Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (21)
Raspunsuri - Pagina 5
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by gabirus
..... o adevarata cultura new age in floare peste tot, meditatii, gnoze, nebunii, minuni
Incet, incet se intampla. Dar asta este. Oricum trebuie sa se intample. Era doar o chestiune de timp.
Fara minuni... scoate te rog minunile !
Minune era daca luam la loto, dar se pare ca minunea asta nu se va intampla vreodata ! Si nu cred ca este o chestiune de timp aici....
Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
gandacelu spune:
quote:
Incet, incet se intampla. Dar asta este. Oricum trebuie sa se intample. Era doar o chestiune de timp.
gabi, ai citit cartea cu Pr. Serafim? - se discuta foarte mult despre semnele vremurilor - eu am innebunit, dupa cum vedeti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica
mami de ileana si ioachim
gabirus spune:
Gandacelule, am citit. Imi place mult Serafim Rose, mai putin inversunarea lui impotriva catolicismului.
POZE
gabirus spune:
quote:
Originally posted by DARAELquote:
..... o adevarata cultura new age in floare peste tot, meditatii, gnoze, nebunii, minuni
Fara minuni... scoate te rog minunile !
Minune era daca luam la loto, dar se pare ca minunea asta nu se va intampla vreodata ! Si nu cred ca este o chestiune de timp aici....
Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
Ai dreptate. Din pacate, fara minuni.
POZE
xenocid spune:
quote:
nu vi se pare interesant cum dintr-o data unii incearca sa transforme 4 in 5 ... crucea in pentagrama?
Hmm...asta am incercat eu tot liceul - sa o conving pe profa de rusa sa imi puna 5 in loc de 4.
*segmentation fault*
casandra spune:
Mie parintele Serafim nu mi-a lasat impresia ca ar fi inversunat impotriva catolicismului. Critica, e drept, tendintele moderniste, dar cu discernamant. La fel de critic este si cu tendintele din cadrul Bisericii Ortodoxe, atat cu super-corectii cat si cu modernistii.
amuleta spune:
Biserica nu poate fi separata de membrii ei. Nu-i doar un preot sau un episcop...sint toti cei ce se inchina in ea. E ca o scoala, nu-i facuta doar din profesori, pina la urma calitatea ei tine si de calitatea elevilor. Si cum nu toti elevii sint gata de absolvire, nici membrii bisericii nu au toti au aceeasi pricepere. De aceea nu trebuie sa disperam, ci doar sa mai facem un pas, ca de cite ori noi facem un pas spre Dumnezeu, el face zece pasi spre noi. Si daca drumul devine uneori ingust si incetosat, sa ne lasam luati de mina de unul cu vederea mai agera si sa continuam. Si sa nu ne fie frica sa ne cunoastem mai bine pe noi insine, chiar daca nu ne place ce vedem, ca mai bine sa ne doara adevarul decit sa ne mingaie minciuna. Astea le spun mai ales pentru mine, sa-mi dau curaj.
Elena spune:
Amuleta, absolut de acord cu tine si in special cu :
quote:
Si daca drumul devine uneori ingust si incetosat, sa ne lasam luati de mina de unul cu vederea mai agera si sa continuam.
Fara indrumarea cuiva mai induhovnicit decat noi mi se pare extrem de greu sa progresezi pe calea credintei.
si
quote:
Si sa nu ne fie frica sa ne cunoastem mai bine pe noi insine, chiar daca nu ne place ce vedem, ca mai bine sa ne doara adevarul decit sa ne mingaie minciuna.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
amuleta spune:
In legatura cu evanghelia lui Iuda, am gasit un articol (in engleza din pacate) care explica mai articulat decit as putea s-o fac eu, de ce este neverosimila :
http://volokh.com/archives/archive_2006_04_02-2006_04_08.shtml
gabirus spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
nu vi se pare interesant cum dintr-o data unii incearca sa transforme 4 in 5 ... crucea in pentagrama?
Hmm...asta am incercat eu tot liceul - sa o conving pe profa de rusa sa imi puna 5 in loc de 4.
*segmentation fault*
Atunci pot sa incep sa te banuiesc de intentii oculte Si ai reusit sa o convingi?
POZE