Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (21)
Raspunsuri - Pagina 14
irina.c. spune:
quote:hi,hi,ce incurcatura...
Originally posted by fdoina
hahaha, Irina, eu m-am gandit ca gandaca se referea la sora mea, pe care tot Irina o cheama, si ea acu nu bea decat ceai de chimen saraca, ca are o Marie colicioasa de numai 10 zile
(da n-am habar de la ce topic a aflat gandaca de ioana mea)
Nu ne-ai zis cum ii viata la scarbici...
Multumim pentru urari
la scarbici n-am ajuns inca,sunt in medical Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
irina.c. spune:
Recitind pe ici colo in cartea par.Serafim,mi-au atras atentia principiile stabilite de el pentru bunul mers al unei parohii.In special unul din ele:"Jertfa-ajuta oriunde este nevoie-ideal,cam 10% din venit a fie dat lui Dumnezeu,fie direct bisericii,fie celor nevoiasi.,etc.(dar fara fariseism)"(pag.698)Ce parere aveti?Aveti obiceiul de a darui in mod regulat,lunar,un procent din venitul vostru lui Dumnezeu?Eu recunosc ca daruiesc cand si cand,fiindca mereu parca banii nu-mi ajung.Si ma intreb daca nu tocmai asta o fi cauza?Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
fdoina spune:
Irino, sigur de-aia nu ne ajung banii, fiindca suntem prea zgarcite la milostenie, si mai ales fiindca tinem sa planificam noi totul...nu lasam nimic la purtarea de grija a lui Dumnezeu.
Eu totdeauna cand am facut cate o nebunie, din dragoste pentru cineva, am simtit muuulta purtare de grija a lui Dumnezeu pentru mine. Da de obicei ma straduiesc sa-mi port singura de grija, sa organizez si sa planific totul, si atunci Dumnezeu ma stramtoreaza si-mi incurca toate planurile...
da esti in medical din pricini medicale, sau din ingaduinta fata de cineva care-ti tine locul temporar?... ca si asta tot milostenie se cheama
irina.c. spune:
Doina,ce dreptate ai!Si eu ma zgarcesc si mai mult risipesc,praful se-alege... Uite si o incurajare pentru noi in Sfanta Scriptura:"6. Aceasta insa zic: Cel ce seamana cu zgarcenie, cu zgarcenie va si secera, iar cel ce seamana cu darnicie, cu darnicie va si secera.
7. Fiecare sa dea cum socoteste cu inima sa, nu cu parere de rau, sau de sila, caci Dumnezeu iubeste pe cel care da cu voie buna.
8. Si Dumnezeu poate sa inmulteasca tot harul la voi, ca, avand totdeauna toata indestularea in toate, sa prisositi spre tot lucrul bun,
9. Precum este scris: "Impartit-a, dat-a saracilor; dreptatea Lui ramane in veac".
10. Iar Cel ce da samanta semanatorului si paine spre mancare, va va da si va inmulti samanta voastra si va face sa creasca roadele dreptatii voastre,
11. Ca intru toate sa va imbogatiti, spre toata darnicia care aduce prin noi multumire lui Dumnezeu. ".
2 Corinteni 9Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
fdoina spune:
apropo de milostenia aia de 10%, la noi nu prea e obiceiul, da la greci am auzit ca e lege, ma refer la grecii credinciosi bineinteles...cica un om s-a dus odata la biserica si i-a spus parintelui "sa stii, parinte ca eu luna asta n-am dat zeciuiala, ca mi s-au spart tevile in casa si am facut reparatii, si am avut cheltuieli mari" si parintele i-a raspuns "pai bine, bre, matale iti repari tevile din banii saracilor?"
gandacoooo!...nu mai apari? c-a trecut saptamana...po-ze, po-ze
irina.c. spune:
hi,hiDoina,am vazut pe net ca si bisericile ortodoxe din America au perioada anuala in care se predica despre zeciuiala,dar nu e o conditie obligatorie sa dai,daca nu vrei.Dar oamenii sun incurajati sa contribuie la sustinerea parohiilor.De exemplu,am vazut un program prin care cine dorea se angaja sa dea ,incepand din 2006,un procent de 2% din venitul lunar.Si sa creasca anual darul cu cate 2%,astfel incat,in 2010,sa ajunga la o darnicie de 10 procente lunar.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
casandra spune:
Sf Maxim Marturisitorul:
Daca iti amintesti de raul de la cineva, roaga-te pentru el si vei opri patima din miscare, despartind, prin rugaciune, supararea de amintirea raului ce ti l-a facut. Iar devenind iubitor de oameni, vei sterge cu totul patima din suflet. Daca insa altul tine minte raul de la tine, fii indatoritor si smerit fata de el si stai cu dragoste in preajma lui si-l vei zabovi de patima lui.
irina.c. spune:
Multumim!La multi ani,Irina b.!Si surorii tale,Doina!Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
bagoiu spune:
Multam de urari! Nu-s eu prea vrednica de numele pe care-l port...
irina claudia, tu pe unde esti?