pizza pockets la packet

pizza pockets la packet | Autor: Alyssa

Link direct la acest mesaj

De citeva zile ma omoara Sarah ca ea vrea pizza pockets la packet. Nu am vrut sa ii iau varianta inghetata de la magazin, asa ca le-am produs acasa, aseara! Au iesit buuuuneee... Cum au iesit din cuptor ale mele fete au mincat cite doua, calde, cu un pahar de lapte.
Azi i-am dat la pachet un "pizza pocket" facut de mine! Va dau si voua reteta pe care am facut-o eu, adaptare din mai multe retete.

250 ml lapte caldut
1 ou
2 linguri ulei (am folosit de masline)
1 lingura rasa zahar
1/2 lingurita sare
450 gr de faina
o lingura rasa de drojdie uscata

Umplutura:

sos de pasta
cascaval

Am amestecat drojdia cu zaharul si laptele caldut (sa nu fie prea fierbinte) si am lasat zece minute deoparte, sa se activeze drojdia.
Am batut oul, am pus uleiul, apoi amestecatura de drojdie, sarea si am amestecat turnind cite putina faina pina s-a format aluatul. Nu trebuie sa fie tare, numai bun de modelat. Se framinta coca vreo 15 minute. Se lasa la caldura, acoperita, vreo 30 minute, la crescut.
Dupa aceea am luat coca si am mai framintat-o un pic sa ii scot bulele de aer din ea.
Am taiat-o in 16 bucati egale, injumatatind fiecare bucata pina am ajuns la 16 bilute.
Am luat fiecare bila in parte si am intins-o cu sucitorul cam de marinea palmei, fara degete. Am pus umplutura la mijloc, am impaturit in semicerc si am lipit marginile bine de tot ca sa nu se dezlipeasca. Aveti grija sa nu puneti umplutura pe margini din greseala ca nu se mai lipeste deloc!
Le-am asezat in tava unsa cu ulei si le-am dat cu galbenus de ou si am presarat mac pe ele.
Le-am dat la cuptorul incins la 300-350 F pina s-au rumenit, cam timp de 20-30 min.

Umplutura o puteti face din ce vreti voi. Eu am facut din sos de tomate care se pune peste paste, cascaval ras. Am pus atita cit sa omogenizeze cascavalul ras, sa nu fie prea zemoasa compozitia sa imi inmoaie coca.
Puteti folosi bucatele de vegetale taiate cubulete, sunca presata, bucatele de ananas (stil Hawaii).

Sint bune citeva zile pastrate in fridgider, in cutie de plastic inchisa. Aluatul este pufos si fraged si se pastreaza la fel de bun.
Sint bune la pachet.

Sper sa va placa!

Alice

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Varianta tatareasca se numeste "Geantic" care ar insemna "sa ti le bagi in suflet"

Aluatul este acelasi, felul in care sint fabricate este acelasi numai ca se pune ca umplutura carne tocata la care se adauga o ceapa medie taiata marunt, sare, piper dupa gust si apa calduta pina se face o amestecatura un pic moale.
Varianta tatareasca eu o fac cu carne de curcan sau de pui, tocata la macelar. O bunatate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Alyssa merci de reteta, am facut azi pocket pizza. a iesit super atata doar ca nu le-am lipit f. bine si au curs putin pe-afara , dar nu chiar tot.
eu am facut umplutura din mozzarela+suc de rosii+oregano+piper+masline negre tocate

din pacate insa am mancat patru bucati cu toate ca-mi promisesem sa mananc doar una



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Michelle, ma bucur ca ti-au placut si ca ti-au iesit bine.
Data viitoare pune umplutura la mijloc si vezi sa nu se murdareasca marginile de zeama cind inchizi. Si preseaza bine marginile si sa vezi ca nu se mai desfac.

Eu le fac model pe margine dupa ce le presez bine. Pun degetul mare de la mina stinga in marginea semicercului si apas bine. Cu mina dreapta in acelasi timp, presez de dinafara cu buricele degetelor mare si aratator in asa fel incit degetul mare de la mina stinga sa vina intre ele. Se aduna coca si iese cu model ca la "apple pie". Si faci asa de jur imprejur. Apesi tare, ca nu se strica nimic!

Coca este bune de manevrat, nu-i asa? Si e pufoasa si buna chiar si a doua zi!
Sper sa ii fi placut si fetitei tale!

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

alyssa eu n-am copii inca , dar un suflet bun ca tine poate ca e profet si-mi da si mie D-zeu o fetita ca asta imi doresc


cred ca mie mi s-au desfacut pachetele pt ca am avut "inspiratia" sa unesc colturile ca sa se formeze un fel de tortellini si cred ca din lipsa spatiului cand s-au umflat au dar un pic pe afara ca fiecare avea o gaurica unica prin care iesea umplutura. oricum mai fac, sotul meu a mancat 6 ieri si azi i-am pus restul la pachet asa ca m-ai salvat si cu cina si cu pachetul de la lucru


PS coca e super doar ca nici gand sa o framant 15 minute ca incepea sa se lipeasca de maini dupa primele 3 min. tu ai mai adaugat faina la framantat? ca mie mi-a fost frica sa adaug faina sa nu iasa prea tare aluatul



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Ei na ca imi iesii din gura un porumbel!!! De unde, nu ma intreba, dar asa imi venii mie sa te intreb daca fetitei tale i-a placut :))
Sper sa nu mi-o iei in nume de rau ca a fost fara intentie greseala!

Si daca iti doresti fetita, pai fetita sa iti dea Dumnezeu!!!

Ma bucur ca ti-au iesit si ca i-au placut si sotului.
Nu, eu nu mai trebuie sa mai adaog faina, ca imi place asa cum iese ca o plastelina mai moale...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geba2001 spune:

M-ati facut curioasa
Cu siguranta incerc maine sa fac si eu pizza pocket.
Nici nu auzisem pana acum de asa ceva.
Doar de coltunasi care se fac aproximativ in acelasi fel, dar se fierb in apa, nu se baga la cuptor - si mie nu prea imi plac...
Va povestesc maine cum au iesit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

da.. si pe mine m-ati facut curioasa. am sa incerc maine si eu.... ca prea mi-a lasat gura apa.. meerci de reteta..

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Ei na ca imi iesii din gura un porumbel!!! De unde, nu ma intreba, dar asa imi venii mie sa te intreb daca fetitei tale i-a placut :))
Sper sa nu mi-o iei in nume de rau ca a fost fara intentie greseala!

nu numai ca nu ti-o iau in nume de rau ci chiar sper ca e profetie . nu glumesc.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

am facut sieu astazi. sunt super! multumesc de reteta. totusi e ff important\a umplutura. e ff buna cu cascaval mult.

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Deci sunt super buneeeeeee!

Nana Motoc
Fotografii cu noi

Mergi la inceput