tratamentul pt sterilitate influenteaza greutatea

Fetelor, am deschis acest subiect in speranta ca ma va lamuri cineva in aceasta privinta.

violeta
Raspunsuri

gabiu spune:
Draga Violeta din ce-am vazut pe aici as putea sa spun acelasi lucru. In ceea ce ma priveste fac tratamente de aproape 5 ani si pot spune ca greutatea mea a variat cam +/- 3 kg. Sper sa nu fie mai mult nici de acum inainte, mai ales ca acum iau niste medic. care se numesc cyclo-progynova si despre care in prospect spune ca pot modifica greutatea corporala ( nu zice insa daca in plus sau in minus-in minus nu m-ar deranja).Cred insa ca depinde si de fiecare organism in parte cum percepe tratamentul. Vezi ca sunt medicamente ( sau injectii) care influenteaza retentia hidrica si atunci cand le iei nu trebuie sa mananci sarat. Iti doresc sa revi la greutatea initiala si in plus sa ramai.

claudia_a spune:
Eu m-am ingrasat 20 kg de-a lungul celor 4 ani de tratamente hormonale! Nici acum nu reusesc sa le dau jos...deja s-a acutizat si dereglarea hormonala pe care o am! Slabesc cu chiu cu vai cate 4-5 kg... si in cateva saptamani le pun la loc!
www.babiesonline.com/babies/i/ioana%5Fnasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Noi si Ioana

romaniaau spune:
Si eu am facut 3 ture de stimulari ovariene cu Clostibegyt (Ovamid) si am luat vre-o 7kg, am dat jos vre-o 2 si am ajuns de la 55kg/1,68 inaltime la 60kg la inceputul sarcinii. Dupa 5 luni de sarcina am inca 10kg in plus. Nu stiu cum s-au depus pentru ca maninc aproape ca si inainte, dar probabil ca au legatura cu medicamentele. Incerc sa le dau jos dupa ce nasc, dar acum nu ma stresez, doar ca reduc dulciurile.

kla78 spune:
eu fac de 6 ani si ceva tratamente si de fiecare data pun pe mine 2-3 kg dar le dau jos usor spre norocul meu....depinde si de organismul fiecareia....nu este o lege ca tratamentele de infertilitate ingrasa.....desi sunt multe fete care iau kg in plus in timpul stimularilor....cred ca trebuie sa avem grija ce mancam si cat mancam in timpul tratamentului.
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/kla788/my_photos

violeta29 spune:
Inseamna ca totusi organismul meu are o problema. Am eliminat dulciurile, am eliminat prajelile, rantasul, painea, sucurile,evit alimentele cu e-uri multe, fac f multa miscare si totusi kg se incapataneaza sa ramana acolo unde sunt.De aici am tras eu concluzia ca trat hormonale sunt de vina. Si totusi ce e de facut ca eu una aproape ca nu ma mai suport.Practic imi este jena sa ma mai privesc in oglinda
violeta

antosit spune:
Eu fac tratamente si analize pt. bb cam de 8 ani.In urma cu 2 ani am facut ultimele stimulari cu clostibegyt(mai aveam inca o trompa permeabila
)si la fel ca si voi am luat in greutate cam 5kg de care nici pana azi nu am mai scapat cu toate dietele pe care am reusit sa le tin
.Nu stiu ce sa zic,cred ca de la o varsta este si mai greu sa dam jos kg in plus!Eu una sunt gurmanda de fel si unde mai pui ca tot ce e "bun" ori e scump ori ingrasa!

KITTA spune:
Violeta29eu pot sa spun ca am inceput tratemente hormonale de anul trecut din iunie si iata ca inca nu am 1 an, dar 13 kg in plus. Una la mana ca am devenit mai gurmanda si doi nu mai fac sport de nici un fel nici macar mersul pe jos, iar dupa cele 4 ISA facute stateam ca bibeloul ca nu cumva sa se intample ceva pe dinauntru. Cam astea cred ca sunt cauzele la mine cel putin. Nu mai spun ca la mine Ovamitul da o retentie de apa si o balonare chiar daca mananc si numai salata verde seara. Deci, in concluzie depinde oricum de fiecare organism si de slabit nu slabeste oricum. Acum depinde ce vrea sa aleaga fiecare(inclusiv barbatii nostri): corp de fotomodel sau o familie intregita cu un BB.
Hai sa ramanem mai intai ca dupa aceea slabim noi....sper!

kla78 spune:
mai feteler eu cred ca depinde mult si de metabolismul fiecareia....de varsta....antecedentele familiei....eu am inceput tratamente de la varsta de 21 de ani....acum am 28 ...ma ingrasam dupa cum v-am mai zis doar 2-3 kg...si asta numai la tratamente de inseminare si la fiv...am inceput primele mele tratamente cu clomipfen si nu m-am ingrasat deloc....eram mai tinerica zic eu.
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/kla788/my_photos

violeta29 spune:
Kitta, sotul meu ma cearta tot timpul si imi tot spune ca nu e importanta greutatea (mai ales ca si el are burtica), dar eu nu ma mai suport. Daca ar veni cel putin bebe nu mi-ar mai pasa, as putea sa ma fac si de 100 kg ,el sa fie sanatos... Dar cand vad ca nici bebe nu apare, nici bine nu ma simt(deh, sunt totusi niste kg in plus) imi vine sa-mi iau campii!
violeta