Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (21)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Doina daca as fi scris La bucatarie despre "Mentalitatea crestina absurda si obtuza" as fi auzit imediat fornait de cai, zdranganit de cadelnite si vajait de posete

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

merci xeno, nici nu stii ce bine ne faci... ca dac-ai sti...

fetele

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

----
Xenocid:

Dat fiind ca ateismul este o conditie sine qua non in devenirea ortodoxa - asta numai daca e sa ne uitam la biografiile lui Serafim Rose, Danion Vasile si cu voia dumneavoastra ultimele pe lista Conchita si Gandacelu
--------

Uite si o explicatie a Sf Maxim Marturisitorul:

Numai cine a cunoscut slabiciunea firii omenesti a facut experienta puterii dumnezeiesti. Iar unul ca aceasta - izbutind prin ea in unele lucruri, iar in altele silindu-se sa izbuteasca, nu va dispretui niciodata pe nici un om. Caci stie ca precum i-a ajutat lui si l-a slobozit din multe si grele patimi, poate sa ajute tuturor daca vrea, si mai ales celor ce se nevoiesc de dragul Lui, desi pentru anumite judecati nu izbaveste pe toti deodata de patimi, ci, ca un doctor bun si de oameni iubitor, vindeca pe fiecare dintre cei ce se straduiesc, la timpul sau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

hihi, xeno, deci recunosti ca tot mai in siguranta te simti printre noi, decat printre bunele gospodine de La bucatarie...

eu m-am distrat in ziua de Pasti ascultand diverse comentarii pe la radio si tv, cum ca ia uite domne ce stupizi sunt romanii, habar n-au ce e Pastele si cum ar trebui sarbatorit...se hlizeau unii la un post de radio ca la intrebarea "ce sarbatorim la Paste?" unul a raspuns ca e o sarbatoare, cam ca de ziua lui, altul a zis ca e aaa...naste...aaa...noaptea lui Cristos etc etc...ei, si dupa ce au terminat cu rasul au bagat o muzica tareee, ceva gen fredy mercury, ca doar era sarbatoareee, si ei stiau ce si cum se sarbatoresteee...
Pe urma m-a rugat fi-miu sa-l las si pe el un pic la teveu, ca doar e Pastele, si am zis bine, da sa fie o emisiune pentru copii, si dupa vreo juma de ora, l-am vazut entuziasmat, cantau niste baieti de varsta lui, imi zice "uite, mami, asta e o emisiune facuta de copii, e un experiment, i-au lasat adultii sa demonstreze ce pot, si uite ce spectacol super le-a iesit..." Zic "ia uie , domne, ce-am nimerit-o, sa vada copilu ce lucruri grozave fac altii, poate se molipseste si el...si m-asez cuminte sa vad si eu emisiunea super cul...stiti ce cantau pustii aia?
eu sunt legea
eu fac legea
ahaaa
fac ce vreau
si fac ce-mi place
n-au ce-mi face
daaaa
Special pentru ziua de Paste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

asta apropo de mentalitatea aia incongruenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns White Pisana spune:

Vreau sa dau aici un link pe care eu l-am gasit intamplator si care mie mi se pare foarte interesant (partea cu marturiile istorice despre Iisus Hristos). Imi amintesc ccc ca la un topic despre Codul lui Da Vinci cineva a amintit despre aceste documente insa nu reusea sa mai gaseasca linkul. Sper sa nu starnesc cine stie ce discutii neplacute...Daca va fi cazul voi sterge postarea! :)

http://www.j-lorber.com/Romania/docum_Iisus/docum_iisus.html

PS: Irina sper ca esti bine. Cum te simti la job?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by White Pisana

Vreau sa dau aici un link pe care eu l-am gasit intamplator si care mie mi se pare foarte interesant (partea cu marturiile istorice despre Iisus Hristos). Imi amintesc ccc ca la un topic despre Codul lui Da Vinci cineva a amintit despre aceste documente insa nu reusea sa mai gaseasca linkul. Sper sa nu starnesc cine stie ce discutii neplacute...Daca va fi cazul voi sterge postarea! :)

http://www.j-lorber.com/Romania/docum_Iisus/docum_iisus.html

PS: Irina sper ca esti bine. Cum te simti la job?

Asta este chiar zguduitor

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Va rog sa-mi explicati rostul suferintei. Oare nu exista un mod mai usor si rapid de a schimba apucaturile fiintei umane ? E doar o incercare si re-incercare a liberului arbitru ?
Am avut ieri o discutie interesanta : schimbam noi ceva in cursul firii, schimbindu-ne pe noi ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Prin suferinta ajungi sa te cunosti pe tine. Esti obligat sa cobori in adancurile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Amu
Suferinta vine din lipsa bunavoirii si implicit lipsa dragostei...si de altfel suferintele sfintilor sunt suferinte in ochii nostri dar in ochii lor nu era suferinta ci dragoste...dragoste de Dumnezeu de Lumina.Paharul Lui Iisus a fost paharul dragostei..fata de Tatal...fata de noi.
Daca schimbam ceva..hmmmm...ma gandeam ca daca ne straduim cu adevarat in calea Iubirii da desigur ca schimbam...Sa ne amintim de ce o sarbatoreste biserica pe Maria Egipteanca...ca o fi fost ce-a fost ...sau ca a devenit ce a devenit(apropo...mai avea o paine cand a gasit-o Zosima..)
V-am pupat...

Doina..sa-ti traiasca nepotica...frumusica,frumusica.

Doamne ajuta,

Joanna

"Fasting means controlling the power of fire and closing the mouths of lions."

St. Basil the Great.

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput