Sezatoarea canadiana (44)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Irus, poti sa-ti faci pasaport in Romania, cu procura. Sau faci torturi linistita, el expira si cand mergi in ro ai voie sa iesi din Canada, sa intri in Romania, iti faci altul si gata.
Bine, asta nu merge daca te duci in tari terte. Pt. US am auzit ca nu iti trebuie, dar nu cunosc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Olga, sanatate maxima lui Tony! Eu sint sigura ca nu are nimic, dupa cum s-a dezvoltat si la cit de bine arata. Dar pentru linistea voastra e foarte bine ca veti afla inainte de concediu ce si cum, ca sa va tihneasca.

Magdone, bine ai ajuns!!!! Te asteptam cu vesti si impresii! Unde ai aterizat? Daca ai intrebari, sintem aici ca sa-ti raspundem la ele.

Ira, sfaturi, retete, sort, manusi... ce vrei, suna-ma! Ce coincidenta! Eu tocmai am facut prajitura cu curmale si vreau sa-ti spun ca este delicioasa! Si extrem de usor de facut. Cred ca se pot folosi si alte fructe in loc de curmale, eu abia am descoperit-o si ne place mult de tot. Uite reteta luata de pe o cutie de curmale:

Prajitura cu curmale

2 cesti de curmale
15 gr zahar brun (casonada)
250 ml apa
1/4 de ceasca de suc de lamiie

250 gr de faina
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de sare
250 gr unt
250 gr zahar brun
500 gr cereale de ovaz (fulgi)

Se incalzeste cuptorul la 165 grade Celsius. Intr-un vas se amesteca curmalele taiate marunt, 15 g de zahar brun, apa si sucul de lamiie. Se pun pe doc si se aduc la fierbere, apoi se fierb 5 minute (de fapt, pina cind curmalele sint destul de facute ca sa poate fi sfarimate cu furculita). Se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se cerne faina, se adauga bicarbonatul si untul si se amesteca cu o spatula. Se pune restul de zahar, apoi fulgii de ovaz si se amesteca usor. Se intinde jumatate din compozitie pe o tava de prajituri, se pune compozitia cu curmale racita si apoi se intinde restul de aluat. Se coace in jur de 35-40 de minute, pina se rumeneste frumos.

* mie mi s-a parut un pic prea tare aluatul rezultat si am mai pus si un pic de lapte si cred ca am facut bine, ca s-au muiat fulgii de ovaz mai bine.
** curmalele sint foarte dulci, asa ca eu am pus in aluat doar jumatate din cantitatea de zahar.

Si mai am doua retete de biscuiti pentru puiuti, daca te intereseaza, spune-mi, ca nu vreau sa le postez degeaba. Si cele de muffin. Ti le trimit pe PM daca le vrei. Spor!

Ah, si spune-ne si noua mai exact ce ai citit despre cuptorul cu microunde. Eu nu i-am incalzit deloc Agatei pina la trei ani, dar acum recunosc ca m-am cam lenevit si il folosesc la incalzit. Tudorei ii incalzesc mai rar, pentru ca lapte nu bea inca si mincarea i-o fac si i-o dau, nu prea o reincalzesc. Dar da-ne ceva link-uri sa stim si noi, ca si eu am tot citit, dar am ramas asa in coada de peste. Daca ai ceva mai concret si mai convingator... e bine sa stim cum stau lucrurile.

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Nelia, poti sa postezi aici te rog reteta de muffin?
Sar'mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Roxana mea bea laptele rece, direct din frigider, asa ca nu ma mai chinui cu incalzitul. Day-care-ul sa traiasca, m-a scapat de un stres! Eu nu folosesc cuptorul cu microunde prea des, asa ca deocamdata nu ma stresez. Chiar stau sa ma intreb pentru ce l-am mai cumparat... dar de aruncat tot nu-l arunc!

Magdone, bine ati venit! Mai intra pe aici si povesteste-ne cum e Canada vazuta de un proaspat rezident.

Llaura, nu cumva pasaportul prin procura se poate face doar daca mai ai buletinul/cardul de identitate valabil? Adica daca esti considerat inca rezident roman?

Ira, cu trezitul Sofiei mai ai rabdare putin, ca sunteti pe calea cea buna. Roxana a ajuns de ceva timp la stadiul in care se mai joaca singura in camera ei dupa ce se trezeste, asa ca mai prindem cate o jumate de ora sau cate o ora de somn. Alteori vine tot la 5-10 minute peste noi sa ne arate ce a desenat, apoi ce culoare a ales pentru flori, apoi ca sa ne arate cum a facut razele soarelui, cum a colorat rochia printesei, etc. Dar exista sperante pentru si mai bine.



Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Pt pasaport prin procura se cere buletinul. Nu stiu cum si-ar da seama, afara de cazul in care ai din ala de cetatean strain cu domiciliul in strainatate pe el (ceea ce noi nu avem nici unul). Deci nu stiu:-)
Ce stiu e de ce am sa imi iau cuptor cu microunde primul lucru cand ajung in Canada (aici a venit cu apartamentul), si anume pt ceara de epilat, stiu una de mare angajament si sper ca e si acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Llaura, da-mi te rog si mie detalii despre ceara de epilat pe care-o folosesti, ca mi-e o lene sa tot merg la cosmeticiana.


mersi,

Ana


http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Uite:
http://www.adiscountbeauty.com/page42.html
Toate felurile de ceara de la GiGi beauty supply mi se par foarte bune, si cele pt microunde sunt si cat de cat comode. Eu folosesc si pt axila, musteti, etc. E una verde (cred ca ar tb sa fie pt brazilian), verde (are ceva anestezic in ea) si nu doare deloc, are o lotiune in cutie cu care te dai inainte si practic ceara se lipeste numai acolo unde te-ai dat cu lotiunea, deci e curata.
Cele care iti ajung sa te faci o data de sus pana jos sunt cam $15-17; cele pt zone mai restranse sunt cam $7.
O sa imi para tare rau de ea daca nu o mai gasesc, dar sper sa fie macar pe net.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Buna dimineata,
Tot eu, am o intrebare-rugaminte.
Sotul meu are nevoie sa isi faca o procura in Canada, pt ca socru-meu sa tranzactioneze certificatul acela de actionar, nu stiu de ce e asa mare agitatie acuma cu certificatele alea. Nu are consulat la care sa mearga si nu stie cum sa faca. Aveti idee?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Cred ca asa voi incerca prajitua, cu visine. Merci, Dana.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Multumesc pentru condoleante. Azi am vorbit cu soacra mea la telefon si mi se pare mai bine. Se pare ca necazul o intareste si m-a convins ca deocamdata este mai bine pentru ea acolo. Mi-a promis ca dupa 6 luni discutam din nou chestiunea asta. Poate va veni atunci.

Magdone bine ai venit in Canada. Sa fie cu noroc si drumul vostru sa se deschida asa cum va doriti.

Ira , cereale de-alea bune gasesti la IGA - si eu tot de acolo le iau. Se numesc "L'original Shredded Wheat & bran" - cereales de ble entier 100% riches en fibres. Nu contin grasimi saturate sau trans si nu contin zahar. Marca este POST. Asta folosesc eu. Si foarte bune sunt taratele. Eu le amestec cu iaurt si sunt delicoase.
Pacat ca ai aruncat cuptorul cu microunde. Chiar daca nu incalzesti laptele Sofiei iti foloseste la o multime de alte aplicatii. Incalzit ceara de epilat, incalzit saculetul de eucaliptus pentru raceli, topit ciocolata folosita la decorat torturi....etc

Pentru pasaport: daca a expirat de mai putin de un an, vi se da de la consulat un pass provizoriu si puteti ajunge cu el in Ro. Acolo, la urgenta - 3 zile - va puteti reface pasaportul.

Nu stiu nimic de procura.

Un weekend placut.... maaama ce frumos e afara... ma duc sa curat gradina.

all of you
Caro


Mergi la inceput