti folosi si romana! Asta chiar ca mi-ar placea si mie
Tu ti-ai recunoscut diplome in Nl sau ai facut studii aici?
Cat despre invatarea limbii NL, m-ai lasat paf, zau! Zici ca ai trecut direct la nivelul 3? Pai inseamna ca stiai ceva dinainte, nu?
Eu o sa incep un curs in septembrie, este organizat de firma sotului meu, dar am inteles ca e destul de slabut si deci o sa ma inscriu si la un curs particular. Cat despre partea cu primaria pica pt ca noi suntem aici ca expatriati iar sotul lucreaza pt CE si deci nu avem de-a face cu primaria, fiscul din Nl... Doar in cazul in care eu imi voi gasi un job intr-o firma de aici(am drept de munca, of course ) trebuie sa ma inregistrez la primarie.
Si acuma veste buna: azi sun la o cresa sa intreb daca au locuri ( aveam emotii ca era primul telefon) si intreb daca ar fi posibil sa se gaseasca o zi sau chiar doua pe saptamana ( daca nu cer prea mult) pt bebelina mea si tanti imi raspunde raspicat: NU, acceptam numai minimum 3 zile pe saptamana. Am crezut ca nu aud bine! Si sunt locuri pt 3 zile pe sapt? Da, mi se raspunde... Pai ok, gata hai sa ne intalnim sa vedem ce si cum. Asa ca marti ma duc sa vad despre ce e vorba. Ar fi prea de tot sa gasesc asa din prima!
Insa acuma parca mi se pare cam mult 3 zile pe saptamana nu de alta dar eu nu lucrez si nici perspectiva anul asta nu am si ma intreb daca nu e pacat sa o tin pe miss departe de mine asa, fara motiv... Sunt in dilema, poate o sa deschid un subiect separat pt asta!
la toate si we placut va doresc!
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii