tampoane 'intra'?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

din pacate Darael are dreptate....tot din pacate nenorocitul ala mik ne scoate de multe ori din ... ciocolata...personal, nu pot sa renuntz la el in anumite situatii... si recomand folosirea lui cat mai rara...

vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Sunt impotriva! Le folosesc la mare...la soare ...unde chiar nu merge unu' extern si in putine alte situatii.

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

in principiu nici absorbantele nu-s foarte sanatoase, pt. ca de fapt au material plastic, care iar favorizeaza inmultirea ciupercutelor...
Always nu pot folosi, pt ca fac alergie de la ele, prefer Bella, sau chiar si Aro. Pana acum de la astea doua nu m-am iritat. OB-uri folosesc doar in alea 2 zile cand am flux maxim, sau la piscina, si sunt foarte multumita de ele.

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

eu folosesc tampoane interne ziua de cel putin 10 ani si externe noaptea, tot asa, ca sa nu le tin prea mult pe timpul noptii pe cele interne inauntru, desi pe timpul verii nu prea le suport pe cele externe noaptea pt ca transpir "acolo" si ma irit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baicualina spune:

si eu folosesc mai mult "externe"

insa in cazuri de necesitate-mare,piscina,petreceri folosesc OB
eu cred ca e ok daca sunt schimbate des!

Alina
mamica de Diana aproape 7luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

votez pt cele interne
schimbate la timp nici nu simt ca sunt in perioada delicata

cele externe (cu aripiare) imi provoaca iritatii, iar pe timp de vara cand purtam d-alea externe nu lasam pe nimeni sa se apropie de mine caci aveam impresia ca put de la 1 km, cu igiena de rigoare

mirosul de sange este usor dedectabil

Imi amintesc de o faza comica: eram la o nunta si prietenul meu statea langa o prietena si-mi tot dadea coate ca aia pute suspect, iar cand m-am dus la ea sa vorbim diverse pt a vedea ce pute, mi-am dat seama imediat de situatie
ce sa-i mai spun prietenului ca n-ar mai fi consumat nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

pai dc s-ar interzice tmapoanele interne...m-as sinucide...

de la cele externe ma irit rau la pliurile dintre picioare (stiti voi unde...)

acu' exista riscuri...dar eu le fol.de 12 ani si n/am facut nici macar candida...decat in sarcina si sigur nu era de la ob-uri...

exista atentionari pe prospect...sa le schimbi des...dc te simti brusc rau sa mergi la urgente (posibil sindrom soc toxic)...dar oricum exista atentionari si la cele externe...asa ca nu ne ramane decat vata...si aia sterila(ca altfel si de la aia poti sa te imbolnavesti)...dar aia sterila e maro!!!!

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Initial creeata de viermisor

Mama lucrand in sanatate in schimb e tot cu gura pe mine ca daca ma mai vede cu asa ceva se supara. O fi retractara la nou sau are dreptate cu tampoanele intra?
Imi compara totdeauna apa curgatoare cu apa statuta unde e mediu favorizant pentru microbi si infectii.

Or fi tampoanele inventate de o femeie medic ginecolog, dar...Orice medic caruia ii pasa de sanatatea ta iti va recomanda sa nu folosesti tampoane. Da, ex. cu apa murdara careia i se pune un stavilar e perfect adevarat!

Dar... majoritatea avem momente cand apelam la absorbante. Sa zicem, ne prinde intr-o zi in care lipsesc tampoanele din geanta si apelam la vreo colega, care nu foloseste asa ceva. Ce facem? Refuzam pt ca nu din ala care intra ? Stam cu carpe, servetele sau stiu eu mai ce? Ne scuzam si plecam acasa, sa introducem oblic tamponul? Hai sa fim serioase!

Eu, de ex, folosesc si tampoane si absorbante. La Tampax, am renuntat din simplul motiv ca sunt facute parca din hartie... si hartia aia, odata umezita, frecata de..., ramane si in anumite zone (daca nu credeti, udati un tampon si verificati frecandu-l de degete). Cam acelasi lucru se intampla si cu OB, din...bumbac sau naiba stie ce material "natural" e... raman niste scame.

Insa, risc... Vara, cel putin, numai tampoane folosesc. Dar, pe langa ca imi suna in urechi sfatul medicului, stau sa verific la cateva ore (in functie de flux), "aoleu, tb sa-l schimb?... ia sa trag de fir, sa vad, e plin sau il mai las?"... sau la mare, in apa, sa verific daca nu cumva la vreo miscare mai brusca, a iesit firul de sub slip... (am vazut cazuri in care "doamnele" mergeau bine-mersi cu firul miscandu-se in adierea brizei ). Stiti de cate ori m-au rugat prietenele "Ia uita-te, m-am patat?". Siguranta e un punct in minus la aceste tampoane.

Incerc sa impac tampoanele cu absorbantele (la astea din urma macar vad cand tb sa le schimb)..., in functie de moment, fluxul menstrual, anotimp, etc...

Si desigur, mai e si cazul femeilor insarcinate. Cele care nu accepta ideea de "pampers", oare cum fac sa introduca tamponul ? Isi indruma sotul ? Suna o prietena? Sau e singurul moment din viata la care se gandesc cu adevarat la sanatatea lor si a bebeului si accepta absorbantele?

AMR 1 luna + ... pana la nunta

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Originally posted by Elise

Eu am citit undeva (cred ca am citit chiar pe prospect ) ca pot provoca shoc toxic si de atunci....

Da, pe prospect scrie ! Pacat ca nu la fel de detaliat ca partea cu introdusul...

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

quote:
Originally posted by Raza de soare

quote:
Initial creeata de viermisor

Mama lucrand in sanatate in schimb e tot cu gura pe mine ca daca ma mai vede cu asa ceva se supara. O fi retractara la nou sau are dreptate cu tampoanele intra?
Imi compara totdeauna apa curgatoare cu apa statuta unde e mediu favorizant pentru microbi si infectii.

Si desigur, mai e si cazul femeilor insarcinate. Cele care nu accepta ideea de "pampers", oare cum fac sa introduca tamponul ? Isi indruma sotul ? Suna o prietena? Sau e singurul moment din viata la care se gandesc cu adevarat la sanatatea lor si a bebeului si accepta absorbantele?

Foto

tot citesc si nu pot sa pricep la ce ar folosi femeile insarcinate ob/uri...ca fusei si eu gravida si nu/mi aduc aminte sa/mi fi trebuit!!!! nici ob/uri nici alte absorbante...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput