maseaua de minte-opinii
Raspunsuri - Pagina 3
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by bebe03
vestea buna e ca de ieri de cind am luat calmante nu ma mai doare deloc, si deci nu ma mai inpinge nimic de la spate sa ma duc...
lasind gluma la o parte m-ati convins sa scap de ea, sa nu mai insist cu reparatul, stiti voi cum e "boala lunga moarte sigura"
Faza cu lipsa durerii e autosugestie
ce sa-ti mai spun? mult noroc !
vei avea una in minus la
AMR 1 luna + ... pana la nunta
Foto
Mara76 spune:
Salutare!
Eu n-am avut niciodata probleme cu dintii, cateva plombite banale la masele doar, alea de minte sunt iesite toate, nu ma jeneaza cu nimic, nici pe mine, nici dantura. Acum spuneti-mi si mie, la ce bun sa le scot, daca toate bune si frumoase? Doar asa, de amorul artei? Ma gandesc ca or avea ele un rost, ca toate celelalte de prin organismul uman, nu? Stie cineva sa-mi explice, va rog? ![]()
nematics spune:
eu le-am scos pe alea de sus fiindca se cariasera, le-am plombat cit s-a putut, dar la un moment dat nu se mai puteau plomba; cele de jos sunt ok, nu s-au cariat, deci pe alea le pastrez inca.
Am inteles ca maselele de minte nici nu ies la toate persoanele si sunt ceva ca apendicul, o reminescenta de la stramosi fara prea mare utilitate.
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
lena spune:
quote:
Originally posted by nematics
Am inteles ca maselele de minte nici nu ies la toate persoanele si sunt ceva ca apendicul, o reminescenta de la stramosi fara prea mare utilitate.
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
exact si asta sunt nu au rol in masticatie, plus deformeaza ceilalti dinti, fiindca ii imping in fatza...si eu am una trebuie sa o scot si imi fac curaj
marinar spune:
Mara, molarii astia aveau rost cand mancau stramosii nostri carne cruda. Acum, asa cum a spus si Nemetics, 70% din populatie nu mai are maselele aste (informatie de la dr. stomatolog), nu mai cresc. Eu cu cele de sus nu am avut pr, nici nu stiu cand au crescut, dar cu cele de jos........... pai vreo 3 ani s-au chinuit sa sparga. Si de inca 3 ani tot se chinuie sa creasca. Una mi-a fost extrasa aum o luna si ceva, doua, pt ca nu avea loc sa creasca, imi impingea ceilalti dinti si ma dureau raaaaaaaau, si din cauza asta am facut si infectie.
Operatiunea de extragere: super simpla, in 5 min. a termint cu mine. O sa merg sa mi-o extraga si pe a doua pt ca nici asta nu are loc sa crasca.
CURAJ
marina
pozici
Mara76 spune:
Am priceput acum, saru-mana dragelor! 
Dar eu, pentru ca nu ma jeneaza cu nimic, n-are sens sa le scot, nu?! ![]()
april spune:
ce noroc pe mine ca nu mi-a iesit nici o masea de mine.
asta ce o fi insemnand???? ca n-am destula minte
Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln
noemi marian spune:
Daca sunt sanatoase si nu 'incomodeaza' celelate masele nu are sens extractia,daca fac probleme....Mie au inceput sa-mi iasa la 18 ani,una de sus nici n-a apucat sa sparga gingia ca a trebuit s-o scot.Facuse gingia nenumarate pungi de puroi pe care le-am tratat cu antibiotice.Nimeni nu vroia sa se atinga de ea.Cica trebuia sa sparga.Cind? Ca mi-am scos-o la 20 de ani dupa un we de cosmar.Si era cariata si vai viata ei!Partea trista este ca infectia s-a intins la doua masele sanatoase si-am avut ce trage.
Asa ca la medic si afara cu ele.Anestezia e asa de faina incit doua ceasuri nu-ti simti obrazul,iar extractia este chiar o bagatela daca stomatologul este unul meserias.
April mai ai timp!Nu e obligatoriu sa iasa la o anume virsta.Stomatologul care i-a executat pe-ai mei mi-a povestit de o pacienta de 70 de ani,cu proteza care a venit la el sa-i faca ceva ca o 'doare' proteza.Saraca!II ieseau maselele de minte.![]()
Muuh spune:
Eu mi-am scos toate maselele de minte pana sa fac 20 ani. Nu am avut probleme dar erau crescute drept. La mine impingeau ceilalti dinti si sunt si asa dintoasa deci era "a must". Tatalui meu i-a iesit o masea de minte la 68 de ani. Si nu stiu daca era ultima...
Mitza
23+
vikinga spune:
Eu mi-am scos doua odata saptamina trecuta. Aia de jos a ridicat ceva probleme, a durat mai multisor. Oricum a trecut.Iti trebuie dr super bun cu experienta.Si totusi in ziua cu pricina sa-ti iei liber si stai cit mai linistita dupa.Iti trebuie doar ceva curaj sa ajungi acolo ca dupa aia asta e:)) trece
Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)