Oferta gradinitelor la Palatul Copiilor
Raspunsuri - Pagina 4
ecam spune:
concluzie : pe parinti nu-i intereseaza decat sa afle date ?! despre gradinite ( de stat ); lipsa de respect nu inseamna si felul in care vorbiti despre cadrele didactice? daca voi nu sunteti interesati de noi, noi de ce sa fim interesate de parinti? copii vom avea mereu, mai multi decat planul de scolarizare,deci... cel mai usor e sa arunci cu piatra... noi trebuie sa stam drepti cand vreti voi o informatie dar, dupa inscriere, uitati ca aveti si obligatii, nu numai drepturi.pacat. ma intreb daca la locul dumneavoastra de munca sunteti atat de competenti incat sa comentati despre noi.
capcaunul spune:
ecam, nu ai dreptate. Imi pare rau ca trebuie sa o spun, dar cu o asemenea abordare nu prea vei avea succes intr-o societate bazata pe competitie si competenta. Lucrul esential pe care il uiti cu desavarsire este ca personalul unei gradinite, indiferent ca este vorba de educatoare, directoare, femeia de servici sau patron, este prestatorul de servicii catre parintele platitor (fie direct prin taxa la gradi particulare, fie indirect prin impozite la cele de stat). Respectul trebuie sa vina inainte de toate din partea personalului gradinitei. Abia dupa aceea veti putea cere respect din partea parintilor, si numai daca este meritat.
Din pacate tonul tau ("copii vom avea mereu ...") este predominant in sectorul de stat. Mentalitatea asta de "las' ca merge si-asa" este cea mai mare problema a sistemului. Sistem care supravietuieste nu pentru ca ar fi cine stie ce branza ci pentru ca veniturile noastre sunt prea mici pentru a ne permite pe scara larga alternativa particulara.
Pacat ...
radu300 spune:
quote:
Originally posted by capcaunul
Sistem care supravietuieste nu pentru ca ar fi cine stie ce branza ci pentru ca veniturile noastre sunt prea mici pentru a ne permite pe scara larga alternativa particulara.
Gresesti, daca de invatamantul de stat nu e mare branza, stai sa vezi ce e la particular, si semai dau si sume mari de bani pe ici pe colo pentru asta. Sincer si mie mi-a razbatut o umbra de lipsa de respect din partea multor parinti, dar nu imi place tonul abordarii lui ecam, asa ca nu o sa-i iau partea.
capcaunul spune:
Radule, subscriu. N-am zis nimic de gradile particulare pentru ca is patit. Sunt destule mucegaiuri si prin branza lor. Insa acolo altele sunt problemele. Eu m-am referit strict la relatia gradinita-parinti. Lasand la o parte faptul ca sunt si parinti care au deficiente de buna crestere, personalul unei gradinite este totusi cel care trebuie sa afiseze zambet pe fata indiferent de pretentiile parintilor. Cine se plange ca e platit prost si salariul nu acopera zambetele, va spune si ca stersul fundului unui copil nu intra in banii de salariu sau ca-i degradant sau ca dauneaza manichiurii.
Capcaun care inghite gradinite proaste indiferent de forma de proprietate
Karina spune:
quote:
Originally posted by ecam
concluzie : pe parinti nu-i intereseaza decat sa afle date ?! despre gradinite ( de stat ); lipsa de respect nu inseamna si felul in care vorbiti despre cadrele didactice? daca voi nu sunteti interesati de noi, noi de ce sa fim interesate de parinti? copii vom avea mereu, mai multi decat planul de scolarizare,deci... cel mai usor e sa arunci cu piatra... noi trebuie sa stam drepti cand vreti voi o informatie dar, dupa inscriere, uitati ca aveti si obligatii, nu numai drepturi.pacat. ma intreb daca la locul dumneavoastra de munca sunteti atat de competenti incat sa comentati despre noi.
Exact despre asta vorbeam mai sus ! "dupa inscriere, uitati ca aveti si obligatii, nu numai drepturi" adicatelea, sa cotizam la greu. Uite de asta m-am orientat spre cele particulare, din cauza unora cu mentalitatea ta.
Ce importanta are competenta parintilor la locul de munca aici ? Daca mergi la magazin si nu te serveste corespunzator are vreo importanta ca tu esti educatoare buna sau nu ?
Nu zic ca gradinitele particulare sint cele mai bune, dar macar stiu de la inceput citi bani trebuie sa dau, nu trebuie sa stau la mila nimanui, sa fiu "draguta", "atenta". Si nu trebuie sa "cotizez" ca sa vad gradinita, cum mi s-a "sugerat" cind am vrut sa vad conditiile dintr-o gradinita. Sincer, toata viata mi-a fost mie jena sa dau spaga. Niciodata nu m-am simtit bine cind am dat bani sau altceva ca spaga, ma roseam, ma fisticeam, asa ca prefer sa evit aceste situatii.
Da, sint costisitoare gradinitele particulare, dar iti garantez ca nici o educatoare nu va avea acest ton cu un parinte. Si eu ma numar printre fericitii care-si permit sa-si dea copilul la o gradinita particulara, dar nu sintem asa de multi.
Un avantaj al gradinitelor particulare e ca vara f. multe sint deschise, ceea ce nu se intimpla la nici una de stat. Noi avem ~ 20 zile de concediu pe an, dar educatoarele muuuuult mai multe. Ce se fac parintii care nu au cu cine lasa copii pe perioada verii ?!
Nu sint parintii de vina ca educatoarele sint prost platite. A fost optiunea lor sa se faca educatoare, stiau f. bine care sint conditiile, puteau sa-si aleaga alta meserie daca vroiau mai multi bani. Pt. meseria de educatoare iti trebuie multa rabdare, intelegere, devotament. Trebuie sa iubesti copii. Nu este o meserie ca oricare alta si, DA, ar trebui sa fie mult mai bine platita, dar pt. asta nu trebuie sa te razbuni pe parinti.
Parerea mea este ca tu ti-ai gresit meseria.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Karina + Bogdanel
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
Karina spune:
quote:
Originally posted by capcaunul
Capcaun care inghite gradinite proaste indiferent de forma de proprietate
capcaunule, da' inghite-le mai repede, sa ramina doar alea bune
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Karina + Bogdanel
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !