Perie electrica
Parul meu mi-a creat dintotdeauna probleme:nu e nici drept, nici ondulat,nu are nici o forma, numai cand merg la coafor imi place cum se aranjeaza.
M-am gandit sa cumpar o perie electrica(din cele de care se folosesc la coafor, cu aer cald , care da si volum, il si indreapta sau onduleaza)insa nu stiu daca merita;are cineva?...si daca da,este utila?
Coafeza mea mi-a spus ca ar fi o solutie comoda si am vazut in magazine unele cu 3 perii diferite(pt.ondulat, indreptat si volum).
Multumesc mult pentru eventualele sugestii.
Raspunsuri
Andra28 spune:
Eu am un par foarte, foarte dificil si mi-am cumparat si o astfel de perie, care insa nu ma ajuta decat pentru foarte scurt timp de la momentul folosirii.
Pentru o ocazie, cu foarte mult fixativ folosit tine destul de mult. Dar asta numai la ocazii ptr ca altfel se degradeaza parul din cauza fixativului in exces.
Oricum, nu pot sa spun ca am cumparat-o degeaba ptr ca o folosesc de cate ori am ocazia.
Probabil ca daca as avea parul mai aspru, as folosi-o mai des si cu mai mult succes.
Andra
missiday spune:
Andra, multumesc mult!
Pe mine m-ar interesa si ce tip de perie sa-mi cumpar(marca,etc.), dar si pareri ale celor care o folosesc.E posibil sa-mi deterioreze parul datorita aerului cald?
ralucami spune:
Mi-am cumparat si eu o astfel de perie si pot sa iti spun ca mie imi este destul de utila. Si parul meu este ingrozitor de dificil:e moale,drept, cu firul subtire, asa ca de multe ori imi venea sa imi iau campii.Dar in ultima vreme m-am ajutat de peria asta(a mea e pentru volum) si cat de cat sunt multumita. In legatura cu marca eu nu pot spune nimic pt ca nu stiu ce fel de perii sunt in Romania. Eu pe cea pe care o am e cumparata din JP.Dar sfatul meu ar fi sa iti cumperi una a unei firme cunoscute(philips, panasonic). De ce spun treaba asta: pt ca eu la prima mea perie ,,m-am zgarcit``si am cumparat-o pe cea mai ieftina(o chestie chinezeasca)si dupa nici jumatate de an s-a stricat.Acum am una panasonic de mai bine de 2 ani si functioneaza ca la inceput.
ruxij spune:
Si eu am o perie din asta. Pot spune ca nici nu mai pot trai fara ea. De fapt e a doua, ca prima s-a stricat si nu am rezistat deloc, m-am dus imediat si am luat alta. Am parul drept, f. f. moale si daca nu folosesc peria asta sunt pierduta. Inainte ma chinuiam cu perii din alea rotunde, obisnuite si cu feonul. Acum e altceva. Dar ma spal pe cap odata la doua zile si atunci ma usuc cu aceasta perie si ma si coafez in acelasi timp. De marca, ia una cunoscuta, sa nu se arda din prima.Eu am o marca locala, asha ca nu ajuta.
Ruxi
ralucami spune:
Aha! Inca ceva. Nu are cum sa iti deteorizeze parul daca folosesti treapta de caldura potrivita. Peria mea are 3:hot,healthy(aerul e doar caldut,nu fierbinte- eu o folosesc mereu) si hot.
ponicid spune:
Eu folosesc o astfel de perie de ani de zile.
Este bine sa iti cumperi una care are cilindrul acela pe care stau tepii neacoperit cu un strat metalic, pentru ca acel metal se incinge si este ca si cand iti faci parul cu fierul.
De asemenea sunt unele care au doi cilindri (perii), cu doua diametre diferite: unul mare si unul ceva mai mic. Peria de dimensiune mare este foarte utila pentru ca da un aspect natural parului. Cea mica il increteste mai tare si este utila pentru un par foarte scurt.
Este bine ca atunci cand usuci parul cu peria acesta sa nu fie foarte ud, ci aproape uscat iar temperatura jetului de aer sa fie potrivita.
Poti sa dai fiecare suvita a parului, inainte de a pune peria pe ea, cu un gel, pentru a fixa un pic coafura. Gelul daca nu este prea puternic da un aspect natural coafurii si o mentine pe parcursul a 2-3 zile. De obicei gelurile de culoare albastra mi se par mie a da un aspect mai natural fara a apreta prea mult parul.
Daniela, mamica de Ana-Maria
Julie spune:
Eu am una, Vidal Sassoon. Totusi mi se pare ca usuca parul cam tare.
Io am parul lung si, pentru ca asa cum ai zis si tu, missy, nu-i nici drept, nici ondulat, dar il prefer drept - folosesc mousse pentru par drept, dupa uscare, si balsam pentru par drept, dupa spalare. Cu peria cu pricina nu-mi aranjez decat varfurile, sa nu stea ca la matura.
bebelusha28 spune:
Si eu am avut mai multe perii si cea mai buna si pe care o folosesc cu succes la fiecare spalat este Braun-are trei perii -una f.groasa care este si cea mai utila,una mai subtire,si una de volum.Fara ea zici ca am o matura in loc de par!
missiday spune:
Va multumesc mult, mult, mult de tot.Sunteti niste dragute si m-ati ajutat sa ma hotarasc.Ma duc sa-mi cumpar peria!(la o perie Braun ma uitasem si eu in Metro).