Oferta gradinitelor la Palatul Copiilor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andreea_k spune:

Pico , e 6.800.000 la particular nu la stat.
Oricum gradinitele de stat prezente la targ si cele pe care le-am vizitat eu (inainte de a a lege ca vreau la particular ) m-au facut sa alerg manacand pamantul.
Nu sunt o persoana pretentioasa sau cu figuri , dimpotriva fac eforturi f mari pt a plati taxa la gradinita dar la cele de stat in afara de faptul ca sunt numai babe comuniste si plictisite , ca sunt si cate 20-30 copii intr-o grupa , ca au paturile de copii exact ca cele de spital doar ca sunt mai mici , ca totul e plin de "vechi" , ca .....etc , nu am gasit nimic interesant.
Stiu ca o sa-mi iau "pumni" virtuali pt ca am scrisdespre gradi de stat dar aceasata este parerea MEA personala si nu am vrut sa jicnesc pe nimeni cu mesajul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

quote:
Originally posted by Andreea_k

Pico , e 6.800.000 la particular nu la stat.
Oricum gradinitele de stat prezente la targ si cele pe care le-am vizitat eu (inainte de a a lege ca vreau la particular ) m-au facut sa alerg manacand pamantul.
Nu sunt o persoana pretentioasa sau cu figuri , dimpotriva fac eforturi f mari pt a plati taxa la gradinita dar la cele de stat in afara de faptul ca sunt numai babe comuniste si plictisite , ca sunt si cate 20-30 copii intr-o grupa , ca au paturile de copii exact ca cele de spital doar ca sunt mai mici , ca totul e plin de "vechi" , ca .....etc , nu am gasit nimic interesant.
Stiu ca o sa-mi iau "pumni" virtuali pt ca am scrisdespre gradi de stat dar aceasata este parerea MEA personala si nu am vrut sa jicnesc pe nimeni cu mesajul meu.

intamplator, gradinita www.gradinita175.ro/" target="_blank">asta e de stat si nu pare nici pe departe plina de comuniste si de vechi.Sunt convinsa, de asemenea, ca nu e singura de acest fel din bucuresti.
dar, ma rog, fiecare cu parerile lui....

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
au mai ramas...
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Ca sa va lamuriti de ce a fost targul asa de slab si dezinteresul asa de mare: gradinitele de stat au fost anuntate de acest targ cu doar doua zile inainte, timp insuficient pentru pregatirea lui. Pliante, bannere, postere se pot face dar nu intr-un timp asa de scurt si nici prezentarea lui. Adaugati ca popularizarea a fost 0 si ca persoanele de la standuri stateau 8 ore acolo degeaba pentru ca vizitatorii lipseau aproape cu desavarsire. Asa ca a venit fiecare cu ce a avut din anii trecuti. Vina este a organizatorilor, parerea mea, care an de an anunta targul la alta data si cu doar cateva zile inainte, fara nici un fel de promovare. Va mai fi un targ, Pinochio sau Pino, pe 23 iunie. Acesta era de fapt targul traditional de oferta pana anul trecut, si se desfasura pe 1 iunie de ziua copilului. De ce s-a stricat regula asta? Nu stiu. Dar oricum, sper ca acum intelegeti de ce nu era nimeni pe la standuri...
Cat despre gradinite de stat pline de vechi... am un singur comentariu de facut: ce gradinita ai vazut de a fost plina de "vechi"??? Fii mai specifica, nu are rost sa generalizezi, te asigur ca sunt multe gradinite particulare care nu se apropie ca dotare de gradinitele de stat si nici ca pregatire a personalului. Am spus "multe". Bineinteles ca exista si exceptii, dar regula este exact pe dos de cum o prezinti tu aici. Gradinitele particulare sunt la inceput de drum si inca mai au multe de invatat. Nu vreau sa dau aici exemple negative, dar cineva a rostit deja cateva gradinite particulare de care este nemultumit. Cauta pe forumuri si ai sa vezi. Cat despre grupe cu 20 de copii, ei bine, cam asa ar fi normal, copilul este la varsta la care isi formeaza deprinderi de a trai intr-o comunitate. Problema reala este ca sunt unele gradinite de stat unde din diverse motive s-a ajuns la 40+ copii in grupa.
O sa incerc sa va prezint o gradinita de stat pe zi (din pacate asta o sa-mi ia un an intreg) ca sa intelegeti ce se lucreaza in aceste gradinite.
Am recunoscut-o pe "moko" din fotografii si pot sa va asigur ca stie ce spune. Intrebati-o si va lamureste! Este o persoana calificata in domeniu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alin spune:

Nu inteleg pentru ce trebuie sa participe gradinitele de stat la acest targ, fiindca oricum nu au locuri daca doresti sa-ti inscrii copilul. Nu vreau sa generalizez, insa in zona in care locuiesc eu am fost la 4 gradinite sa-mi inscriu baietelul la grupa mica si fie nu aveau locuri ( erau ocupate de fratii copiilor din gradinita)fara sa se fi facut insa inscrieri, fie nu formau grupa mica.

Florina & Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Explicatia tuturor acestor nedumeriri este simpla.
Undeva in programul ministerului educatiei este trecuta o actiune. Pentru actiunea cu pricina se aloca un buget. Sa nu va inchipuiti ca este cine stie ce suma. Suma cu pricina este repartizata pe gradinite. Din paharelul initial ajung cativa stropi la fiecare participant. Iar participantii bugetari, care au un buget cu care abia isi acopera salariile minuscule, nu au cum sa puna de la ei ca sa completeze un minim necesar pentru un stand.
Si uite asa se bifeaza la minister actiunea, gradinitele de stat bifeaza participarea, niste bani frumusei intra in buzunarele celor care au inchiriat spatiul, iar parintii raman cu buzele umflate si cu mai putin bani in buzunar caci, nu-i asa, toata aceasta mascarada este platita din impozitele noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Andreea...ufff!M-am linistit!
cred ca faci eforturi financiare si mi se pare normal sa-ti doresti tot ce este mai bun pt copilul tau.

Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003) si Maria Carolina( 26.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_k spune:

Mie nu mi-a placut la targ faptul ca nu era nimeni la gradinitele de stat .Nu conteaza daca aveau pliante sau nu sau cum era amenajat standul , pe mine m-a scos din sarite faptul ca nu era nimeni cu care sa poti vorbi .Macar sa fi scris acolo :nu mai avem locuri sau ceva de genul asta.
Eu nu sunt multumita de gradinita unde e Maria insa ea e fericita asa ca fac tot posibilul sa o tin acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

quote:
Originally posted by moko

[quote]Originally posted by Andreea_k

Mie nu mi-a placut la targ faptul ca nu era nimeni la gradinitele de stat .Nu conteaza daca aveau pliante sau nu sau cum era amenajat standul , pe mine m-a scos din sarite faptul ca nu era nimeni cu care sa poti vorbi .Macar sa fi scris acolo :nu mai avem locuri sau ceva de genul asta.
Eu nu sunt multumita de gradinita unde e Maria insa ea e fericita asa ca fac tot posibilul sa o tin acolo.

imi pare rau, ori sunt eu foarte obosita (fapt din care nu reiese ca sunt baba sau comunista), ori esti tu contradictorie!

pana te hotarasti tu de ce cauti o alta gradinita din moment ce copilul tau e fericit acolo unde e si faci tot posibilul sa o tii acolo, am sa incerc sa-ti explic de ce eu si colegele mele am refuzat categoric sa mergem si sa facem de paza la standul de la Palat:
Programul de lucru al unei educatoare este de 5 ore de activitate cu copiii si trei ore de munca cu "hartogarii"(cele trei ore pot fi desfasurate in unitate, acasa sau pe luna- atata imp cat ai toate planificarile, proiectele de activitate, portofoliile si evaluarile copiiilor in regula, nu-i pasa nimanui unde le faci).In invatamantul prescolar nu-ti plateste nimeni orele suplimentare, in cel mai bun caz, te alegi cu o zi de concediu in plus( sunt educatoare cu zile de concediu ramase de ani de zile si nu si le pot lua, pentra ca nu poti lasa 20 de copii singuri, ca tu vrei concediu in mijlocul anului scolar).
Nu ma plang- eu am ales sa muncesc in domeniul asta, imi iubesc copiii si zilnic am cel putin un motiv de bucurie de la ei- dar ca sa plec dupa 5 ore petrecute cu ceata de pitici sau sa-mi sacrific week-end-ul pentru a sta la Palat sperand la o rasplata cereasca( pe langa rasplata de 5 milioane pe care mi-o ofera statul lunar)- nici gand!!
Mi se pare normal ca gradinitele particulare sa depuna mai mult efort- ele sunt societati care urmaresc profitul financiar, pe toate caile cunoscute(asta incluzand si plata unei fete care sa stea acolo si sa ne convinga de perfectiunea gradinitei pe care o reprezinta).Sincer, chiar glumeam dupa ce am asezat standul nostru si ne gandeam sa punem un afis cu : "Aceasta e oferta noastra!Din pacate, nu mai avem locuri"
Si la final, am sa-ti vand un pont: numerele de telefon afisate la stand mai pe la toate gradinitele la asta foloseau- sa poti suna ca sa ceri informatii!

Iertare pentru aciditate

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
au mai ramas...
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

cu scuzele de rigoare o fi gradinita cea mai faina si mai stralucitoare dar cu atitudinea asta sigur o ocolesc....pana la urma cam de asta se plangeau fetele atitudinea de plictiseala generala cu care esti tratat. De ce as crede ca e altfel la gradi in timpul celor 8 ore regulamentare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

moko, nimeni nu pune la indoiala buna ta credinta, din contra lumea te apreciaza pentru parerile exprimate si ar dori sa fie cat mai multe asemenea flori in gradinitele stat.
Se simte insa la tine o usoara neincredere in sistemul in care vrand-nevrand esti acum o mica rotitza. Ceea ce ma face sa cred ca mai devreme sau mai tarziu vei parasi sistemul dezamagita de inertia establishmentului. De ce spun asta? Pentru ca mai adineaori le incurajai pe mamici sa insiste la directoare daca li se tot spune ca nu mai sunt locuri pentru ca inscrierile se vor face abia in mai-iunie, iar acum spui nici mai mult, nici mai putin decat ca "ne gandeam sa punem un afis cu : 'Aceasta e oferta noastra! Din pacate, nu mai avem locuri'".
Fii tare si nu ceda. Macina sistemul din interior dar fii cu ochii in patru la cei dinauntru care nu vad cu ochi buni schimbarea!
Capcaunul tuturor gradinitelor proaste, fie ele de stat sau particulare

Mergi la inceput