Aici, in Olanda (14)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

Merci de raspunsuri! Nu imi fac probleme cu acomodarea, doar cu mutarea. Vaz ca se inchiriaza numai prin agentii (private), la care trebuie sa te inscrii. Asta-i diferit fata de Belgia, aici in general vorbesti direct cu propietarul (persoana fizica). Alta diferentza care "doare" este ca invatzamanatul de stat incepe la 2 ani si jumatate aici. Iar o parte din crese sunt subsidiate (e drept ca-i greu sa gasesti loc). No, asta e acum , cu D-nezeu inainte.

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

monica asa e din pacate cu locuintele e infiorator, jaf la drumul mare, o sa vezi si cand o sa cumperi o casa, preturi care nu arata adevarata valoare a casei, plus ca totul e asa de complicat, hartogaria la greu si aici se dau niste bani inapoi la gradinitza, dar nu trebuie sa ai afacere proprie ca atunci adio, daca lucrezi ca mama aproape jumatate se duce pe gradinitza, dar asta e...si cu companiile private, cred ca trebuie sa te inscrii ceva mai devreme ca sa poti sa ai locuintza cand vreti voi, ca aici si transferul bancar ala ordinar, nu extra-rapid, dureaza 5 zile...nu vorbesc de platile online, dar asa in general...totul e pe relanti aici...nu se grabeste lumea, ca timpul trece, leafa merge...in rest rabdare si tutun, ca se poate si aici, daca ai trait in Romania.
anky la mine cand se deschide fereastra, mi-o inchide automat ca cica are nu stiu ce, sper ca nu virus...da e ceva important??

si monica, noi suntem aici daca te apuca disperarea fetele stiu de ce... te sustinem moral, stai linistita!!

Lena si t-rex Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Anky, am votat si eu. Cel putin asa zice PC-ul
Monica, iti urez acomodare usoara. Si eu ma interesez zilele astea cum e cu kinderopvang.Iti spun cand aflu mai multe.Chiar daca e 1200 full-time la cresa poti primi cam 700 inapoi de la fisc din suma asta, daca platesc si angajatorii 1/6 din suma e si mai bine. Cum am zis, o sa revin cu detalii.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Danyce,merci pentru vot

http://www.whiteandshine.nl/content_php/movieclips_view.php?ID=245

Pupici Almei

Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dantje spune:

Anky multumim intoarcem pupicii.Nici eu nu pot vota....
Mobriq acomodare usoara ,calda.
Lena umai ca si vitezele seamana mult cu relantiul...

Dantje & Martijn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Halo si de la noi de pe pamant olandez! Nu imi vine sa cred dar, da, am ajuns in sfarsit la noua noastra casa si surprinzator, ne place ce descoperim - e drept ca avem noroc de timp frumos. Pot sa spun ca Haga mi se pare un oras foarte primitor si plin de sarm, am o gramada de descoperit, insa sunt cam pierduta cu limba asta incalcita si care nu seamana cu nimic din ce stim noi...dar o sa o descifram noi putin cate putin. Ma asteptam sa se vorbeasca mai mult engleza, dar se pare ca trebuie sa ne apucam noi urgent de olandeza
In rest oamenii sunt - pana acuma- foarte sociabili si vorbareti - fata de francezi cu care cu greu intri in vorba! Sunt insa si cam lenti ( ca sa ne trimita modemul pt net si telefon am asteptat 3 sapt, pt cartile de credit asteptam si acum, am fost sa ne cumparam ceva mobila si cica o livreaza in 3 luni )

Si uite asta e primul meu mesaj cu stegulet olandez si sunt de-a dreptul emotionata.

De fapt vroiam sa spun, Anky nu reusesc sa deschid ca sa te votez ( si sa te vad!), poate e prea tarziu...

Monica, iti doresc si tie instalare placuta si acomodare usoara! Cat despre cautat apartament, noi am gasit pe siteul de la FUNDA, acolo sunt majoritatea ofertelor si din experienta noastra te sfatuiesc sa cauti la agentii care fac parte din aceasta asociatie FUNDA. Ca noi, dupa ce am analizat toate ofertele lor, am sunat la o agentie imo recomandata de firma unde lucra sotul insa nu stiam ca nu fac parte din chestia asta (parca CMT se numeste dar nu sunt sigura) si au incercat sa ne bage pe gat apartamentele lor ( care nu ne conveneau deloc) si abia dupa ce le-am facut scandal au catadicsit sa ne arate ce vroiam...

Alina si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Ce faceti fetelor,ne intilnim in Amsterdam.Hai alegeti voi un weekend daca nu in timpul saptaminii.

http://www.whiteandshine.nl/content_php/movieclips_view.php?ID=245

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Neata fetelor olandezelor! Dar pe unde sunteti? Chiar asa de ocupate toate?
Nimeni nimic, nici un bun venit...no lasa ca imi urez singura atunci, ce sa fac?

O zi si saptamana buna va doresc!

Alina si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Bb_alinus, bine ai venit si acomodare cat mai usoara!Sa inveti limba cat mai repede iti doresc!Olandezii-s foarte incantati cand le vorbesti limba bine, daca stii sa scrii si mai bine decat ei...aproape cad pe spate. Glumesc, of course, dar am vazut destule guri cascate in jurul meu de cand ma aflu aici, asa ca nici departe de adevar nu-s.
Fetelor, am luat jobul mult visat.De cam un an sunt in cautare de job si am ajuns sa lucrez exact intr-o firma cum imi doream inca de la inceput (de 4 ani, de cand am venit).Ciudat mi s-a parut ca au reactionat super rapid la scrisoarea mea de intentie deschisa (open sollicitatie) si in decurs de o sapt si ceva am fost la 2 interviuri, iar azi am primit vestea mare chiar de la director, care ma asteapta joi sa semnam una-alta.De luni o sa incep si-s in cautare de dadaca pt o zi din saptamana, martea, incepand din sept. 4 zile pe sapt va merge Alma la kinderopvang. Pana in sept o sa am dadaci destule:sotul, sora si fratele (toti pe rand).Cam atat despre noi. Eu fug sa traduc ca am capatat si un proiect de tradus urgentamente zilele astea si il fac pana aflu daca pot sau nu sa-mi mentin biroul de traduceri pe langa job.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Danyce,Felicitari pentru job,imi pare bine ca ai reusit.Succes in cariera.

Pupici Almei

Mergi la inceput