Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (21)
Raspunsuri - Pagina 15
casandra spune:
Sf Maxim Marturisitorul :
Multi suntem cei ce vorbim, dar putini cei ce facem. Dar nimeni nu trebuie sa strice cuvantul lui Dumnezeu pentru negrija proprie, ci sa-si marturiseasca neputinta sa, nu sa ascunda adevarul lui Dumnezeu. aceasta pentru ca nu cumva sa ne facem vinovati, pe langa calcarea poruncilor, si de rastalmacirea cuvantului lui Dumnezeu.
adriana spune:
Hristos a inviat!
Salut fetele care mai trec pe aici.... ce s-a intamplat cu amuleta si cu conchita? Stie cineva?.. m-a intristat foarte tare plecarea lor, poate stie cineva mai multe...
A aparut varianta pe net a cartii Par. Paisie, cine vrea s-o citeasca, dintre fetele de afara, puteti s-o gasiti www.sfaturiortodoxe.ro/marii-initiati-india-parintele-paisie/" target="_blank">aici
Anto, mai ai putin, nu? Cum iti mai e?..
Avea cineva drag de par. Argatu? s-au dezgopat osemintele lui acum cateva zile la Boroaia... era neputrezit si frumos mirositor
Sabina spune:
Buna dragelor!
Stiu doar ca Conchita a cerut sa i se inchida contul.
in rest...
va pup.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
gandacelu spune:
m-am intors aseara de la bazna, a fost super, o sa revin cu amanunte, poate vreti sa petreceti un superconcediu la un pret supermic:))
suntem bine, zilele astea sunt foarte ocupata, dar ma intorc eu!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica
mami de ileana si ioachim
casandra spune:
Eu m-am apucat sa citesc Confesiunile Fericitului Augustin.
E atata sinceritate, si sunt atat de actuale....
Dar cel mai mult m-a impresionat mama lui.
gandacelu spune:
Am citit pe Sf. Augustin in facultate si mi-a placut foarte tare, acum parca as reciti din nou... Confesiunile sunt o carte extraordinara si datatoare de speranta...
cat despre Sfanta Monica mama lui...
stii ce a spus Sf. Augustin? Eu sunt crestin prin laptele pe care l-am supt de la mama, care traia in duh crestin... nu mai retin exact, dar mi-a placut "transferul" asta prin lapte
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica
casandra spune:
Calin a facut astazi prima propozitie cu 3 cuvinte.
Sunt tare fericita ca am citit despre Sf Monica. Chiar imi doream un exemplu de sfanta casatorita.
gandacelu spune:
casandra, exista o carte numai cu vietile sfintilor casatoriti - oricum, sunt multe si in Proloage, iar cea mai celebra este - daca nu ma insel - din viata unui mare pustnic (Sf. Antonie cel Mare?) care i-a cerut lui Dumnezeu sa ii arate daca mai este cineva la masura lui (cerere destul de neconventionala) iar Dumnezeu i-a spus: du-te in satul cutare si intreaba de pantofarul cutare care este deasupra masurilor la care ai ajuns tu (un om care traia in lume si era casatorit)
continuarea te las sa o descoperi singura, desi e lesne de ghicit "de ce"... parca Sf. Siluan tot pomenea pilda asta, dintr-un anumue motiv...
nu am spus-o pana la capat sa nu smintesc pe cineva pe aici