Fetele din America (66)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Michelle,

ce simplu ar fi!!!

apoi in mai trebuie sa ma intorc la Bucuresti, nu imi ajunge timpul pina atunci ca sa termin tot ce am inceput - darmite timp de DVD sau alte rasfaturi...

iau omega3 gel doza dubla, zilnic, iau vitamine - am si cafea f. buna, Vieneza, mi-a adus-o sotul meu cu 4 zile inainte de a muri...

vezi - orice as face, nu e lucru care sa nu-mi aminteasca de el - am trait impreuna o viata de om, eram o singura fiinta amindoi - orice as incerca, ma scol si ma culc cu aceeasi intrebare -de ce?

uite:
-stabileste-ti target-uri realistice/AM/ am un copil pentru care trebuie sa traiesc

-stabileste-ti prioritati dar fa ce poti cand poti/ASA SI FAC, ALTFEL N-AS REZISTA

-nu astepta rezultate peste noapte. starea de bine se instaleaza in timp/VREODATA? Mi-l va putea aduce cineva inapoi??

-gandeste pozitiv/NU GINDESC DE LOC, ALTFEL AR FI TRAGIC

-lasa-i si pe altii sa te ajute/UITE, DE AIA V-AM SCRIS! PE-AICI N-AM PE NIMENI - ORAS MIC, PUTINI EUROPENI

- fa exercitii fizice care te fac sa transpiri/AM O VERTEBRA DEPLASATA - aici e drept ca as putea incerca - dar nici cind eram OK n-aveam tragere de inimna pentru kinetoterapie!!!

-canta la dus/?? nu-mi vine

-canta in masina/ am incercat azi un pic

-ia-ti un caine sau o pisica sau orice alt animal de casa preferi/n-am voie, stau cu chirie - am crescut o musca, dar n-a tinut decit 2 saptamini si jumatate

-lucreaza in gradina sau cumpara-ti flori si ingrijeste-le/nam gradina dar azi mi-am cumparat lalele

-inchiriaza DVD-uri cu comedii etc/vezi mai sus

-mergi la librarie si citeste toate felicitarile cu umor pe ele/PREFER ZZ-UL SI POSTARILE PARALUTZEI - le citesc si nu-mi vine a crede ca e adevarat!!!

-opreste-te si cumpara-ti o cafea buna (prea multa cofeina e contraindicata totusi)/VEZI MAI SUS

- lasa natura sa te cucereasca , plimba-te pe malul apei, miroase florile de primavara, admira culorile si zambeste!/ASA SI FAC

-deseneaza, picteaza sau scrie/ am altceva, echivalent, la job

-evita alimentele care te priveaza de energie gen paste fainoase sau cele care contin zaharuri rafinate/pai paste nu maninc, orez nu, piine nu, dulciuri nu...

-fa-ti masaj la maini sau la picioare sau du-te la masaj de relaxare/am in gind

- fa o baie cu spuma, lumanari si muzica ,,,,, (atentie . sa arunci cd-playerul in apa cand esti in vana nu e o solutie antidepresie >asta am adaugat-o eu cu umoru-mi macabru he he ) ////de obicei ajung noaptea pe la 1-2 pe-acasa, am pus spuma o singura data iar de la luminari era sa dau foc la televizor ca le las sa arda incontinuu..

alte activitati interesante
-intra in vorba cu persoane straine ( la rand la cumparaturi, la plimbare , in parc etc)/asta fac zilnic la job

-mangaie animale sau roaga un prieten sa te lase sa-i plimbi cainele ( daca te refuza spune-i sa plimbe ursul !!!! tot nota personala - a se ignora )// ?? n-am prieteni cu animale!!

-incearca sa devii o sora mai mare a unui copilas/ SUNT MAMA DE COPILASH!! VEZI POSTARILE ANTERIOARE

-ia pranzul cu un prieten(a) cu mobilele inchise/N-AM MOBIL; SI TREBUIE SA MAI RARESC CU MINCATUL CA AM LUAT 10 KG DIN TOAMNA PINA ACUM//si de aceea vin pe DC sa chatuiesc cu prietenele, zilnic!!

- imbunatateste-ti viata sexuala/???? MA PREDAU LA AIA CI PIKAMERUL!!

- fa curat/????PAI NU FAC DESTUL?

-schimba ordinea mobilei din casa/PAI O SA SCHIMB CASA CU TOTUL IN MAI

Ajuta la inlaturarea depresiei :

- inotul cu delfinii/ O SA VB CU SINZIANA

- cura de ras ( trebuie sa razi si daca nu-ti vine, dar asa din tot sufletul . vezi totusi sa nu faci asta pe strada he he )/FAC LA ZZ DIN PLIN

- o dieta bogata in fructe si legume si peste/ PE BUNE CA NUMAI DIN ASTEA MANINC

- cursuri interactive care solicita creativitatea/VEZI LA JOB

Adica deja sunt OK cu lista - si tot nu ajuta...

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Cred ca nimic nu ajuta...doar timpul

Oana_B

Mergi la inceput

Michelle

din cite am priceput GC are 2 faze: in prima aplici pe ce cale ai tu dreptul (sau crezi ca il ai) - aici daca ai H1 trebuie sa se implice serviciul - dar vezi ca parca Llaura a zis ca ei au avut probleme si din cauza asta terbuie sa plece in canada, ca serviciul lui nu s-a implicat - nu stiu de cit timp esti in US dar ar fi trebuit sa aplici pina acum caci faza 1 dureaza aprox un an - de fapt in momentul in care aplici capeti un nr. de dosar si e scris pe internet cind iti vine rindul(poti vedea la ce nr s-a ajuns).

Daca ai un avocat, actele au mai multa greutate si sansele sa te bage in seama sunt mult mai mari, fiindca nu le convine sa se puna la discutii cu avocatii.

Daca esti aprobat pt. GC, treci la faza 2, adjustment of status, unde poti face si tu singura aplicatia, trebuie doar copii dupa pasapoarte, poze, certificate medicale de la un dr. recunoscut de INS, alte hirtii pe care le mai ai gen copie dupa H1B samd. In acel moment poti aplica si pentru Emplyment Autorization, care iti va veni chiar daca GC mai intirzie.

Cam asta e ce stiu eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

nematics tot e OK ca stai bine cu autoironia . apropo de oras mic. eu stau intr-o suburbie care cred ca tot oras mic i-o fi zicand. sunt singura toata ziua. cand am inceput sa merg la food bank , am tatonat putin terenul si dupa vreo 2 saptamani am chemat-o la cafea pe o tipa de acolo, dupa o saptamana pe alta. cu prima " n-a mers " era solo si-si cauta iubiti si pe mine ma deranja asta , dar cu cea de-a doua ma vad de 2 ori pe sapt. nu e greu sa-ti faci prieteni chiar si americani , totul e sa fortezi si tu putin nota chiar daca nu-ti vine.
acum nu astepta si tu tot de-odata , stii cum se spune one step at a time....

PS . Noi de abia in iunie avem 1 an de cand am intrat in US dar viza in pasaport e din martie asa ca practic am pierdut deja un an. sa speram ca vara asta aflam clar daca aplica sau nu anul asta daca nu Microsoft ne paste ca ei aplica sigur.

Mergi la inceput

Michelle, zau ca nu pricep cum e cu sponsorul vostru! Daca vrei sa muncesti, mai bine investeste 3000 intr-un avocat cit mai repede, pina nu vin cine stie ce alte legi - ca am vazut ca se inaspresc din zi in zi (pentru astia legalii!!) si o sa ai permis de munca cu un an mai devreme, adica bagi 3000 dar scoti 30000!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

no ca am facut scandal si se intereseaza sa vada care-i faza cu aplicatul independent pt ca stia ca n-avem cum sa aplicam singuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Iuliana vino la mine. Serios vorbesc, cu prima ocazie te rog sa te sui in avion sau masina si sa vii la mine. Ar trebui sa te pun in legatura cu sotia fostului meu profesor de matematica din liceu, un om extraordinar cu care am facut carte multa si pregatiri pt. olimpiada acasa la el din pura placere si pasiune. Pe vremea comunistilor el se refugia in matematica si ne-a insuflat si noua drgagostea lui. Tipul a murit prematur si il pling studenti (oameni in toata firea) raspinditi pe tot globul. Sotia a supravietuit si gaseste consolare in a-i continua munca, desi nu e la nivelul lui... am admirat-o pt. cum a reusit sa treaca peste acest mare necaz...Iti trimit imediat nr. meu de tel. pe email. Te rog cind te trec ginduri negre suna-ma. Gindeste-te nu mai ca viata e unica si ca sint atita oameni mult mai nefericiti decit tine. Sint copii care mor de foame in Africa, care poate ar vrea sa invete dar nu au nici ce mina, sint sclavi si bolnavi incurabili. Indiferent prin ce am trecut noi cita vreme mai putem ajuta un suflet uman si face bine in jur viata noastra nu e zadarnica. Curaj...Adriana

Mergi la inceput

aplicati singuri dar serviciul va trebui sa completeze un formular si sa va dea o hirtie la mina - sper sa nu gresesc, dar am un prieten exact in cazul sotului tau si de la el stiu ca se poate aplica both ways - nu e in US acum ca il mai intrebam odata;

vezi ca sunt nenumarate forumuri de discutii pe tema asta si poti afla acolo tot ce te intereseaza!!!

Sau mergi la un avocat bun- dar te va costa 150 prima consultatie in cel mai rau caz; daca te hotarasti sa ramii la el poate sa ti-i scada din onorariu

Mergi la inceput

Adriana,

am sa te sun!

cit despre calatorit, trebuie sa ma intorc la Bucuresti in mai; apoi acolo trebuie sa am grija de socrul meu care nu mai are pe nimeni pe lume si se pare ca e ff bolnav, trebuie sa-i gasesc un insotitor permanent, inca nu stiu ce solutie vom adopta, eu si baiatul meu;

in toamna insa sigur voi merge pe coasta de est si nu te voi ocoli!

Mergi la inceput

Fetelor,

va multumesc mult pentru incurajari!

Eu de obicei sunt tare, trebuie sa fiu ca sa-l pot ajuta pe fiul meu sa-si termine scoala. Insa am momente, pe care nu le pot prevedea; pot aparea instantaneu, in plina perioada calma sau linistita si dintr-odata simt ca se casca un abis in jurul meu si lumea pur si simplu nu mai exista, e greu sa explic acest sentiment - este o deznadejde adinca, o durere sufleteasca pe care pur si simplu o simt fizic, insuportabil - nu exista cuvinte sa pot sa descriu aceasta stare; singurul avantaj al tratamentului a fost ca a estompat si rarit momentele astea, insa tot mai apar

va sarut pe toate si va doresc noapte buna!

Mergi la inceput